Hoeveel kost een waterontharder? | Aqua Service

U bent op zoek naar een waterontharder, maar hoeveel kost een waterontharder? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België. 

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Hoeveel kost een waterontharder ? Hier leest u er meer over.

Hoeveel kost een goede waterontharder?

Hard water heeft veel nadelen en kan u veel geld kosten.

In dit artikel kunt u meer lezen over de nadelen van hard water, wat u kunt doen om dit tegen te gaan en wat de kosten van een waterontharder zijn.

Hoeveel Kost Een Waterontharder

Hoeveel kost een waterontharder

Op het einde geven we nog enkele tips om u te helpen bij de aankoop van een waterontharder.

Wat zijn de do’s en don’t’s?

Waar moet u op letten?

Lees snel verder!

Hard water en de nadelen

Hard water is water waar relatief veel kalk in zit. Bij zacht water is deze concentratie kalk veel lager. De meeste mensen hebben thuis last van hard water. De bodem in dit deel van de wereld bevat relatief veel kalk. Gelukkig is er geen risico op gezondheidsproblemen bij hard water. Toch kan hard water heel wat schade berokkenen.

Hieronder enkele nadelen:

Schade aan apparatuur

Apparatuur zoals vaatwassers, wasmachines, koffiezetapparaten en waterkokers lijden onder hard water. Dit zijn allemaal toestellen die met warm water werken. Kalksteen ontstaat wanneer hard water verwarmd wordt. Het is behoorlijk hardnekkig. Eens het gevormd is, is het moeilijk te verwijderen. Daarbij komt dat het een isolerende werking heeft. De toestellen zijn na verloop van tijd dus niet meer in staat om de gecreëerde warmte af te geven en moeten steeds harder werken om hetzelfde resultaat te bereiken. Zo gaat er heel wat energie verloren en kunnen de toestellen oververhit geraken.

Het is dan ook zo dat de levensduur van deze apparaten flink achteruit gaat bij gebruik van hard water.

Schade aan kleding

Het schrikbeeld van een volledig verkalkte wasmachine is ons allen bekend. Maar wist u dat ook uw kledij serieus kan afzien door kalk? Kalk lost niet op in water. In combinatie met zeep vormt het zelfs een nieuwe chemische verbinding. Dat verklaart waarom uw was snel grauw wordt en uw kleuren vervagen. Zeker bij witte kledij valt dit op. Bovendien moet je in hard water ook dubbel zoveel, of meer zeep gebruiken. Daarnaast geraakt ook de vezel beschadigd. De kalkdeeltjes hebben een ruwe structuur. Tijdens het wassen en zwieren brengen die deeltjes de vezels schade toe.

Hogere energierekening

Misschien wel het belangrijkste nadeel van hard water wel uw stijgende energierekening.

Zoals eerder vermeld heeft kalk een isolerende werking. Bij kalkaanslag kan kalk dus de warmte vasthouden, waardoor die warmte verloren gaat. Dit doet uw energierekening oplopen! Dit is niet alleen het geval in toestellen. Dit gebeurt ook in uw centrale verwarming. Je mag er niet aan denken hoeveel nodeloze euro’s er zo verloren gaan.

Kalkaanslag op sanitair, glaswerk en porselein

Kalk is ook de boosdoener in uw interieur. Een nieuwe badkamer wordt heel snel lelijk door de gevolgen van kalk. Er blijven vieze resten achter in de douche. De voegen kleuren geelbruin. Kranen worden lelijk. Er ontstaan bruine vlekken in het toilet, enz. Ook de vaat wordt ontsierd door opgedroogde kalkdruppels. Zacht water hebben maakt echt een groot verschil. Alles blijft veel langer mooi en fris. Schoonmaken met zacht water geeft de voldoening die je verwacht na al dat harde werk.

De oplossing: waterontharder – hoeveel kost een waterontharder

Dat hard water veel nadelen heeft, daar bestaat geen twijfel over. Omdat kalk niet schadelijk is voor de gezondheid, filteren watermaatschappijen dit er meestal niet uit.

Waterontharder Oplossingen

Waterontharder oplossingen

Vandaar dat u zelf naar een oplossing moet zoeken. Gelukkig bestaan er waterontharders. Met een waterontharder profiteert u toch van zacht water in een gebied waar normaal gesproken hard water uit de kraan komt! Op lange termijn kan u zo veel geld besparen. U moet minder antikalkmiddelen kopen, uw kleding blijft langer mooi, toestellen gaat langer mee én uw energierekening zal dalen.

Hoeveel kost een waterontharder nu?

Een waterontharder kopen: voordelen

U hebt besloten om een waterontharder te kopen. Waar moet u op letten bij de aankoop?

Wij geven u enkele tips zodat u de juiste keuze kan maken.

Een investering met maximaal rendement

Een goede waterontharder kost u ongeveer 1200 tot 1600 euro (het antwoord op uw vraag: ‘Hoeveel kost een waterontharder?’). Dit lijkt misschien veel. U moet het echter zien als een investering. U zal de aankoopsom dan ook op relatief korte tijd terugverdienen. Deze toestellen gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Een goed onderhoud is dan wel noodzakelijk. Gelukkig houdt dit niet veel in. Waterontharders zijn duurzaam ontworpen. Het zijn ook gebruiksvriendelijke toestellen. Het enige wat u moet doen is het zoutreservoir regelmatig aanvullen.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn uiteraard ook goedkopere waterontharders op de markt. Of je kan ze tweedehands kopen via het internet. Zoals zo vaak is goedkoop echter duurkoop. Het is namelijk zo dat goedkopere toestellen vaker moeten gespoeld moeten worden. Hierdoor verbruik je een stuk meer water dan bij een goede waterontharder. Ze zijn ook minder duurzaam. Bij een defect zal u niet dezelfde service krijgen als bij een erkend leverancier. Voor de installatie en het onderhoud staat u er dan ook alleen voor.
Als er dan iets fout gaat, zal u toch een expert moeten raadplegen en dan kost het u toch meer. Denk dus goed na voor u uw aankoop doet.

Kies voor een erkend waterontharder installateur

Een erkend installateur zal uw waterverbruik eerst volledig analyseren. Op basis daarvan zal hij u het juiste toestel aanraden. Zo bent u er ook zeker van dat uw toestel op de juiste manier geïnstalleerd wordt.

Geniet van een verlaagd btw-tarief

Wist je dat woningen ouder dan 10 jaar van een verlaagd btw-tarief kunnen genieten?

De installatiekost bedraagt dan slechts 6 % i.p.v. 21 %.

Hoeveel kost een waterontharder

Met een waterontharder maakt u van uw harde water zacht water. Dit biedt u vele voordelen. U kan zo veel geld uitsparen. Een goede waterontharder kost tussen de 1.300 en 1.800 euro. Kies voor kwaliteit en laat u niet verleiden door goedkope alternatieven. Persoonlijk advies is belangrijk. Zo bent u er zeker van dat uw waterontharder aangepast is aan uw verbruik. Laat uw toestel ook zeker installeren door een professional zoals Aqua Service Systems. Zo vermijd je extra kosten en hebt je een aanspreekpunt voor het onderhoud of bij een defect.


Prijs waterverzachter aqua service | waterverzachter online kopen : niet doen | waterverzachter merken en modellen vergelijken ? Kies Aqua Service | waterverzachter zelf plaatsen : niet doen


Prijzen Aqua Service