Professionele waterontharders | Aqua Service

Ben je op zoek naar een nieuwe professionele waterontharder of ontkalker? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Professionele waterontharder

Alles wat u moet weten over professionele waterontharders

Professionele waterontharders: hier volgt nuttige informatie over professionele waterontharders.

Want bent u op zoek naar prijzen van professionele waterontharders? Contacteer dan Aqua Service, ruim 50 jaar ervaring in de waterbehandeling bij bedrijven.

In het grootste deel van ons land stroomt er hard water door de leidingen. Had water kan u in de volksmond vertalen als dat er simpelweg te veel kalk in het water zit. Dat brengt een aantal nadelen met zich mee die zowel voor de particulier als de professional zeer vervelend kunnen zijn.

Professionele Waterontharders

Professionele waterontharders

Kalkaanslag zorgt voor tal van problemen in de infrastructuur, er zijn meer kosten voor onderhoud nodig en ook op de efficiëntie heeft het niet bepaald een positieve invloed. Gelukkig is er een vrij simpele oplossing op de markt: een waterontharder. Een toestel dat velen wel zullen kennen vanuit het huishouden maar ook tal van industriële toepassingen heeft.

Hoe werkt een professionele waterontharder?

Een waterontharder voor professioneel en particulier gebruik zal eigenlijk op exact dezelfde manier werken. Kalk bestaat uit calcium- en magnesiumionen en die worden uit het water gefilterd door de ontharder. Concreet passeert het water door een harstank die eerst verzadigd werd met natriumionen. De natriumionen in de harskorrels van de harstank zorgen voor een uitwisseling: calcium en magnesium worden uit het water gefilterd en het natrium neemt hun plaats in. Dit proces blijft op deze manier verder werken tot de harstank vol calcium en magnesium zit. Op dat moment start de regeneratiefase. In deze fase worden de calcium- en magnesiumionen uit de tank weggespoeld en terug vervangen door natriumionen uit de zoutbak.

Voor welke sectoren is een professionele waterontharder onmisbaar?

Een waterontharder is een toestel dat voor elk bedrijf in meer of mindere mate wel zijn nut heeft. Maar echt onmisbaar is het apparaat in elke industrie dat veel gebruik maakt van water. Daarbij kan u denken aan fabrieken, land- en tuinbouwbedrijven en elke industrie die gebruik maakt van proceswater. Werkt u in een sector die hoge eisen stelt aan de zuiverheid van water? Ook dan is een waterontharder een toestel dat niet mag ontbreken.

Nu zijn dat stuk voor stuk grote industrieën maar de toepassingen van waterontharders gaan veel verder dan dat. Waar veel mensen niet meteen stil bij staan is dat ook bedrijven op kleinere schaal veel water verbruiken en gebaat zijn bij een waterontharder. Denk bijvoorbeeld aan een kapper, een wasserette, restaurant, café en hotel. Ook scholen, rusthuizen en eigenlijk elke type bedrijf waar mensen vaak in contact met water komen kan een waterontharder gebruiken.

Welke toestellen zijn er op de markt?

De markt van de waterontharders is er eentje waar het grootste verschil eigenlijk terug te vinden is in het type besturingssysteem dat gebruikt wordt tijdens de regeneratie. Daarbij kunnen we een onderscheid maken tussen een tijdsgestuurd systeem, een volume gestuurd systeem en een intelligent volumetrisch systeem.

1. Tijdsgestuurde professionele waterontharder

Het regeneratieproces zal op vaste intervallen plaatsvinden. Dat heeft het grote voordeel dat het ontzettend gemakkelijk in gebruik is. Efficiënt is dit systeem echter niet bepaald gezien het geen rekening met echt verbruik houdt. Logischerwijze is voor industriële toepassingen dit type besturing niet meteen geschikt.

2. Volume gestuurde professionele waterontharder

Een volume gestuurd systeem houdt het volume aan water bij dat doorheen de ontharder stroomt. Het regeneratieproces start na een vooraf ingesteld volume. Dit is dan ook een efficiënter systeem dan het tijdsgestuurd.

3. Intelligent volumetrisch systeem: de beste professionele waterontharder

Het intelligent volumetrisch systeem is een besturingssysteem dat aan te raden valt voor professionele toepassingen. Het verbruik wordt exact bijgehouden en elke regeneratie via de computer aangestuurd. De investering is iets groter maar de efficiëntie maakt dat meer dan goed.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine verschillen met waterontharder die gebruikt worden voor toepassingen in het huishouden. In de eerste plaats kunnen professionele waterontharders uiteraard een veel groter debiet aan. Zo kan u bij de industriële toepassingen kiezen uit een simplex of een duplex uitvoering. Een duplex systeem bevat twee harstanken tegenover slechts één bij een simplex systeem. Ten slotte valt het op te merken dat een waterontharder in de industrie vaak een combinatie is van maatwerk en standaard onderdelen. Specifieke bedrijven hebben immers specifieke vereisten.

De voordelen voor bedrijven met een waterontharder

De voordelen die bedrijven genieten door het gebruik van een waterontharder komen eigenlijk neer op dezelfde voordelen die u als consument hebt, enkel op een grotere schaal. We zetten even de belangrijkste op een rijtje en dan begrijpt u meteen waarom een waterontharder de norm is:

1. Minder kalkaanslag

Hard water zorgt voor kalkaanslag overal waarmee het in contact komt. Die kalkaanslag is niet alleen geen lust voor het oog maar zorgt ook voor grotere onderhoudskosten en extra manuren die voor kuiswerk ingezet moeten worden. Bij bijvoorbeeld hotels, kantoorgebouwen en dergelijke kan dit op termijn qua onderhoud behoorlijk zwaar doorwegen.

2. Langere levensduur machines

Machines die in contact komen met hard water zijn er in het huishouden genoeg. En dat is enkel nog maar een fractie van wat er in de industrie eigenlijk gebeurd. Een vermindering van de kalkaanslag hier zal de levensduur van dergelijke machines fel verlengen.

3. Minder energieverlies

Kalk is een isolerend materiaal. Dat betekent dat wanneer kalkaanslag zich vastzet aan een oppervlakte de originele toepassingen minder vlot zullen verlopen. Dit zorgt voor heel wat energieverlies en een dure energiefactuur. Zeker in een professionele context telt dat door. Een waterontharder kan dan ook efficiëntie- en energieverlies op deze manier tegen gaan.

4. Gezonder

Er zijn sectoren zoals rusthuizen, hotels en cafés dat ook het publiek in contact komt met het water dat je gebruikt. Onthard water is daarbij veel gezonder voor huid en haar dan hard water. Hard water bestaat immers uit kleine stenen die heel wat schade kunnen opleveren die u niet eens altijd meteen merkt.

Conclusie: professionele waterontharders

Een professionele waterontharder is in heel wat bedrijven en sectoren al helemaal ingeburgerd geraakt en dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. De voordelen zijn legio en een echt nadeel aan het gebruik van zacht water is er niet. Een waterontharder is een investering maar wel eentje die zichzelf vrij snel terug zal betalen en wel degelijk tal van voordelen in de dagdagelijkse werking te bieden heeft.


Professionele waterontharder

Prijzen Aqua Service