Voordelen waterontharder | Aqua Service

Ben je op zoek naar een nieuwe waterontharder of ontkalker? Maar wat zijn de voordelen van een waterontharder? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België. Ontdek ook de voordelen van de waterontharders van Aqua Service!

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

De 7 voordelen van een waterontharder die u moet weten

Lees meer over: voordelen waterontharder.

Hard leidingwater is water met een hoog calcium- en magnesiumgehalte.

Op termijn zorgt het voor allerlei kleine en grote problemen in huis.

Zo kunnen waterleidingen verstopt geraken verstopt, huishoudtoestellen gaan minder lang mee en sanitair wordt ontsierd door kalksporen.

Ook het haar en de huid kunnen last ondervinden van hard water.

Voordelen Waterontharder

Voordelen waterontharder

De kalkdeeltjes in het water zoeken elke dag opnieuw een plekje om zich aan vast te hechten.

Waterontharders kunnen dat voorkomen en is daarom geen luxe, maar een must.

Een waterontharder voorkomt kalk in het water – Voordelen waterontharder

Een waterontharder wordt in de meeste gevallen net achter de watermeter geïnstalleerd.

Het is een soort van zuiveringsinstallatie, waarbij een harsfilter calcium – en magnesiumionen tegenhoudt.

Hierdoor wordt de woning voorzien van zacht, kalkvrij water.

De voordelen van een waterontharder zijn oneindig: minder kalkaanslag, meer zacht water overal in uw woning, beter voor uw huid, …

Omdat de hars na enige tijd verzadigd raakt moet de filter periodiek “geregenereerd” worden.

Binnen de waterontharder wordt dit proces intern georganiseerd met behulp van een zoutoplossing.

De regeneratie duurt gemiddeld een half uur en wordt eens in de 6 tot 10 dagen uitgevoerd, bij voorkeur midden in de nacht.

Behalve het zout een aantal keer per jaar aanvullen, of laten aanvullen hoeft u zelf verder niks te doen.

Zo kan u zorgeloos genieten van de voordelen van een waterontharder.

Het zijn er veel, maar de zeven belangrijkste leest u hieronder.

Een waterontharder zorgt voor zacht bad – en douchewater

Kalkdeeltjes in hard water hebben een uitdrogend en irriterend effect op de huid en op het haar. Ze zijn microscopisch klein en gaan in de poriën zitten of hechten zich aan de haarschacht. Een ontharder of waterverzachter binnen uw waternetwerk heeft daarom een direct positief effect op het lichaam.

Enerzijds wordt de kans op huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, droge huid en winterhanden verkleind, anderzijds zien de huid en het haar er zachter en glanzender uit na het douchen.

Bovendien lossen zeep en shampoo beter op in ontkalkt water, waardoor de reinigende en helende werking beter tot hun recht komen.

Uw kledij: frisser en beter – Voordelen waterontharder

Telkens wanneer kleren, beddengoed en handdoeken met hard water worden gewassen hechten duizenden minuscule kalkdeeltjes zich aan het materiaal. Het wasgoed zal er op termijn grauw uitzien en sneller slijten of scheuren. De calciumionen zorgen er ook voor dat bepaalde bestanddelen uit het wasmiddel op kledingstukken blijven plakken. Deze ophoping kan leiden tot huidirritatie, bijvoorbeeld bij baby’s en personen met een gevoelige huid. Met een waterontharder stroomt er alleen ontkalkt water door uw wasmachine. Wasgoed wordt zachter, krijgt een vollere textuur en de kleuren behouden hun glans. Kleding gaat hierdoor minstens 30% tot 40% langer mee, en u zult minder wasmiddel nodig hebben om dezelfde hoeveelheid kleren perfect schoon te krijgen.

Geen kalkafzetting dankzij een waterontharder

De levensduur van apparaten en installaties die gebruik maken van water wordt door kalkaanslag drastisch ingekort. Bij huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwasmachines, koffiezetapparaten en waterkokers is de ophoping van kalk de grootste oorzaak van storingen. Ook cv-ketels, waterpompen en andere installaties zien af door de kalk en moeten vaker een onderhoudsbeurt krijgen. Indien water verwarmd wordt, zorgt kalkaanslag ook nog voor een ongewenste isolatielaag rond het verwarmingselement. Zo zullen apparaten en installaties meer energie verbruiken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Dankzij een waterontharder gaan uw toestellen dus niet alleen langer mee, ze verbruiken ook minder elektriciteit en gas.

Geen kalkaanslag meer in uw doucheruimte, op uw sanitair

Douchecabines, tegels, kranen en ander sanitair blijven bespaard van de lelijke witgrijze kalkaanslag als u een waterontharder heeft geïnstalleerd. In de ontharder blijven de calciumionen op de harsfilter zitten en worden ze tijdens de regeneratie via de afvoer weggespoeld. Een kalkvrije woning oogt hygiënischer en stralender. De schoonmaak van ramen, vloeren, badruimten, sanitair en zelfs potten, pannen en glazen kost minder tijd en moeite en er is aanzienlijk minder schoonmaakmiddel nodig.

Geen verstopte waterleidingen met een waterontharder (Voordelen waterontharder)

Kalk is de grootste vijand van waterleidingen en cv-leidingen. Als kalkdeeltjes zich eenmaal hebben weten te hechten aan de PVC of koperen leidingen wordt de laag steeds sneller dikker en harder. Uiteindelijk kan een buis helemaal verstopt geraken, waardoor zelfs een ontkalkingsbehandeling geen soelaas meer biedt. Vervanging van waterleidingen is een kostbare operatie, vooral als ze in de muren of onder de vloer zitten. Indien het water door een waterontharder ontkalkt is, gaan de leidingen net zolang mee gaan als de woning zelf.

Douchekoppen en kranen blijven langer proper

Kalkaanslag op het mechanisme van douchekoppen en kranen maakt dat het steeds lastiger kan worden om ze open en dicht te draaien. Ook de toevoer van het water kan zo verhinderd worden. Ontkalkt water is zacht voor douchekoppen en kranen, waardoor ze naar behoren blijven functioneren. U hoeft ze alleen te vervangen wanneer u behoefte heeft aan een mooier of moderner model.

Een waterontharder is een goede investering

Het gebruik van ontkalkt, zacht water levert aanzienlijke besparingen op. U kan zo jaarlijks honderden euro’s besparen. Uw drinkwater is aangenamer om te drinken dus misschien koopt u daardoor geen flessenwater meer. U verbruikt minder producten en uw kledij blijft langer mooi. Uw huishoudelijke apparaten hoeft u ook minder snel te vernieuwen omdat ze kalkvrij blijven. Daarnaast bespaart u ook op schoonmaakkosten en kosten voor onderhoud van waterleidingen en vervanging van kranen. Bovendien betaalt u maandelijks minder aan gas en elektriciteit. De voordelen van een waterontharder merkt u dus heel snel in uw portemonnee!

Een waterontharder kopen? Voordelen waterontharder

Over vrijwel het gehele land varieert het leidingwater van hard tot erg hard.

Dit komt door de bodemsamenstelling.

Het neergedaalde regenwater sijpelt door een kalklaag in de boden en wordt zo verrijkt met kalk.

De meegevoerde calciumionen lossen slechts voor een deel op in het water.

Zonder waterontharder zal u op termijn dus vroeg of laat problemen krijgen met kalk.

Daarom koopt u beter een waterontharder voor het zover is.

Prijzen Aqua Service