Beste waterontharder prijs | Aqua Service

U bent op zoek naar de beste waterontharder? U vraagt zich ook af wat de prijs is van zo een waterontharder? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

De beste waterontharder aan een goede prijs kopen: 5 Tips

Bent u op zoek naar de beste waterontharder prijs en wilt u meer informatie over waterontharders. Dan zit u hier aan het juiste adres.

Kraanwater kent niet in elke regio dezelfde samenstelling. Dit komt doordat het water in verschillende regio’s op verschillende manieren wordt gewonnen. Zo kan water worden onttrokken uit rivieren of andere wateroppervlaktes. Een andere optie is dat het water uit de grond wordt gepompt. Indien de grond veel kalk kent, dan levert dit ook water met veel mineralen op. Uiteraard wordt het water door drinkwaterbedrijven gereinigd, maar calcium en magnesium worden hierbij niet uit het water gehaald.

Als gevolg, kennen sommige regio’s kraanwater dat veel mineralen bevat. Dit water wordt ook wel hard water genoemd. Zacht water daarentegen kent veel minder calcium en magnesium. Met een waterontharder kan elk huishouden op eenvoudige wijze hard water zachter maken. Steeds meer mensen kiezen hiervoor vanwege de vele voordelen van zacht water. Zo bespaart u met zacht water niet alleen op de lange termijn veel geld, maar het is ook vriendelijker voor uw huid en haar. Wat is een redelijke prijs voor een waterontharder die u al deze voordelen biedt?

Beste waterontharder prijs

Hieronder vindt u een vijftal tips om een idee te vormen van de prijs van een kwalitatieve waterontharder.

Een goedkope waterontharder is een verkeerde keuze

Het wordt afgeraden om voor de goedkoopste waterontharder te kiezen. De besparing op de aanschaf verliest u namelijk in de extra kosten voor onderhoud en gebruik. Zo moet bijvoorbeeld het zout van een goedkope waterontharder vaker worden ververst. Daarnaast is een goedkope waterontharder minder efficiënt, zodat ook meer water wordt verbruikt. Dit is schadelijk voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Een goedkope waterontharder kent bovendien doorgaans een kortere levensduur. Dit terwijl een waterontharder zich juist op de lange termijn terugverdient. Wie met het oog op de toekomst goedkoop uit wil zijn, kan dus beter niet voor het goedkoopste model kiezen. Als richtlijn, geldt dat een waterontharder van goede kwaliteit tussen de 1200 en 1600 euro kost (de beste waterontharder prijs).

Een waterontharder is een investering

Een waterontharder van goede kwaliteit kent een behoorlijke prijs. Het aanschafbedrag verdient u echter op de lange termijn weer (meer dan) terug. Met zacht water bespaart u namelijk op tal van manieren geld. Zo voorkomt zacht water bijvoorbeeld dat er kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten ontstaat. Hierdoor gaan wasmachines, wasdrogers, koffiezetmachines en tal van andere huishoudapparaten vele jaren langer mee.

De plek waar hard water de meeste sporen achterlaat, is echter de warmwaterketel (boiler) van uw huis. De kalkaanslag in de boiler kan al snel vele kilo’s wegen. Hierdoor gaan boilers aanzienlijk minder lang mee. Bovendien kost het door de kalkaanslag meer energie om het water op te warmen. De kalkaanslag vernauwt namelijk alle waterleidingen. Hierdoor vergt het meer energie om het water door de leidingen te pompen. Op jaarbasis kan dit al snel meer dan honderd euro aan extra energiekosten met zich brengen.

Kalkaanslag ontstaat overal waar hard water stroomt, dus ook in de waterleidingen van uw huis. De kalkaanslag in de boiler en waterleidingen zorgt ervoor dat uw huis minder waard wordt. De nieuwe bewoner zal de boiler en waterleidingen dan immers vroeger moeten vervangen. Daarnaast wordt hij of zij opgezadeld met een hogere maandelijkse energierekening. Beide factoren drukken de prijs die u voor uw woning kunt vragen. Met een waterontharder voorkomt u dit onnodige waardeverlies van uw woning.

Hard water mengt bovendien minder goed met zeep. Zacht water dat met zeep in contact komt, vormt schuim. Zeep schuimt echter aanzienlijk minder bij hard water. Dit geldt niet alleen voor zeep, maar ook voor bijvoorbeeld afwasmiddel en wasmiddel. Ook deze middelen mengen moeizaam met hard water. Dit betekent dat u meer (af)wasmiddel moet gebruiken om dezelfde hoeveelheid vaat of kleding te reinigen. Ook dit brengt een aanzienlijk bedrag aan extra maandelijkse lasten met zich mee.

Kortom, de aanschaf van een waterontharder kost geld, maar levert u vervolgens op tal van manieren juist geld op. U kunt deze aanschaf dan ook het best zien als een investering. Op de lange termijn levert een waterontharder u namelijk juist geld op.

Gebruik en onderhoud van de waterontharder

Waterontharders die door huishoudens worden gebruikt, werken met zout. Het zout reageert op de mineralen in het water, waardoor calcium en magnesium aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het water zachter. Het zout waarmee wordt gewerkt, moet eens in de zoveel tijd worden ververst. Dit wordt regeneratie genoemd. Hoe vaak zout vervangen moet worden, verschilt per waterontharder. Daarnaast zijn er ook verschillen in het onderhoud en de levensduur van waterontharders.

Het is zodoende niet alleen de aanschaf, maar ook het gebruik en het onderhoud van een waterontharder die geld kosten. De installatie van het apparaat brengt eveneens kosten met zich mee. Ook hier dient rekening mee gehouden te worden bij de aanschaf van een waterontharder.

info: Beste waterontharder prijs.

Vergelijk de prijs alleen tussen vergelijkbare modellen

Waterontharders komen in verschillende modellen, grootten en typen. Zij verschillen uiteraard ook in prijs sterk van elkaar. Voor een ideale verhouding tussen prijs en kwaliteit, wordt bij huishoudens met waterontharders op zoutbasis gewerkt. De juiste grootte van het model hangt af van, onder andere, de hoeveelheid water die dagelijks wordt verbruikt. Een waterontharder met een te kleine capaciteit biedt u niet alle voordelen van zacht water. Een waterontharder met een te grote capaciteit daarentegen is onnodig duur. Andere factoren die van belang zijn, zijn onder andere de hardheid van uw leidingwater, het type besturingssysteem en de zoutkeuze.

Werk samen met een professional die waterontharders plaatst en onderhoudt

Er is niet één waterontharder die ideaal is voor iedereen. De juiste keuze hangt af van de vele hiervoor genoemde factoren. Een veelkoppig huishouden met een groot waterverbruik heeft bijvoorbeeld een andere waterontharder nodig dan een eenpersoonshuishouden. Ook verschilt het ideale model per regio en bijbehorende waterhardheid. Een professional zoals Aqua Service kent al deze en andere relevante factoren. Hij of zij kan u zodoende helpen aan een waterontharder die precies bij u past. Met een professional weet u bovendien zeker dat de waterontharder juist wordt geïnstalleerd.


Prijzen waterontharders | prijs waterverzachter


Info: ontijzeraar kopen |

Prijzen Aqua Service