Kost waterontharder | Aqua Service

Wat kost een nieuwe waterontharder? U bent op zoek naar een nieuwe waterontharder of ontkalker en u bent ook opzoek naar het beste merk? Twijfel dan zeker niet langer en ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Hoeveel kost een waterontharder? 4 factoren die de prijs mee bepalen

Info: De prijs van een waterontharder | Kost waterontharder.

Een goede waterontharder kost tussen de 1.200 euro en 1.600 euro, inclusief plaatsing en zout voor het eerste jaar (afhankelijk van leverancier).

Net zoals bij elke investering is het belangrijk om bij de aankoop van een waterontharder rekening te houden met één van de belangrijkste factoren, namelijk de kostprijs (kost waterontharder). Hoewel een waterontharder een duurzame investering is, en u op termijn dus eigenlijk geld kan opleveren, is er natuurlijk ook een initiële kostprijs aan verbonden. Bovendien verschillen waterontharder prijzen onderling. Daarom is het nuttig om de werking van een waterontharder te begrijpen.

Kost Waterontharder

Kost waterontharder

Zo weet u wat een dergelijk systeem precies inhoudt, en wat de voordelen ervan zijn. Op die manier krijgt u een beter zicht op wat u voor uw geld krijgt.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder is een systeem dat leidingwater ‘zachter’ maakt, door er de aanwezige mineralen (zoals kalk en magnesium) eruit te filteren. Hierdoor wordt het water zachter en laat het geen kalk achter op bijvoorbeeld potten en pannen. Gewassen kledij gaat dan bijvoorbeeld ook zachter aanvoelen. Daarbij is het water minder schadelijk voor waterleidingen, aangezien het ontdaan werd van kalk.

Een waterontharder maakt het gebruik van schadelijke en agressieve detergenten overbodig, waardoor u ook nog eens geld kunt besparen. De afwezigheid van dergelijke producten is ook nog eens voordelig voor het milieu. Een win-win situatie dus als u een waterontharder koopt.

Waterontharder prijzen (kost waterontharder): factoren

Nu de voordelen van een waterontharder duidelijk zijn, is het de bedoeling inzicht te krijgen in de prijs van een dergelijk systeem. Waterontharder prijzen kunnen in sommige gevallen hoog lijken, hoewel de voordelen overduidelijk zijn. Een waterontharder zorgt er o.a. voor dat kookgerei zoals potten en pannen, waterleidingen, wasmachines en dergelijke veel langer meegaan wanneer ze zacht water gebruiken. In die zin biedt het dus eigenlijk eerder financiële voordelen dan nadelen. Natuurlijk moet ook rekening gehouden met eventuele reparaties en onderhoud, factoren die de kosten in zekere mate kunnen beïnvloeden. Andere factoren die de waterontharder prijzen beïnvloeden, zijn voorbeeld:

Het type waterontharder

De manier waarop de waterontharder functioneert bepaalt grotendeels de prijs ervan. Zo zijn er bijvoorbeeld mechanische en elektronische waterontharders. Het verschil ligt dan in het besturingssysteem.

Mechanische waterontharders

Mechanische ontharders werken met een tijdschakelaar die op vooraf vastgestelde tijdstippen een spoeling uitvoert. Dit is het meest eenvoudige systeem en dus ook het goedkoopste systeem.

Elektronische waterontharders

Elektronische waterontharders worden op een elektronische manier aangestuurd. Er is keuze tussen diverse programma’s, er is controle over het waterverbruik, enzovoort. Dit systeem heeft als voordeel dat er over het algemeen minder water en zout verbruikt wordt, wat natuurlijk goedkoper uitkomt op lange termijn. De kostprijs ligt dan wel iets hoger.

De keuze die u maakt hangt af van uw noden: als u vaak op reis bent of wanneer uw waterverbruik afhangt van het seizoen, dan is een elektronische ontharder ideaal. Is uw verbruik eerder constant, dan is een mechanische ontharder misschien een betere optie.
De waterontharder prijzen gaan dus hand in hand met uw verbruik.

Het onderhoud van de waterontharder

Waterverzachters moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Ook dat heeft een impact op de waterontharder prijzen en op de kosten. Het is eigenlijk beter om een duurder systeem te kopen waar u naderhand minder werk aan heeft, dan een spotgoedkope variant die regelmatig hersteld moet worden. Op lange termijn denken is de beste manier om overbodige kosten te voorkomen.

Vaak bieden firma’s u de mogelijkheid om een onderhoudscontract te nemen, waardoor de initiële prijs van de waterontharder lager zal liggen. Het is in dit geval aangeraden om duidelijke informatie te vragen over de prijs van eventueel het onderhoud. Zo weet u steeds wat u kan verwachten.

Onmisbaar bij een waterontharder is het regeneratiezout. Vaak biedt men bij zo’n onderhoudscontract ook de levering van zout aan. Aangezien het systeem niet zonder kan, is het zeker aangeraden om hier ook gebruik van te maken. Dan bent u zeker dat u kwaliteit in huis haalt en zal u nooit zonder vallen (info: kost waterontharder).

Het volume van de waterontharder

Het volume water dat de waterontharder zal verbruiken is ook van belang. Als uw waterontharder te klein is zal deze te vaak spoelen. Een te groot systeem verbruikt dan weer meer zout dan nodig. Bij de keuze van uw waterontharder dient u hoe dan ook rekening te houden met hoeveel personen er gebruik van zullen maken en hoeveel water ze samen gemiddeld verbruiken. Het antwoord op deze vragen is bepalend voor de aankoop en dus voor de waterontharder prijzen.

De BTW bij het kopen van een waterontharder

Ook bij waterontharders komt BTW kijken: als uw huis ouder is dan 10 jaar, dan kunt u profiteren van een verlaagde BTW van 6 % wanneer u een waterontharder laat installeren door een specialist. Is dit echter niet het geval, dan bedraagt de BTW 21 %. Bij een ontharder van pakweg 1200 – 1400 euro betekent dit al een besparing van 200 euro.

De gemiddelde waterontharder prijzen | Kost waterontharder

Waterontharder prijzen starten over het algemeen ongeveer vanaf 1200 EUR. Voor de particuliere mark kan de prijs tot zo’n 2000 EUR oplopen maar dat is natuurlijk volledig zelf te kiezen. Een waterontharder is zijn geld meer dan waard, ongeacht het systeem dat u kiest. Er zijn geen betere of slechtere, elk systeem heeft zijn eigen nut. Het systeem dat overeen komt met uw verbruik is voor u het meest geschikt.

Hoewel dergelijke prijzen voor veel mensen veel te hoog lijken te liggen, is het belangrijk rekening te houden met het rendement van de investering. De nadelen van een waterontharder kunnen hoe dan ook niet op tegen de voordelen die u ervan zult ondervinden. Laat u dus niet afschrikken door waterontharder prijzen, denk op lange termijn.

Bij de aankoop van een waterontharder is het aangeraden om u goed te informeren over de mogelijkheden, de variaties, bijkomstigheden, voordelen en nadelen. Alleen zo kan u een bewuste en rendabele keuze maken. De prijs van een waterontharder is de voordelen die het biedt voor het milieu, het wooncomfort en uw gezondheid immers meer dan waard.

Prijzen Aqua Service