Hard water | Aqua Service

Heeft u last van hard water? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe waterontharder of ontkalker? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Hard water is vervelend. Een waterontharder als oplossing

Hard water is water met een grote hoeveelheid kalk of calcium en magnesium. Of er hard water is, is afhankelijk van de samenstelling van de bodem. Een bodem met kalklagen zal hard water opleveren.

Hard Water

Hard water ontharden met de beste waterontharder

Het stadswater wordt immers uit de bodem gepompt.

Hard water

Hard water is niet slecht voor de gezondheid maar kan wel slecht zijn voor uw apparaten.
De kalk die in het water zit, kan zich afzetten in uw apparaten. Die kalk is moeilijk te verwijderen. Dit is ook de reden waarom uw koffiezetapparaat regelmatig moet ontkalken of waarom uw wasmachine kapot kan gaan door kalksteen.

In dit artikel leest u meer over hard water. Zo leest u niet alleen hoe u kunt testen of u hard water heeft, maar ook hoe u uw water kunt ‘ontharden’. Heeft u hard leidingwater in uw woning? Dan is onderstaande informatie zeker interessant voor u.

Het testen van uw leidingwater: hard water meten

Waterhardheid Meten

Waterhardheid meten

Wanneer er hard water door uw leidingen stroomt, zal je dit snel ondervinden.

Huishoudelijke apparaten gaan dan bijvoorbeeld minder lang mee. Dit komt omdat de kalk uit het water zich afzet in de apparaten. Zo wordt de werking belemmerd. Hebt u bijvoorbeeld net een nieuwe waterkoker gekocht en geraakt hij al na enkele weken verkalkt? Dan is dit een teken dat u hard leidingwater heeft.

Er zijn ook andere methodes om te achterhalen of u hard water hebt.

Uw leidingwater kan ook getest worden. Daar zijn verschillende manieren voor. U hoeft niet onmiddellijk een expert te raadplegen of dure testmiddelen te kopen. Hoe u uw leidingwater kan testen, leest u in onderstaande alinea’s. Per testmethode leggen we kort uit hoe dit precies werkt, zodat u weet op welke manieren u uw waterhardheid kan testen.

Teststrips

Ten eerste kunt u teststrips gebruiken om de hardheid van uw water te testen. Dit zijn papieren strips die u kort in het water moet houden. Aan de hand van de verkleuring van de strips kan je dan bepalen hoe hard uw water is. Elk vakje op een waterhardheidstrip, staat voor een bepaalde hardheid. Zo kunt u een waterhardheid hebben van 7, maar ook van 10, 15, 20, 25 of 30. Hoe hoger de waarde op de strip, hoe hoger de waterhardheid.

In de handleiding van de teststrips kunt u lezen hoe u de strips moet aflezen om uw waterhardheid op de juiste manier te testen.

Waterhardheid meetsetje

De teststrips zijn een goede methode om de waterhardheid te meten maar ze zijn niet altijd even nauwkeurig. Als u de waterhardheid echt grondig wil testen, dan gebruikt u beter een waterhardheid meetset. Zo’n meetset bestaat uit een transparant buisje en een klein flesje met een indicatorvloeistof. De werking is heel eenvoudig: u vult het buisje tot het streepje en u voegt één druppel van de indicatorvloeistof aan het buisje toe. Nu schudt u het buisje goed, zodat de vloeistoffen zich goed kunnen vermengen. Eens de vloeistoffen gemengd zijn, krijgt het water een bepaalde kleur. Aan die kleur kan u aflezen wat de waterhardheid van uw kraanwater is. Deze test kan u gewoon kopen of bestellen bij uw apotheek.


ideale hardheid water | hardheid water per gemeente | hardheid regenwater | hardheid water meten | waterhardheid België | hardheid water testen


Hard water? Een waterontharder kopen

Hebt u een waterhardheid test gedaan en bent u erachter gekomen dat u hard water gebruikt in uw huishouden? Dan valt hier gelukkig iets aan te doen. Hard water kan namelijk in zacht water getransformeerd worden met behulp van een waterontharder in combinatie met onthardingszout.

Beste Waterontharder Prijs

Beste waterontharder prijs

Waterontharder met onthardingszout

De werking van een waterontharder is vergelijkbaar met de werking van een waterzuiveringsinstallatie. Het water wordt gefilterd voor het door de leidingen stroomt.

De ontharder bestaat o.a. uit een cilinder met bolletjes in kunsthars. Dat is een soort van filter waar de kalkdeeltjes in achter blijven. Het harde leidingwater wordt er doorheen geleid. De kalk in het water blijft aan de kunsthars ‘kleven’, waardoor het water als zacht water uit de ontharder komt. Op deze manier verandert u hard water uit de kraan in zacht water, dat niet schadelijk is voor uw huishoudelijke apparaten.

De waterontharder om kalkaanslag aan te pakken

Na enige tijd zijn de bolletjes kunsthars in de ontharder verzadigd met kalk en moeten ze gespoeld worden. Dat spoelen of regenereren van de bolletjes gebeurt met regeneratiezout. Zout in zijn puurste vorm. Daarna kan de waterontharder opnieuw gebruikt worden om

kalk uit het water te halen. Die regeneratieperiode duurt ongeveer een half uur.

Indien een waterontharder goed onderhouden wordt kan hij tot 25 jaar meegaan.

Water ontharden – geen hard water meer

Vreest u dat uw dure apparaten beschadigd zullen geraken door de grote hoeveelheid kalk in uw water? Voorkom dan problemen en koop een waterontharder. Het zachte water dat door uw waterleidingen stroomt zal uw apparaten of andere zaken in uw huis niet beschadigen. Een waterontharder is erg gebruiksvriendelijk is, eens het geïnstalleerd is kan het gebruikt worden. Er wordt aangeraden om het toestel een keer per jaar grondig na te zien. Verder hoeft u alleen maar enkele keren per jaar het regeneratiezout aan te vullen.


Hard water

Als u de waterhardheid van het leidingwater in uw woning niet kent, kan u deze zelf meten.

Voorkom op tijd de nadelige effecten van hard water!

De prijs van het installeren van een goede waterontharder verdient u op termijn terug.

Profiteer van de positieve eigenschappen van zacht water: geen kalkvorming meer, geen verstopte waterbuizen en waterleidingen, geen geïrriteerde huid, minder energieverbruik, minder wasproducten, een schonere badkamer en kranen.

Laat een waterontharder installeren door een gespecialiseerd bedrijf, dat uw ontkalker correct afregelt en onderhoudt.

Prijzen Aqua Service