De beste waterontharder kopen aan een goede prijs

Wil je graag de beste waterontharder kopen aan een goede prijs? Dan moet je zeker eens een kijke nemen naar het assortiment van Aqua Service. De nummer 1 in België.

Vraag ons vrijblijvend naar onze prijzen en informatie over onze modellen via onderstaand kader:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

De Beste Waterontharder
De beste waterontharder

De beste waterontharder kopen tegen een goede prijs

Leidingwater heeft niet in elke regio dezelfde samenstelling. Ons leidingwater wordt meestal uit de grond gepompt. De samenstelling van de bodem verschilt van streek tot streek. Sommige bodems hebben meer calcium dan andere. Dus het water dat in de grond sijpelt is min of meer kalkhoudend. Afhankelijk van de samenstelling van de grond.

Natuurlijk, het leidingwater wordt gezuiverd door het waterleidingbedrijf. Ons water wordt zelfs zeer goed gecontroleerd. Calcium en magnesium worden echter meestal niet uit het water verwijderd. Ze zijn niet slecht voor de gezondheid. Dat is eigenlijk de belangrijkste reden.

Water dat veel mineralen bevat, wordt hard water genoemd. Zacht water is vrij van calcium en magnesium. Met een waterontharder kan elk huishouden zijn harde water in zacht water veranderen. Op een simpele manier. Meer en meer mensen kiezen voor deze weg. Hard water heeft vele nadelen voor het huishouden.

Wat is een redelijke prijs voor een waterontharder? Wat moet je overwegen? Hieronder vindt u een aantal tips om u te helpen weten waar u op moet letten bij de aankoop.

De Beste Waterontharder 2022 - De Beste Waterontharder Beste Waterontharder

De Beste Waterontharder

Tip 1: Beschouw uw waterontharder als een investering en een verzekeringspolis

Een waterontharder van goede kwaliteit heeft een prijs. U verdient het echter betrekkelijk snel terug. Met zacht water bespaart u op meer dan één manier:

– U voorkomt kalkaanslag in uw huishoudelijke apparaten. Wasmachines, droogtrommels, koffiezetapparaten, vaatwassers, enz. gaan langer mee als ze zacht water gebruiken. Op die manier gaan ze vele jaren langer mee.

– Een plaats waar kalkaanslag hard kan toeslaan is uw boiler. Het is vooral gevaarlijk omdat je het niet of veel te laat opmerkt. De kalkaanslag in uw boiler kan gemakkelijk enkele kilo’s wegen. De kalkaanslag bouwt zich laag voor laag op. Als gevolg daarvan is de levensduur van waterverwarmers aanzienlijk korter. Bovendien is er meer energie nodig om het water te verwarmen. Kalkaanslag vernauwt ook uw waterleidingen. Dit betekent dat er meer energie nodig is om het water door de leidingen te pompen. Over het hele jaar gerekend, kan dit een paar euro meer aan energiekosten betekenen.

– Kalksteen wordt gevormd wanneer hard water wordt verhit. Dit geldt ook voor de waterleidingen in uw huis. Het vermindert de waarde van je huis. Potentiële kopers zullen de staat van de infrastructuur van het huis willen controleren. Kalksteen veroorzaakt hogere energierekeningen. Of erger nog, u zult de leidingen moeten vervangen of een nieuwe boiler moeten kopen. Dingen waar mensen die op huizenjacht zijn naar zoeken. Een waterontharder is dus ook een toegevoegde waarde als u uw huis te koop aanbiedt.

– Hard water en zeep zijn geen goede combinatie. Verzorgings- en hygiëneproducten werken veel beter in zacht water. In hard water moet u meer product gebruiken voordat er schuim ontstaat. Dit geldt vooral voor detergenten. In hard water, moet u twee keer de hoeveelheid of meer gebruiken. Gebruik je meer product elke keer als je hard water hebt? Dan zult u ook maandelijks meer uitgeven dan iemand die zacht water gebruikt.

De aanschaf van een waterontharder kost ook geld. Het is een investering. Koop een goede, zorg er goed voor en hij zal 20 tot 25 jaar meegaan. In de loop der jaren zult u veel besparen.

Tip 2: Gebruik en onderhoud hebben ook een prijs

De meeste waterontharders op de particuliere markt werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Deze apparaten gebruiken zout om het filter te spoelen. Het zout reageert met de mineralen in het water en onttrekt er calcium en magnesium aan. Dit maakt het water zachter. Het zout moet meerdere malen per jaar worden bijgevuld. Hoe vaak hangt af van de capaciteit en het verbruik. Dit is geen gewoon tafelzout. Regeneratiezout wordt gebruikt in wateronthardingssystemen. Zuiver, onbewerkt (of licht bewerkt) zout. Gelukkig is dit zout niet duur.

U moet ook rekening houden met het jaarlijks onderhoud. Dit kost ook iets, maar niets vergeleken met een hogere energierekening of kapotte apparaten.

Tip 3: Geniet van een lager BTW-tarief met een waterontharder

Is uw huis meer dan 10 jaar oud? Dan weet u dat u recht hebt op een verlaagd BTW-tarief. Dit geldt voor de installatie van uw waterontharder. Voorwaarde is dat uw toestel wordt geïnstalleerd door een erkend installateur.

De Beste Waterontharder

Tip 4: Een goedkope waterontharder is eigenlijk duurder op de lange termijn

Goedkope waterontharders zijn niet aan te bevelen. Ze zijn vaak nep. Zulke apparaten verzachten niet zoals het hoort. Ze hebben meer onderhoud nodig. Ze zijn niet energie-efficiënt, hebben een kortere levensduur, enz. Het zou een verspilling van uw investering zijn. Het zou een verspilling van uw investering zijn om later een goed toestel te kopen. Om je een idee te geven: De prijs van een goed toestel is vergelijkbaar met die van een wasmachine.

Tip 5: Vergelijk alleen de prijzen van vergelijkbare waterontharders

Waterontharders zijn er in verschillende modellen, maten en types. Met types bedoelen we controle: mechanisch of elektronisch. Met waterdruk (d.w.z. zonder stroomverbruik) of aangesloten op uw elektriciteitsnet. Vraag u eerst af wat uw behoeften zijn en bepaal uw verbruik. Kies op deze basis. Dit zal u het meeste voordeel opleveren.

Natuurlijk, hoe geavanceerder het toestel, hoe duurder het zal zijn. Overweeg of u echt zo’n geavanceerd systeem nodig hebt. Bent u iemand met een zeer regelmatig consumptiepatroon? Is uw maandelijkse waterverbruik min of meer hetzelfde? Dan is een mechanische waterontharder misschien ideaal voor u.

Is de capaciteit van uw waterontharder te laag in verhouding tot uw verbruik? Dan zult u niet altijd zacht water hebben. Een waterontharder met te veel capaciteit is onnodig duur.

Tip 6: Laat uw waterontharder door een vakman installeren

Er is niet één waterontharder die voor iedereen ideaal is. De juiste keuze is voor iedereen verschillend. Dat hangt af van uw verbruik. Grote huishoudens hebben andere behoeften dan eengezinswoningen. Laat u daarom adviseren door een professional met veel ervaring. Zij zullen uw verbruik in detail analyseren en op basis daarvan het juiste toestel aanbevelen. Dit geeft u ook de garantie dat het toestel correct zal worden geïnstalleerd.

De Beste Waterontharder 2022 - De Beste Waterontharder Kalkaanslag

De Beste Waterontharder

Hoeveel moet ik betalen voor een goede waterontharder?

Hard water heeft veel nadelen en kan u veel geld kosten. In dit artikel kom je meer te weten over de nadelen van hard water, wat je eraan kunt doen en de kosten van een waterontharder. Tenslotte geven we enkele tips om u te helpen bij de aankoop van een waterontharder. Wat te doen en wat niet te doen? Waar moet je op letten? Lees meer

Hard water en de nadelen ervan

Hard water is water met een relatief hoge concentratie kalk. In zacht water is de kalkconcentratie veel lager. De meeste mensen hebben thuis last van hard water. De bodem in dit deel van de wereld bevat een relatief grote hoeveelheid kalk. Gelukkig is er geen gevaar voor de gezondheid met hard water. Hard water kan echter veel schade aanrichten. Hier zijn enkele nadelen:

Schade aan toestellen

Apparaten zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezetapparaten en waterkokers hebben te lijden onder hard water. Dit zijn allemaal toestellen die warm water gebruiken. Kalkaanslag ontstaat wanneer hard water wordt verwarmd. Het is nogal koppig. Als het zich eenmaal heeft gevormd, is het moeilijk te verwijderen. Bovendien heeft het een isolerende werking. Na verloop van tijd zijn de toestellen niet meer in staat de opgewekte warmte af te geven en moeten ze steeds harder werken om hetzelfde resultaat te bereiken. Op die manier gaat veel energie verloren en kunnen de apparaten oververhit raken. Daarom wordt de levensduur van deze apparaten aanzienlijk verkort wanneer hard water wordt gebruikt.

Schade aan kleding

We kennen allemaal de gruwel van een volledig verkalkte wasmachine. Maar wist u dat kalkaanslag ook uw kleding ernstig kan beschadigen? Kalk lost niet op in water. In feite vormt het, in combinatie met zeep, een nieuwe chemische verbinding. Dit verklaart waarom uw wasgoed snel grijs wordt en uw kleuren vervagen. Dit is vooral merkbaar op witte kleding. En met hard water moet je twee keer zoveel of meer zeep gebruiken. Het beschadigt ook de vezels. De kalkdeeltjes hebben een grove textuur. Bij het wassen en schrobben beschadigen deze deeltjes de vezels.

Kalkaanslag op sanitair, glaswerk en porselein

Kalkaanslag is ook de boosdoener in uw interieur. Een nieuwe badkamer wordt snel lelijk door kalkaanslag. Vuile resten blijven achter in de douche. Gewrichten worden geel-bruin. Waterkranen worden lelijk. Er verschijnen bruine vlekken in het toilet, enz. Zelfs de vaat is vervuild door opgedroogde kalkdruppels. Zacht water maakt echt een groot verschil. Het houdt alles veel langer fris en mooi. Schoonmaken met zacht water geeft u de voldoening die u verwacht na al het harde werk.

Hogere energierekening

Misschien wel het belangrijkste nadeel van hard water is de stijgende energierekening. Zoals eerder gezegd, heeft kalk een isolerende werking. Kalk kan dus warmte opslaan zodat die verloren gaat. Dit leidt tot een verhoging van uw energierekening! Dit geldt niet alleen voor apparaten. Het gebeurt ook in uw centrale verwarmingssysteem. Je kunt je niet voorstellen hoeveel onnodige euro’s er op deze manier verloren gaan.

Gelukkig zijn er waterontharders

Hard water heeft ongetwijfeld veel nadelen. Aangezien kalk niet schadelijk is voor de gezondheid, wordt het gewoonlijk niet door het waterleidingbedrijf uitgefilterd. Daarom moet je zelf een oplossing vinden. Gelukkig zijn er waterontharders. Met een waterontharder kunt u genieten van de voordelen van zacht water, zelfs in een gebied waar normaal gesproken hard water uit de kraan komt! Op de lange termijn kan dit u veel geld besparen. U hoeft minder ontkalkingsmiddel te kopen, uw kleren blijven langer mooi, uw apparaten gaan langer mee en uw elektriciteitsrekening gaat omlaag.

Een waterontharder kopen

U heeft besloten een waterontharder te kopen. Waar moet je op letten als je iets koopt? Wij geven u een paar tips om u te helpen de juiste keuze te maken.

Een investering met maximaal rendement

Een goede waterontharder kost ongeveer 1200 tot 1600 euro. Dat lijkt misschien veel. Maar je moet het zien als een investering. U krijgt de aankoopprijs in betrekkelijk korte tijd terug. Gemiddeld gaan deze apparaten 20 tot 25 jaar mee. Goed onderhoud is echter vereist. Gelukkig is dit niet erg kostbaar. Waterontharders zijn ontworpen om een lange tijd mee te gaan. Ze zijn ook gebruiksvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is het zoutreservoir regelmatig bij te vullen.

Goedkoop is duurkoop – kies de beste waterontharder

Natuurlijk zijn er goedkopere waterontharders op de markt. Of u kunt ze tweedehands kopen op het internet. Maar zoals vaak het geval is, goedkoop is duurkoop. Goedkopere apparaten moeten vaker worden gespoeld. Dit betekent dat u veel meer water gebruikt dan met een goede waterontharder. Ze zijn ook minder duurzaam. In geval van een defect krijgt u niet dezelfde service als bij een erkende leverancier. U bent op uzelf aangewezen voor installatie en onderhoud. Als er iets fout gaat, moet u een vakman laten komen, en dat kost u meer. Denk dus goed na voor u uw aankoop doet.

Kies een erkende loodgieter of aannemer en geniet van een verlaagd BTW-tarief op uw waterontharder.

Een erkende loodgieter zal eerst een volledige analyse maken van uw waterverbruik. Op basis hiervan zal hij het juiste toestel aanbevelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw toestel correct is geïnstalleerd. Wist u dat een verlaagd BTW-tarief geldt voor huizen die meer dan 10 jaar oud zijn? De installatiekosten bedragen dan slechts 6% in plaats van 21%. Met een waterontharder verandert u uw harde water in zacht water. Dit biedt u vele voordelen. U kunt op deze manier veel geld besparen. Een goede waterontharder kost tussen de 1.300 en 1.800 euro. Kies voor kwaliteit en laat u niet verleiden door goedkope alternatieven. Persoonlijk advies is belangrijk. Zo bent u er zeker van dat uw waterontharder is afgestemd op uw verbruik. Zorg er ook voor dat uw toestel door een vakman wordt geïnstalleerd. Zo vermijdt u extra kosten en hebt u een aanspreekpunt voor onderhoud of in geval van een defect.

De Beste Waterontharder 2022 - De Beste Waterontharder Zacht Water

De Beste Waterontharder