Hard water ontharden met een waterontharder

Heb je last van hard water? Hard water heeft heel wat negatieve gevolgen. Gelukkig kan je hard water ontharder met een waterontharder. Een waterontharder van de beste kwaliteit kan je vinden bij Aqua Service.

Voor informatie over onze modellen en prijzen kan je hieronder je aanvraag indienen voor je prijsofferte op maat met advies:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Ontharding van hard water en verwijdering van kalkaanslag

Hoe hard water te ontharden

Hard water tast het comfort van uw huis aan. Het heeft vele nadelen, onder meer voor uw textiel, uw waterleidingen, huishoudelijke apparaten en vele andere dingen in uw huis. Indirect heeft het ook een negatief effect op het milieu. Agressieve detergenten en antikalkproducten worden gebruikt om kalkafzettingen te verwijderen.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw leidingwater niet meer hard is, is het te ontharden. Dit is mogelijk met een waterontharder. Zo behoort het verwijderen van kalkaanslag tot het verleden. Met een waterontharder voorkomt u dat uw huis wordt aangetast door kalkaanslag. Een waterontharder verwijdert mineralen zoals calcium en magnesium uit het water. Op die manier krijg je zacht water. Zacht water bevat geen schadelijke stoffen die uw waterleidingen of andere toestellen in uw huis kunnen beschadigen of aantasten.

Bestrijding van hard water

Hard water komt in sommige regio’s meer voor dan in andere. Maak je geen zorgen als je in zo’n gebied woont. Je hoeft niet te verhuizen om aan hard water te ontsnappen. Door uw water te ontharden met een waterontharder, hebt u controle over de kwaliteit van uw water.

Een waterontharder is een systeem dat het water filtert om onoplosbare stoffen zoals kalk en magnesium uit het water te verwijderen, waardoor het zuiverder wordt. Een waterontharder is gemakkelijk te installeren en is er in verschillende vormen, maten en types. Daarom is het belangrijk om van tevoren uit te zoeken welk type het beste bij uw huishouden en budget past.

Hard Water Ontharden 2022 - Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder Aqua Serivce Waterontharders

Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder

Hoe werkt een waterontharder?

Als u iets koopt, wilt u weten welke voordelen het heeft, maar ook hoe het werkt. Een waterontharder werkt als een kleine waterzuiveraar en wordt ook wel een waterontharder genoemd omdat hij kalkaanslag verwijdert of voorkomt. Het filter bevat harskorrels. Door ionenuitwisseling trekken negatief geladen harsdeeltjes positief geladen kalkdeeltjes aan. Zo blijft de kalk achter in het filter terwijl de rest van het water door de leidingen blijft stromen. Het filter wordt vervolgens weer schoongespoeld door een zoutspoeling. Een waterontharder heeft altijd een zoutvoorraad. Het zout lost de kalkafzettingen in het harsfilter op. Dit laatste proces van verzachting wordt regeneratie genoemd. Daarna begint de verzachtingscyclus weer van voren af aan. Met een waterontharder kunt u kalkaanslag dus volledig voorkomen.

Regeneratie of spoelen van de waterontharder

Het spoelen van het harsfilter of de regeneratie gebeurt automatisch door de waterontharder. De manier waarop de regeneratie wordt uitgevoerd, verschilt van eenheid tot eenheid. Ofwel begint de regeneratie na een bepaalde tijd, ofwel wanneer een bepaalde hoeveelheid onthard water is bereikt. De regeneratiemethoden zijn afhankelijk van uw verbruik.

Tijdens de regeneratie is het mogelijk dat u tijdelijk geen zacht water krijgt. Deze periode duurt slechts een half uur tot een uur. De meeste mensen kiezen ervoor om ’s nachts te regenereren. Op die manier hebben ze de volgende dag ononderbroken toegang tot zacht water. De voorraad zacht water is dus eindeloos.

Hoe vaak moet het filter worden gespoeld?

De frequentie van het spoelen hangt grotendeels af van de hoeveelheid water die wordt gebruikt en ook van het type systeem. Sommige filters worden gespoeld volgens een kalender en regenereren op vaste tijdstippen. Anderen gebruiken een teller die aan de hand van de gebruikte hoeveelheid water bepaalt of er al dan niet moet worden gespoeld. Het is ook belangrijk te weten dat het spoelwater in de riolering wordt geloosd. Op deze manier komt het nooit in je watersysteem. Dit spoelwater is volkomen onschadelijk voor het milieu.

Een extra zoutreservoir voor kleinere kamers

Het zoutreservoir is altijd in het systeem geïntegreerd. Er zijn ook modellen met een extern reservoir. Dit is vooral nuttig in kleinere huishoudens of gebouwen. U kunt bijvoorbeeld de waterontharder in de kruipruimte plaatsen en het zoutreservoir een paar meter verderop waar meer ruimte is.

Kalkaanslag elimineren of voorkomen: de voordelen van een waterontharder

Nu de werking van een waterontharder duidelijk is, kunt u zich afvragen welke toegevoegde waarde hij kan bieden. Dit zijn enkele van de voordelen.

1. verwarmingselementen optimaal werken

Kalk in water hoopt zich na verloop van tijd op in waterleidingen, maar ook in radiatoren of in apparaten die met water werken. De kalkaanslag vormt een steeds dikkere laag op de verwarmingselementen, waardoor het bijna onmogelijk wordt deze te verwijderen. Bovendien heeft kalk een isolerende werking. Hoe dikker de kalklaag is, hoe minder efficiënt een verwarming zijn warmte kan afgeven en hoe meer hij moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken.

Deze daling van het rendement kan leiden tot hogere stookkosten. Een waterontharder zal u helpen dit te vermijden. 

2. het gebruik van zeep en detergenten te verminderen

Onthard water betekent dat u minder zeep en wasmiddel hoeft te gebruiken. De kalk in hard water vermindert de doeltreffendheid van zeep, zodat je uiteindelijk meer zeep gebruikt voor hetzelfde effect. Dit geldt ook voor glasreiniger en afwasmiddel. Dankzij een waterontharder kunt u tot 30% minder van deze producten gebruiken.

3. textiel en apparaten gaan langer mee

Alle apparaten waar water doorheen stroomt, hebben te lijden onder waterhardheid. Denk aan wasmachines en koffiezetapparaten, die geplaagd kunnen worden door kalkaanslag. Middelen zoals azijn worden vaak gebruikt om kalkaanslag te bestrijden, maar men vergeet dat azijn zelf ook apparaten kan beschadigen. Een waterontharder biedt alleen voordelen voor de levensduur van de toestellen. Kleding en textiel die zijn gewassen in wasmachines met hard water hebben ook last van kalkaanslag. Vaak blijft er een soort verkleurde laag op zitten en voelt de kleding hard aan. Een waterontharder lost dit probleem op door het water zachter te maken, en dus logischerwijs ook je kleren.

Hard Water Ontharden 2022 - Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder Aqua Serivce Waterontharders

Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder

Kalkaanslag met de hand verwijderen behoort met een waterontharder tot het verleden

Een waterontharder kan u deze en vele andere voordelen bieden. Kalkaanslag verwijderen behoort tot het verleden, dus u bespaart ook tijd bij het schoonmaken. Zodat je je op andere dingen kunt concentreren. Bescherm dus uw toestellen en waterleidingen en geniet van zuiver sanitair. Aarzel niet om een offerte aan te vragen en bescherm uzelf tegen de nadelige gevolgen van kalkaanslag en hard water.

Overmatig hard water ontharden met een waterontharder

Het milieu is de laatste decennia steeds belangrijker geworden, en dat is een goede zaak. Natuurbehoud is een zaak die we liever overlaten aan de regering en invloedrijke instanties. Er zijn echter veel maatregelen die wij in ons eigen huishouden kunnen nemen. Wij kunnen ook iets doen voor het milieu en de gezondheid van onze portemonnee en voor onszelf. Een waterontharder is een van deze maatregelen.

Een waterontharder maakt hard leidingwater zacht. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Waterontharding is een proces waarbij mineralen uit het water worden verwijderd. Vooral calcium en magnesium. Hierdoor wordt het water zuiverder en gezonder voor het huishouden. Het water laat niet langer een laagje kalk achter. Bijvoorbeeld voor kleding en hygiëneartikelen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren. Op wasmiddelen, op kostbare tijd en energie. Een waterontharder is de oplossing voor een milieuvriendelijk en zuinig huishouden.

Voordelen van een waterontharder en onthard water

Hieronder vindt u enkele van de voordelen van een waterontharder. Zodat u precies weet wat u van het systeem kunt verwachten. En u kunt er zeker van zijn dat u iets voor uw geld krijgt. Omdat een waterontharder een investering is. Indien correct gebruikt, zal het zich op lange termijn terugbetalen. De voordelen:

1. geen kalkaanslag dankzij een waterontharder

Zacht water voorkomt kalkafzetting. De mineralen die in hard leidingwater voorkomen, calcium en magnesium, worden efficiënt verwijderd. Dit houdt waterleidingen en kranen vrij van kalkaanslag. Kalkaanslag kan ook uw keukengerei en kleding aantasten (als er hard water wordt gebruikt in de wasmachine). Een waterontharder maakt er korte metten mee.

2. bespaar geld en tijd dankzij zacht water

Kent u de kalkaanslag in uw potten als u water verwarmt op het fornuis? Of op een vaas? Net zoals kalk zich kan ophopen op potten en andere voorwerpen, kunnen waterleidingen en boilers er niet tegen worden beschermd. Maar dat kan ook met uw centrale verwarming, wasmachine, koffiezetapparaat, strijkijzer, enz. Bij hard water bestaat het risico dat kalk bepaalde onderdelen aantast. Dit kan leiden tot verstoppingen en storingen. Vooral apparaten met verwarmingselementen lopen gevaar. Kalkaanslag isoleert. Als de kalklaag op het verwarmingselement te dik wordt, moet de ketel steeds harder werken om dezelfde temperatuur te bereiken. Het resultaat? Hogere energierekeningen. Dure reparaties. Nieuwe aankopen ter vervanging van kapotte toestellen.

3. dankzij zacht water blijft uw kleding zachter

Wat veel mensen niet weten is dat kalkaanslag ook de kleding zelf aantast. Niet alleen de wasmachine. Wassen in hard water is om verschillende redenen slecht voor je kleren.

Ten eerste moet je twee keer zoveel of meer wasmiddel gebruiken. Te veel wasmiddel vervaagt de kleuren en tast de vezels aan. Ten tweede, kalk blijft ook op de kleren zitten.
Hierdoor worden de kleuren heel snel grijzig. Dus als je je blanken niet wit kunt krijgen, is het niet jouw schuld. Zelfs je machine niet. Ten derde, je textiel zal letterlijk harder aanvoelen. Als u met zacht water wast, gebruik dan geen wasverzachter. Dankzij een waterontharder kunt u uw kleren veel langer mooi houden.

4. waterontharder maakt het water aangenamer om te drinken

Het kan geen kwaad om hard water of kalk te drinken. Het is gewoon minder aangenaam. Vaak heeft het een vreemde nasmaak of is het troebel en melkachtig van kleur. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is de aanwezigheid van kalk niet noodzakelijk om aan onze dagelijkse calciumbehoefte te voldoen. Calcium halen we voornamelijk uit voedsel. Dankzij een waterontharder is uw drinkwater ook aangenamer om te drinken.
Koffie, thee en soepen smaken ook beter zonder kalkaanslag.

5. Een kalkvrij bad en douche

Helaas ontziet kalkaanslag ook het sanitair niet. Ze schoonmaken is als de vloer dweilen met de kraan open. De glans van uw beslag en tegels is in een mum van tijd verdwenen. Vochtige ruimtes zoals de badkamer – waar natuurlijk dagelijks water wordt gebruikt – zijn het gevoeligst voor hard water. Daarna gebruiken we agressieve schoonmaakmiddelen. Ze zijn duur en schadelijk voor het milieu. Als we ze inademen, kunnen ze ook allergische reacties veroorzaken. Een waterontharder bespaart u veel tijd, onnodige kosten en frustratie in de badkamer.

6. zacht water is beter voor uw huid en haar

Wist je dat kalkaanslag ook de reden is waarom je haar niet glanst? Of dat je huid droog blijft? Ondanks al deze wrijving. Het gaat niet om je producten. Noch de kwaliteit van je huid en haar. Kalk is de reden. Dus als je doucht met hard water, heeft dat niet alleen gevolgen voor het sanitair in je badkamer. Het heeft ook een negatief effect op de gezondheid van uw haar en huid. Een waterontharder is dus ook belangrijk voor de gezondheid van uw haar en huid.

7. geen zeep nodig dankzij een waterontharder

Een laatste nadeel van kalk is dat het niet oplost in zepen. Bovendien vormt kalk een chemische reactie met zeep. Het belemmert de werking van de zeep. Het vormt ook een slijmerig, bruingeel residu. Het blijft op de rand van de badkuip of op de rand van de douche. Dit residu verkleurt ook uw tegels en siliconen. Vies en moeilijk te verwijderen. Een waterontharder voorkomt dit.

Hard Water Ontharden 2022 - Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder Water Onthardern

Hard Water Ontharden Met Een Waterontharder