Kopen van de beste waterontharder

Ben je op zoek naar de beste waterontharders in België? Dan is er maar 1 merk de allerbeste: Aqua Service! 

Vraag hier vrijblijvend naar onze prijzen en modellen:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Kopen Van De Beste Waterontharder
Kopen van de beste waterontharder

6 Tips voor het kopen van de beste waterontharder

Heeft u genoeg van kalkaanslag in de badkamer en het koffiezetapparaat? Wil je niet uren bezig zijn met het schoonmaken van je huis? Ziet uw kleding er ook lelijk uit door de schadelijke effecten van kalkaanslag? Je hoeft het niet te pikken.

Een waterontharder is een goede investering als u op zoek bent naar een manier om van uw harde water af te komen. Zoals bij elke grote aankoop, moet u met een aantal zaken rekening houden. De volgende tips zullen u een goed idee geven van waar u op moet letten bij de aankoop van een waterontharder. Je kunt niet genoeg informatie krijgen.

Belangrijke tips voor het kopen van de beste waterontharder:

1. het type waterontharder

Het meest efficiënte type waterontharder is ionenuitwisseling met regenererend zout. Dit type waterontharder verwijdert efficiënt alle harde bestanddelen uit het water. Dit biedt vele voordelen voor uw huishouden en uw gezondheid. Er zijn veel verschillen binnen deze categorie waterontharders. Ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Alleen de manier waarop ze dat doen is anders. Dit verwijst naar de controle. Er zijn mechanische en elektronische waterontharders.

De mechanische waterontharders werken uitsluitend met waterdruk. Ze verbruiken geen elektriciteit. Zeer voordelig, maar alleen aan te bevelen bij zeer regelmatig gebruik. Elektronische waterontharders zijn iets duurder, maar ze kunnen aan uw behoeften worden aangepast. Deze apparaten spoelen alleen wanneer dat nodig is. En niet altijd op een vast tijdstip zoals mechanische apparaten. Op die manier gebruiken ze zout en water efficiënter.

2. kies de juiste maat van waterontharder

Waterontharders zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe groot uw unit moet zijn, hangt af van de installatieruimte en de vereiste capaciteit. Ruimtelijk zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Zo zijn er waterontharders die uit afzonderlijke componenten bestaan. Op die manier kunnen ze gemakkelijk in kleinere kamers worden geïnstalleerd. De capaciteit die u nodig hebt, hangt volledig af van uw waterverbruik. Voor grote gezinnen kan één harsfles niet genoeg zijn. Dus overweeg al je opties.

Koop je een te grote waterontharder? Zo ja, dan zal hij minder vaak worden doorgespoeld. Hierdoor kunnen bacteriën zich gemakkelijker ophopen in het filter. Als uw waterontharder te klein is, zal uw filter te snel verzadigd raken. Op lange termijn zal meer zout en water worden verspild. Het is belangrijk van tevoren te bepalen wat u nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. 3.

3. kiest u voor een compact of duo waterontharder?

Meestal wordt gekozen voor een compacte waterontharder. Een alles-in-één toestel. Is er niet genoeg ruimte in uw huis? Dan kunt u kiezen voor een duosysteem. Dan heb je een aparte zout opslagtank. Dit kan praktisch zijn in kleine kamers. Het maakt het ook gemakkelijker om het zout bij te vullen.

4. een simplex of duplex waterontharder?

Normaal heeft een waterontharder slechts één ionenwisselaar. Een simplex model. Een waterontharder met twee harscilinders is een duplex model. De laatste zijn iets duurder. Het voordeel is dat je altijd zacht water hebt. Terwijl de ene cilinder wordt gespoeld, doet de andere de ontharding. Dus je hebt de hele tijd zacht water.

Kiest u voor een tijdgestuurd of een volumegestuurd systeem?

In het verleden waren er alleen tijdgestuurde ontharders. In dit geval wordt het filter elke keer op een vast tijdstip geregenereerd. Dus zelfs als de filter nog niet verzadigd is. Dit systeem is geschikt voor regelmatige gebruikers. De gebruikte hoeveelheid wordt dan van tevoren goed berekend.

Een volumegestuurde waterontharder is echter veel voordeliger. In dit geval vindt de spoeling pas plaats wanneer een bepaalde hoeveelheid is verbruikt. Het spoelen is minder frequent. Alleen als het nodig is. Ze gebruiken minder water en zout.

Geavanceerde elektronische apparaten gaan nog een stapje verder. Intelligente software bepaalt wanneer er gespoeld moet worden. Er zijn zelfs apparaten die de waterhardheid continu meten en evalueren. Indien nodig, passen zij zich aan of passen zij zich aan. Natuurlijk zijn deze apparaten een stuk duurder. Ze zijn echter zeer efficiënt.

6. de resterende hardheid van de regelaar van de beste waterontharder

De meeste waterontharders hebben een “resthardheid regelaar”. Of een mengklep. U kunt het gebruiken om de hardheid van het water te regelen. Voor sommige dingen heb je geen zacht water nodig. Bijvoorbeeld voor het besproeien van de tuin of het wassen van uw auto. Dan kan het handig zijn als u voor een korte tijd weer kunt overschakelen op hard water. Zo gebruik je geen zout als je het niet nodig hebt.

Bepaalde modellen kunnen worden uitgerust met een aparte klep, een zogenaamde “bypasskraan”. Hiermee kunt u schakelen tussen hard en zacht water.

Vraag uw leverancier om advies

Een waterontharder is ongetwijfeld een goede investering

Steeds meer mensen besluiten een waterontharder te installeren. Zacht water biedt vele voordelen. Het maakt het leven veel aangenamer.

Het is de investering waard. Degenen die thuis al een waterontharder hebben, zullen u daar ook van overtuigen. Omdat zacht water meer is dan alleen handig. Je kunt er ook geld mee besparen. Ook op verwarmingskosten. Uw toestellen kunnen dan efficiënt verwarmen zonder warmte te verliezen door de isolerende eigenschappen van kalkaanslag. Uw kleding en sanitair zal er ook beter uitzien. En je huid en haar.

U zult minder producten gebruiken. Een waterontharder is dus ook goed voor het milieu.

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een waterontharder? Dan moet u rekening houden met de hierboven vermelde factoren. Zij kunnen u helpen uw keuze te maken. Aarzel niet om een offerte te vragen bij een erkende leverancier.

Kopen Van De Beste Waterontharder 2022 - Kopen Van De Beste Waterontharder Beste Waterverzachter

Kopen Van De Beste Waterontharder

Wilt u een waterontharder kopen? Ontdek de 9 voordelen

Hard water is water dat veel calcium en magnesium bevat. De waterhardheid wordt uitgedrukt in Duitse, Franse of Engelse graden. In Nederland wordt meestal de Duitse graad als eenheid gebruikt. Water met een hardheid van 1 graad Duitse hardheid wordt verkregen door 10 milligram calciumoxide op te lossen in een liter water. Zowel te hard als te zwaar water zijn schadelijk. Als de hardheid van het water te laag is (zeer zacht water), kunnen de leidingen schadelijke stoffen afgeven aan het water. Op lange termijn kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. Hard water is echter schadelijk door de vorming van kalkafzettingen in leidingen, in boilers en op radiatoren. Hard water belemmert ook de schuimvorming en de doeltreffendheid van zepen en reinigingsmiddelen. De hardheid van leidingwater varieert van gemeente tot gemeente en is afhankelijk van de bron en de bodemlagen waaruit het water wordt gewonnen. In dit artikel leert u over de voordelen van het gebruik van een waterontharder in uw huis.

Water: Indeling naar hardheid

Water wordt ingedeeld in vijf categorieën, afhankelijk van de hardheidsgraad:

– Zeer zacht water: 0 tot 4 graden Duits

– Zacht water: 4 tot 8 graden Duits

– Medium-hard water: 8 tot 12 graden Duits

– Tamelijk hard water: 12 tot 18 graden Duits

– Hard water: 18 tot 30 graden Duits

– Zeer hard water: meer dan 30 graden Duits

Er zijn normen voor de hardheid van water die waterleveranciers moeten naleven. Volgens de Nederlandse Waterleidingverordening moet de totale hardheid van leidingwater tussen 5,6 en 14 graden liggen. Als uw waterleidingbedrijf tamelijk hard water levert, heeft de aanschaf van een waterontharder enkele voordelen.

Kopen Van De Beste Waterontharder 2022 - Kopen Van De Beste Waterontharder Aqua Service

Kopen Van De Beste Waterontharder

Hoe werkt een waterontharder?

Er zijn verschillende principes van waterontharders. De meeste waterontharders maken gebruik van wat ionenuitwisseling wordt genoemd. De werking van dit type waterontharder is als volgt:

– De waterontharder bevat een cilinder met zeer kleine balletjes van kunsthars. Het harde leidingwater wordt bovenaan toegevoerd en stroomt langs de kunstharsbolletjes naar beneden.

– Wanneer het harde water langs de harsbolletjes stroomt, absorberen de bolletjes calcium en magnesium. De harsbolletjes geven dan natrium (zout) af aan het water.

– Na een paar dagen zijn de harsbolletjes verzadigd met calcium en magnesium. De waterontharder start dan automatisch een regeneratieproces.

– Bij dit regeneratieproces wordt zout water (water waarin natrium is opgelost) langs de harsbolletjes geleid. Hierdoor geven de korrels calcium en magnesium af en absorberen ze natrium. Het zoute water dat calcium en magnesium bevat, wordt in het rioolsysteem geloosd. Tenslotte spoelt het toestel het hele systeem nogmaals met gewoon leidingwater.

– Het regeneratiezout moet regelmatig door de gebruiker worden bijgevuld.

Negen voordelen van een waterontharder

Als blijkt dat uw waterleverancier tamelijk hard water levert, moet u overwegen een geschikte waterontharder te installeren. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen van het ontharden van leidingwater.

– Hard water bevat veel kalk. U merkt dit aan de kalkaanslag die zich vormt in uw douche, badkuip of andere sanitaire voorzieningen. Deze afzettingen zijn soms moeilijk te verwijderen. Vaak heb je extra producten nodig zoals citroenzuur en azijnoplossingen om ze te laten verdwijnen. Met onthard water heb je deze problemen niet. Uw sanitair blijft vrij van kalkaanslag en is veel gemakkelijker schoon te maken.

– In tijden van energiebesparing is een efficiënt gebruik van verwarmingselementen van groot belang. Hard water veroorzaakt een kalkfilm op de elektrische verwarmingselementen van boilers, koffiezetapparaten, wasmachines en dergelijke. Om dezelfde hoeveelheid warmte aan het water te leveren, heeft het verwarmingselement meer elektrische energie nodig. Uit studies blijkt dat het extra energieverbruik kan oplopen tot 20 %. U kunt dit voorkomen door het leidingwater zachter te maken.

– Het calcium in hard water zorgt ervoor dat de waterleidingen in uw huis verkalken. Als dit proces doorgaat, zullen de leidingen uiteindelijk verstopt raken. Dit leidt meestal tot een dure rekening van een verstoppingsdienst. Verstoppingen komen niet alleen voor in de waterleidingen. De douchekop, de kranen en het stoomstrijkijzer kunnen ook verstopt raken door hard water.

– Apparaten die zacht water gebruiken gaan over het algemeen langer mee. Niet alleen hebben deze toestellen minder last van kalkafzetting en verstopping, ook corrosie en roest komen veel minder vaak voor.

– Het is bekend dat wasmiddelen minder goed werken bij hard water. Daarom raden fabrikanten aan meer wasmiddel te gebruiken als u in een gebied met hard water woont. Als u een waterontharder gebruikt, is deze extra hoeveelheid wasmiddel niet nodig. Dit zal u in een jaar veel geld besparen.

– Als u niet wilt dat uw kleren, handdoeken en beddengoed na een paar wasbeurten aanvoelen als schuurpapier, moet u hard water vermijden. Hard water zorgt ook voor vroegtijdige slijtage van uw kleding. De vezels van de stof zullen sneller afbreken en de kleuren zullen sneller verbleken.

– Als u wilt dat uw haar glad en glanzend wordt, spoel het dan uit met zacht water. Hard water laat een zeer dun kalklaagje achter op het haar. Het resultaat is stugger en droger haar.

– Zacht water is ook beter voor uw huid. De natuurlijke beschermlaag van de huid wordt aangetast door de kalkdeeltjes in hard water, met als gevolg een droge, schilferige en geïrriteerde huid.

– Door zacht water te gebruiken, hebt u minder impact op het milieu. Dit is niet alleen te danken aan het lagere energieverbruik. U gebruikt ook minder wasmiddel en waspoeder. U hoeft uw huishoudelijke apparaten ook minder vaak te vervangen, wat weer leidt tot minder afval.

Overtuigd van de vele voordelen van een waterontharder?

Uit de bovenstaande voordelen blijkt duidelijk dat een waterontharder veel problemen kan voorkomen en grote besparingen kan opleveren. Wij bevelen deze apparaten aan als u in een gebied met hard water woont. Aarzel niet om te vragen naar waterontharders die geschikt zijn voor uw woning.

Kopen Van De Beste Waterontharder 2022 - Kopen Van De Beste Waterontharder Waterontharder

Kopen Van De Beste Waterontharder