Prijzen van waterontharders

Wat zijn dan prijzen van waterontharders? Aqua Service biedt waterontharders aan van topkwaliteit aan topprijzen. 

Bij interesse kan je ons gerust contacteren via onderstaand formulier en wij sturen je zo snel mogelijk een persoonlijke prijsofferte:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Prijzen Van Waterontharders
Prijzen van waterontharders

Prijzen voor waterontharders

Steeds meer particulieren installeren een waterontharder in hun huis. Als uw waterleverancier tamelijk hard water levert, moet u het leidingwater ontharden. De gevolgen van hard water in uw huis kunnen u op de lange duur veel geld kosten. Waterontharders zijn niet goedkoop: een goed exemplaar kost al gauw een klein maandsalaris. Een waterontharder is echter een investering die zich terugbetaalt.

Het is raadzaam de kenmerken en prijzen van de verschillende soorten waterontharders te vergelijken. In dit artikel komt u meer te weten over de schadelijke gevolgen van hard water. We leggen ook uit hoe een waterontharder werkt. Tenslotte geven wij een aantal tips om de prijs van een waterontharder juist in te schatten.

Prijzen Van Waterontharders 2022 - Prijzen Van Waterontharders Aqua Service

Prijzen Van Waterontharders

Waarom is zacht water beter dan hard water?

Het waterleidingbedrijf levert u leidingwater met een bepaalde hardheidsgraad. Waterhardheid verwijst naar de hoeveelheid harde mineralen in het water. Voornamelijk magnesium en calcium. Hard water bevat een grote hoeveelheid magnesium en calcium. Kraanwater wordt gewonnen uit diepe ondergrondse lagen. Deze lagen bevatten een bepaalde hoeveelheid magnesium en calcium. De concentraties verschillen van regio tot regio. Daarom is de hardheid van het water niet overal gelijk. U kunt uw waterleverancier vragen wat de gemiddelde hardheidsgraad van het plaatselijke leidingwater is. Er zijn ook tests waarmee u zelf de waterhardheid kunt meten. Deze tests (met teststrookjes en een bijgevoegde kleurlegenda of een druppeltest) kunnen gemakkelijk zelf worden uitgevoerd. Als blijkt dat uw leidingwater vrij hard is, is het raadzaam een waterontharder te installeren. Dit zal allerlei problemen voorkomen.

De schadelijke gevolgen van hard water zijn onder meer:

– U verbruikt veel meer elektriciteit omdat de verwarmingselementen in uw elektrische boiler, stoomstrijkijzer, koffiezetapparaat en wasmachine bedekt zijn met een laagje kalkaanslag. Deze kalklaag is het directe gevolg van hard water. De kalklaag heeft een isolerende werking. Er is dus meer elektrische energie nodig om het water te verwarmen.

– Je moet veel meer wasmiddel in je wasmachine doen om een schone was te krijgen. Hard water gaat de reinigende werking van detergenten tegen.

– Bij kalkaanslag bestaat het risico dat waterleidingen en afvoeren verstopt raken. Dit leidt meestal tot een dure ingreep door een loodgieter.

– Rond de gootsteen, badkuip of douche en op uw kranen zult u de gevolgen van kalkaanslag duidelijk voelen. Moeilijk te verwijderen kalkaanslag. Na het schoonmaken van de ruiten of de auto blijven kalkvlekken zichtbaar. Tenzij je alles heel goed droogt. Dan moet je heel hard wrijven.

– Ook uw lichaam kan door hard water worden aangetast. Wassen met hard water kan huidirritatie en uitdroging veroorzaken.

Waterontharders voorkomen deze problemen

Wilt u de negatieve effecten van hard water vermijden? Dan is een waterontharder de ideale oplossing. Een waterontharder werkt als volgt.

– Een speciaal kunstharsgranulaat, dat in een cilinder wordt geplaatst, verwijdert de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water. In hun plaats, laten ze natrium deeltjes vrij. Hard water wordt in de cilinder gevoerd en loopt langs de korrels. Er stroomt zacht water uit de cilinder.

– De harsbolletjes moeten regelmatig met een zoutoplossing worden gespoeld. Dat komt omdat ze verzadigd zijn met calcium en magnesium. Dit proces wordt “regeneratie” genoemd. Het spoelwater wordt automatisch door het toestel gegenereerd met regeneratiezout. De eigenaar moet het regeneratiezout regelmatig bijvullen.

– Tijdens de regeneratie geven de kunstharskorrels magnesium en calcium af aan het zoute water. Omgekeerd geeft het zoute water natriumdeeltjes af aan de korrels. Het magnesium- en calciumhoudende zoute water wordt vervolgens afgevoerd naar het riool.

Drie tips om de prijzen van waterontharders te vergelijken

Bent u van plan een waterontharder te kopen? Dan is het goed om van tevoren de kenmerken en prijzen van verschillende toestellen te vergelijken. De prijs van waterontharders wordt hoofdzakelijk bepaald door het volume, de controle, de installatiekosten en de onderhoudskosten. Let op de volgende punten.

1. het volume van een waterontharder heeft een grote invloed op de prijs. Kies een waterontharder die voldoende zacht water levert voor uw huis. Maar ook niet veel meer dan nodig. Het beste is om een ervaren vakman het gemiddelde waterverbruik in uw huis te laten bepalen en het type waterontharder te laten berekenen die u nodig heeft.

2. De prijs van waterontharders hangt ook af van de manier waarop ze worden geregeld. Mechanische waterontharders werken op basis van waterdruk. Er komt geen elektriciteit aan te pas. De manier waarop deze waterontharders werken is eenvoudig. En natuurlijk zult u nooit worden gestoord door stroomstoringen of storingen in de elektronica. Elektronische waterontharders worden bestuurd door een microprocessor. Ze kunnen zeer nauwkeurig worden afgesteld. Bij deze waterontharders kan het regeneratieproces nauwkeurig worden geregeld, zodat zo weinig mogelijk regeneratiezout wordt gebruikt.

3. Er zijn ook apparaten met tijdgestuurde regeneratie en volumegestuurde regeneratie. De goedkopere waterontharders zijn meestal tijdgestuurd. De regeneratie start automatisch na een bepaalde tijd. Gebruikt u elke dag ongeveer dezelfde hoeveelheid zacht water? Dan kan een toestel met tijdgestuurde regeneratie volstaan. Als er echter grote schommelingen zijn in het waterverbruik (bv. als u vaak reist), is het beter een duurder toestel te kiezen met volumegestuurde regeneratie. Dit voorkomt dat de regeneratie onnodig snel start. Of te laat.

Een ervaren waterontharder installateur is zijn gewicht in goud waard

Een waterontharder is een veilige investering. Daarom is het raadzaam de installatie en het onderhoud over te laten aan een ervaren technicus. Vraag naar de kosten van preventief onderhoud voordat u koopt. Op die manier kom je later niet voor verrassingen te staan. Vergeet niet dat een duurder toestel zichzelf na verloop van tijd terugbetaalt. Het regeneratieproces kan worden geoptimaliseerd zodat de eenheid minder zout en minder water verbruikt. Laat het apparaat regelmatig onderhouden door een ervaren vakman, zodat u lange tijd kunt genieten van een probleemloze waterontharder.

Prijzen Van Waterontharders 2022 - Prijzen Van Waterontharders Waterontharders

Prijzen Van Waterontharders

Een waterontharder met regenererend zout

Een waterontharder zet hard water om in zacht water. Er zijn verschillende manieren om water zacht te maken. Het meest betrouwbaar is ontharding met regenererend zout. Lees verder en ontdek wat een waterontharder voor u kan doen. Wij informeren u over de gevolgen van hard water en vertellen u hoe een waterontharder werkt.

1. hard water

Hard water bevat veel calcium- en magnesiumdeeltjes. Deze mineralen komen van nature voor in de bodemlagen waaruit grondwater wordt opgepompt. De aanwezigheid van calcium en magnesium in grondwater is dan ook onvermijdelijk. Hard water is niet noodzakelijk schadelijk voor uw gezondheid. Je lichaam heeft deze stoffen zelfs nodig. Slechts in beperkte mate, natuurlijk.

Hard water veroorzaakt echter schade aan waterleidingen, afvoerkanalen, kranen, boilers en elektrische huishoudapparaten. De vorming van kalksteen is het ernstigste negatieve effect van hard water. De hardheid van leidingwater varieert van plaats tot plaats. De hardheidsgraad wordt beïnvloed door de bodemlagen waaruit hij afkomstig is. Uw waterbedrijf kan u vertellen wat de waterhardheid in uw gemeente is.

In België is de eenheid die gebruikt wordt voor de hardheid van water de Franse graad. Vanaf een hardheid van 22 Franse graden of meer, wordt uw water als behoorlijk hard beschouwd. Is uw water erg hard? Dan kan dit voor veel zaken ernstige nadelen hebben. Onder andere voor uw huishoudelijke apparaten, waterleidingen en afvoerbuizen.

2. redenen om een waterontharder te kopen

De gevolgen van hard water kunnen u veel geld kosten. De volgende problemen kunnen worden vermeden met een geschikte waterontharder.

– Hard water beïnvloedt de hoeveelheid wasmiddel die u moet gebruiken. Als het water hard is, zult u twee keer zoveel wasmiddel moeten gebruiken. Water met een hoge concentratie magnesium en calcium heeft een negatief effect op de doeltreffendheid van detergenten.

– Uw elektriciteitsverbruik stijgt. Apparaten zoals boilers, wasmachines, stoomstrijkijzers en dergelijke hebben veel meer elektrische energie nodig om het water op de gewenste temperatuur te brengen. De reden hiervoor is de isolerende kalklaag die zich op het verwarmingselement vormt.

– Om kalkaanslag op kranen, douchekoppen, badkamertegels enz. te verwijderen, hebt u speciale reinigingsmiddelen nodig.

– Je kleren zullen er in geen tijd versleten uitzien. Kalkaanslag tast de kleuren en vezels aan. Het maakt je kleren en handdoeken ook harder. Dus je bent geneigd wasverzachter te kopen. Dit is niet nodig in zacht water.

– Huishoudelijke apparaten die in contact komen met hard water gaan sneller kapot.

– Als je je regelmatig wast met hard water, droogt je huid uit en schilfert ze sneller. Ondanks het gebruik van dure shampoos, blijft je haar er dof uitzien.

Wil je jezelf de bovenstaande ellende besparen? Dan kunt u investeren in een waterontharder. Koop meteen een goede waterontharder. De investering zal zich zeker terugbetalen.

3. een waterontharder die werkt met regenererend zout

Een waterontharder met regenererend zout werkt als volgt.

– Het water wordt onthard in een cilinder gevuld met kleine harsbolletjes. Wanneer het water door deze bolletjes stroomt, nemen ze calcium- en magnesiumdeeltjes op.

– De harsbolletjes laten op hun beurt natriumdeeltjes los in het water. Het eigenlijke onthardingsproces vindt plaats door de uitwisseling van ionen. Via positieve en negatieve lading. Dit is dus een volkomen natuurlijk proces. Het water dat de cilinder verlaat is zacht water.

– De kunstharskorrels moeten regelmatig worden “geregenereerd”. Dit is niets meer dan het spoelen van het filter. Dit proces gebeurt automatisch met behulp van een zoutoplossing. De waterontharder produceert deze zoutoplossing zelf. De eigenaar moet ervoor zorgen dat het zout tijdig wordt bijgevuld.

4. Waarom moet een waterontharder geregenereerd worden?

De kunstharsbolletjes in de cilinder van een waterontharder absorberen de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het harde water. Dit is een proces dat natuurlijk niet oneindig kan doorgaan. De harsbolletjes raken uiteindelijk verzadigd. De korrels hoeven echter niet te worden vervangen. Het is voldoende om ze af te spoelen met zout water. Water dat verzadigd is met natriumdeeltjes. Dit proces wordt “regeneratie” genoemd.

Tijdens de regeneratie is er tijdelijk geen verzachting. De waterontharder heeft regeneratiezout of onthardingszout nodig om de zoutoplossing te produceren. Wanneer de harsbolletjes met zout water worden afgespoeld, laten zij de geabsorbeerde calcium- en magnesiumdeeltjes los. Intussen absorberen ze ook nieuwe natriumdeeltjes uit het zoutspoelwater. De kunstharsbolletjes kunnen vervolgens opnieuw worden gebruikt om het leidingwater te ontharden. Het spoelwater met de harde bestanddelen wordt vervolgens via de riolering afgevoerd. 

5. Het regeneratieproces kan op twee manieren worden gestuurd:

– Waterontharder met tijdgestuurde regeneratie

Regeneratie vindt plaats op een specifiek tijdstip. Er wordt geen rekening gehouden met de hoeveelheid water die wordt gebruikt. Deze methode van regeneratie is het goedkoopst. Als u elke dag ongeveer evenveel water verbruikt, is dit de perfecte oplossing voor u. Bij grote schommelingen in het waterverbruik kan de regeneratie echter te vroeg (bij laag waterverbruik) of te laat (bij hoog waterverbruik) plaatsvinden.

– Volumegestuurde waterontharder

Het regeneratieproces wordt pas gestart wanneer een bepaalde hoeveelheid water is verbruikt. Deze waterontharders zijn iets duurder, maar ze gebruiken minder water en zout. Deze waterontharders regenereren alleen als het echt nodig is. Dit bespaart het onthardingszout.

De beste waterontharder voor uw huis kopen: prijzen en modellen

Welk type waterontharder het beste is voor uw huis, kan het best worden bepaald door een ervaren vakman. De hoeveelheid water die u gemiddeld per dag verbruikt en de schommelingen in uw verbruik spelen een belangrijke rol. De duurdere apparaten worden bestuurd door intelligente software. Ze zijn ingesteld om een minimale hoeveelheid regenererend zout te gebruiken. Een waterontharder lijkt misschien een grote investering. U verdient de aankoopprijs na verloop van tijd terug. Zo kunt u bezuinigen. Geniet vanaf nu van de voordelen van zacht water dat geen sporen van kalk achterlaat. Bespaar jezelf een hoop problemen en kosten.

Prijzen Van Waterontharders 2022 - Prijzen Van Waterontharders Prijzen

Prijzen Van Waterontharders