Prijzen voor een waterontharder

Wil je graag een waterontharder kopen in België? Ontdek hier de waterontharders van het beste merk: Aqua Service. Een waterontharder is een fantastisch apparaat maar wat zijn de prijzen voor een waterontharder?

Dien hier je aanvraag in en ontvang binnenkort je persoonlijke prijsofferte:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Prijzen Voor Een Waterontharder
Prijzen voor een waterontharder

Tips voor het vergelijken van de prijs van waterontharders

De prijs van een waterontharder? Een waterontharder is zeker een goede investering wanneer men te maken heeft met hard water. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een waterontharder die perfect bij hun behoeften en situatie past.

Door het water te ontharden wordt de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd. De badkuip en douche zijn gespaard van kalkaanslag. U bespaart op uw energierekening. Natuurlijk betaal je een bepaalde prijs voor een goede waterontharder. Informeer u goed, zodat u een goede keuze kunt maken.

Prijzen Voor Een Waterontharder 2022 - Prijzen Voor Een Waterontharder Wateronthard Van Aqua Service

Prijzen Voor Een Waterontharder

5 factoren die de prijs van een waterontharder bepalen

De prijs van een waterontharder is meer dan alleen de aankoopprijs. Er zijn nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. In het volgende overzicht verduidelijken wij waar u op moet letten.

1. het type waterontharder speelt een rol

In de eerste plaats speelt het type waterontharder een rol. Hiermee bedoelen we de manier waarop de waterontharder werkt en hoe hij wordt geregeld. In de eerste plaats wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten. en elektronische waterontharders.

– Mechanische waterontharder

Mechanische waterontharders werken volledig zonder elektriciteit. Waterdruk is hun energiebron. Daarom worden ze ook hydraulische waterontharders genoemd.

Ze hebben een ingebouwde klok die bepaalt wanneer de waterontharder wordt gespoeld. Dit gebeurt in elke zaak. Ongeacht hoeveel water je gebruikt. Daarom zijn deze toestellen ideaal voor wie een zeer regelmatig verbruik heeft. Deze waterontharders kunnen geen rekening houden met schommelingen in het waterverbruik. Omdat ze zo gemakkelijk in het gebruik zijn, zijn ze natuurlijk veel goedkoper dan de elektronische modellen.

– Elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit.

Het grootste voordeel van deze waterontharders is dat zij de mogelijkheid bieden om verschillende spoelprogramma’s te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld uw waterverbruik op de voet volgen. Indien nodig, kunt u de instellingen op elk moment aanpassen. Op deze manier gebruikt u slechts zoveel water en zout als u nodig heeft. Met andere woorden, er is geen onnodig spoelen. Het spreekt vanzelf dat deze waterontharders iets duurder zijn.

Welk type kunt u het beste kiezen? Als u veel reist en veel bezoekers hebt, zal uw waterverbruik natuurlijk schommelen. Er kan ook een verschil zijn naargelang het seizoen. In dat geval is een elektronische waterontharder de beste keuze. U betaalt misschien iets meer, maar op lange termijn kunt u veel besparen. Op die manier worden water en zout niet onnodig verspild.

Als u echter een vaste dagelijkse routine heeft en uw waterverbruik elke dag ongeveer gelijk is, is een mechanische waterontharder de beste keuze. Op die manier bent u er altijd zeker van dat de regeneratie op vaste tijdstippen plaatsvindt.

2. prijzen voor het onderhoud van de waterontharder

Ten tweede speelt ook het onderhoud een rol in de prijs. Soms bieden leveranciers een waterontharder tegen een gereduceerde prijs aan als u een onderhoudscontract tekent. Dit kan een voordeel zijn. Onderhoud moet toch gebeuren. Zo weet u zeker dat u het nooit mist. Bovendien zal een goede leverancier altijd alle reserveonderdelen in voorraad hebben. In elk geval is het raadzaam de leverancier te kiezen die u op lange termijn het meeste voordeel zal opleveren.

Beslist u over zo’n onderhoudscontract? Zorg er dan voor dat je weet wat het inhoudt. Maak duidelijke afspraken.

Wat het onderhoud betreft, zijn zaken als regenereerzout en reinigingsmiddelen zeer belangrijk. Uw waterontharder zal worden gecontroleerd op de aanwezigheid van bacteriën. Ook de hardheid van het water wordt opnieuw gecontroleerd. Op deze manier kunnen de instellingen indien nodig worden gewijzigd.

3. het volume van de waterontharder

Het volume van uw waterontharder hangt af van hoeveel water u gebruikt. Dit kan worden aangepast aan uw consumptiepatroon. Het is echter belangrijk de juiste maat te kiezen. Als het systeem te klein is, zal de waterontharder onnodig spoelen. In dit geval is er te veel zout gebruikt. Het omgekeerde is ook waar. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de omvang die u op de lange termijn nodig hebt om te sparen. Een deskundige kan u hierover meer informatie geven.

4. belasting over de toegevoegde waarde op de waterontharder

Een niet onbelangrijk aspect van de prijsstelling is de BTW. Als uw huis meer dan tien jaar oud is, kunt u de waterontharder door een vakman laten installeren tegen een gereduceerde prijs. U betaalt slechts 6% btw in plaats van 21%. Is uw huis minder dan tien jaar oud? Dan is het standaardtarief van toepassing.

5. Installatie van de waterontharder

Hoewel waterontharders tegenwoordig zeer compact kunnen zijn, kan een model met onbelaste onderdelen ook zeer praktisch zijn. U kunt ook
Breid het uit met verschillende harsfilters. Dit zal hoe dan ook de grootte van de waterontharder beïnvloeden. En dit geldt ook voor de prijs.

De beste waterontharder kopen tegen een goede prijs

Het is dus duidelijk dat de prijzen van waterontharders van verschillende factoren afhangen. Als u op zoek bent naar de beste waterontharder voor uw huishouden, moet u zich goed inlezen over de verschillende opties. Op die manier kunt u een goede keuze maken. Een waterontharder biedt ongetwijfeld vele voordelen. Het maakt je leven veel gemakkelijker. Het is de investering waard.

Prijzen Voor Een Waterontharder 2022 - Prijzen Voor Een Waterontharder Prijzen
Prijzen Voor Een Waterontharder

9 redenen waarom je een waterontharder zou moeten kopen

België heeft drinkwater van uitstekende kwaliteit. De hardheid van het water varieert echter naar gelang van de regio. Het verschil tussen zacht en hard water wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die het water bevat. Meer kalk betekent harder water. Voor het verbruik maakt dit echter geen verschil. Hard water is nog steeds van uitstekende kwaliteit.

Het probleem met hard water is dat de kalk zich afzet. In wasmachines en vaatwassers worden de verwarmingselementen hierdoor bedekt met een laag kalkaanslag. Dit veroorzaakt problemen omdat een verkalkt element de warmte 300 keer slechter geleidt dan een schoon element. Dit is slecht voor de machine en voor het energieverbruik. Preventie bespaart dus veel geld. Hard water veroorzaakt ook aanslag in douches, gootstenen, toiletpotten en fonteinen. Dit vereist vrij agressieve reinigingsmiddelen. Denk aan schoonmaakazijn voor strijkijzers. De vraag is hoe je van hard water afkomt?

Hier zijn 9 redenen waarom je een waterontharder zou moeten kopen als je last hebt van hard water.

1. Los kalkaanslag op met een waterontharder

De eerste en misschien wel belangrijkste reden is om kalkaanslag tegen te gaan. Is uw kalkaanslag niet echt zichtbaar of heeft u twijfels? Kijk op de website van de waterleverancier om te weten of u hard of zacht water krijgt. Of kook water in een open pot. Na het koken ziet u de schaal op de bodem van de pan. Dit is kalkaanslag, soms gemengd met magnesium, dat meer aanslag achterlaat. U kunt kalkaanslag gemakkelijk voorkomen door een waterontharder te gebruiken. Een zoutoplossing verwijdert de kalk uit het water, maakt het “zacht” en veroorzaakt veel minder schade en vuil. Kalkaanslag kan dus gemakkelijk worden voorkomen.

2. de smaak van thee verteren met een waterontharder

Liefhebbers van een lekker kopje koffie, thee of gewoon een lekker glas water hebben te kampen met de kalkaanslag die zich in hard water bevindt. Nogmaals, dit vormt op zich geen gevaar of risico voor uw gezondheid. Wat het wel veroorzaakt, is een verschil in smaak. Kalkaanslag tast de smaak van koffie of thee aan. Door een waterontharder te gebruiken, smaken zowel koffie en thee als drinkwater gewoon beter. Als je twijfels hebt, stel ze dan op de proef. Vraag een familielid of kennis die water heeft met meer of minder hardheid om wat water mee te brengen. Gebruik dit water om thee te zetten, want dan is het kalkgehalte het meest uitgesproken.

3. bespaar energie met een waterontharder

Steeds meer mensen beseffen de noodzaak om energie te besparen. Dit betekent massale investeringen in isolatie, zonnepanelen, LED-verlichting en slimme meters voor verwarming. Er is nog een andere manier om energie te besparen waarvan nog niet iedereen zich bewust is. Deze besparing wordt bereikt door het gebruik van een waterontharder. Dankzij de waterontharder wordt hard water omgezet in zacht water, waardoor zich geen aanslag op de toestellen vormt en het energieverbruik dus niet toeneemt. Trouwens, een waterontharder betaalt zichzelf zeer snel terug.

4. Verleng de levensduur van uw toestel met een ontkalker

Als iemand u vertelt dat de levensduur van uw wasmachine met 40% of zelfs meer wordt verkort door kalkaanslag, is het eerste wat u zich afvraagt wat u daaraan kunt doen. Vaak is het antwoord een soort kalkverwijderaar. Dit zijn meestal vrij agressieve producten, die door hun gebruik ook in het afvalwater terechtkomen. Er is ook een andere manier, want een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer is. Zijn eigen voordeel is dat het de levensduur van uw toestellen rechtstreeks verlengt.

5. minder schoonmaken met een waterontharder

Een waterontharder maakt ruimte vrij in uw keukenkastje. Dit klinkt een beetje vreemd, maar als u in uw keukenkastje kijkt, zult u merken hoeveel verschillende schoonmaakmiddelen u hebt. De oorzaak hiervan is vaak een agressieve kalkaanslag die de voegen op de tegels in de douche verkleurt. Of het toilet blijft vies. Of er vormt zich altijd zo’n laagje vuil rond de wateruitloop in wastafels en fonteinen. Gewone schoonmaakmiddelen helpen vaak niet meer. Denk aan speciale ontkalker voor je douche. Dit kan morgen voorbij zijn. De waterontharder doet de extra reiniging. Dankzij de waterontharder zal er geen aanslag meer zijn.

6. het milieu

Eigenlijk, kunnen we hier kort zijn. Een waterontharder werkt met zout en heeft dus geen extra impact op het milieu. Dankzij het gebruik van een waterontharder kunt u het gebruik van agressieve detergenten vermijden en wordt het energieverbruik verminderd. Dit is ook een investering in een beter milieu. Als elk huishouden een waterontharder zou gebruiken, zou dat de belasting van het milieu verminderen en een positief effect hebben op de waterzuivering. Dit kan de jaarlijkse last van de waterzuivering helpen verminderen.

7. je kleren

Wat u misschien niet weet, is het effect van hard water op uw kleding. Hard water verhoogt het wasmiddelenverbruik. Hoe zachter het water, hoe minder wasmiddel er nodig is om uw kleren schoon te krijgen. De waterontharder vermindert het wasmiddelenverbruik en laat minder zeepresten achter in uw kleding. Het bespaart ook geld.

8. uw huid is beter met zacht water

Heeft u een droge huid? Jeukt het? Heb je rode vlekken? Dit kan komen doordat je doucht met hard water. Hard water kan huidproblemen veroorzaken. Een waterontharder helpt niet alleen om deze problemen op te lossen. Het bespaart ook geld op extra huidproducten en speciale douchegels.

9. geld besparen met een waterontharder

Het is raadzaam om alles op een rij te zetten. Hoeveel extra geld geeft u nu uit aan dure schoonmaakmiddelen, aan extra goede huidverzorgingsproducten, aan wasmiddelen, aan extra producten om kalkaanslag in uw wasmachine te voorkomen, enzovoort? Wat zijn de jaarlijkse kosten hiervan? Vergelijk dit met de kosten en baten van een waterontharder.

Prijzen Voor Een Waterontharder 2022 - Prijzen Voor Een Waterontharder Waterontharder

Prijzen Voor Een Waterontharder