Waarom je een waterontharder moet kopen

Lees hier een aantal redenen waarom je een waterontharder moet kopen. Een waterontharder van Aqua Service is gemaakt van de beste materialen en is daarom heel duurzaam. 

Vraag hieronder prijs aan en ontvang je persoonlijke prijsofferte met advies op maat:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen
Waarom je een waterontharder moet kopen

4 redenen waarom uw toestellen langer meegaan met een waterontharder

U hebt een jaar geleden een nieuwe wasmachine gekocht, maar u merkt nu al dat hij niet meer zo goed werkt als 12 maanden geleden. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het toestel, maar misschien wel met het leidingwater waarmee u uw kleren wast. Als het hard water is, d.w.z. water met een hoog kalkgehalte, kan uw wasmachine minder goed werken en zelfs eerder stuk gaan.

Op deze pagina komt u meer te weten over hoe apparaten werken en hoe lang ze meegaan in verband met het gebruik van hard water. Op deze pagina wordt uitgelegd waarom apparaten langer meegaan als u geen hard water gebruikt, maar het water “onthardt” met een waterontharder.

1: Er blijft minder kalk achter in uw toestellen

De grote hoeveelheid kalk die zich in hard water bevindt, kan in uw toestellen achterblijven. Dit zie je vaak niet bij een wasmachine of vaatwasser, maar wel bij een waterkoker. Je hebt net een nieuwe waterkoker en je ziet nu al kalkaanslag? Dit wordt veroorzaakt door kalkaanslag in hard water. Niet alleen ziet uw waterkoker er niet meer zo nieuw en fris uit, hij heeft ook last van kalkaanslag. Na verloop van tijd kan de kalkaanslag het toestel zo erg beschadigen dat het voortijdig stuk gaat.

Dit geldt niet alleen voor de waterkoker, maar voor alle apparaten die hard water gebruiken. Denk aan de wasmachine, maar ook aan de vaatwasser. Door zacht water te gebruiken wordt de kalkaanslag in al deze toestellen verminderd en wordt hun levensduur verlengd.

2: Minder zeepresten in uw toestellen

Als u een wasmachine heeft met kalkaanslag, zult u meer wasmiddel moeten gebruiken om uw was schoon te krijgen. Een deel van het wasmiddel dat u gebruikt, wordt weggespoeld wanneer u wast, maar helaas kan niet alles worden verwijderd. Dit betekent dat er zeepresten achterblijven in de wasmachine. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan ook het toestel beschadigen. Uw wasmachine kan ook stuk gaan door de combinatie van te veel kalk en zeepresten van het gebruik van grote hoeveelheden wasmiddel.

3: U hoeft geen chemische ontkalkingsmiddelen te gebruiken

Om kalkaanslag uit uw apparaten te verwijderen, heeft u speciale ontkalkingsmiddelen nodig. Ze verwijderen goed kalkaanslag van apparaten, maar zijn vaak erg chemisch. De kalkaanslag wordt verwijderd, maar de sterke chemicaliën kunnen een negatief effect hebben op uw apparatuur. Dit betekent dat uw toestellen ook kunnen worden beschadigd door langdurig gebruik van ontkalkingsmiddelen.

Als u zacht water gebruikt voor uw toestellen, hebt u geen ontkalkingsmiddelen nodig. In dat geval blijft er geen kalk achter in uw wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser en andere apparaten. Omdat u geen sterke en soms schadelijke ontkalkingsmiddelen gebruikt, gaan uw apparaten langer mee.

4: Uw apparaten hoeven minder hard te werken

Tenslotte gaan uw apparaten langer mee omdat ze in zacht water gewoon minder hard hoeven te werken. De combinatie van kalkaanslag, zeepresten en schadelijke ontkalkingsmiddelen zorgt ervoor dat uw toestellen minder goed werken in hard water. Aangezien u uw apparaten vraagt hetzelfde te doen, b.v. schone was wassen, moeten uw apparaten nog harder werken om dit doel te bereiken. Uiteindelijk kan dit er ook toe leiden dat uw toestellen sneller stuk gaan dan u zou willen.

Als u zacht water gebruikt in uw apparaten, hoeven ze minder hard te werken om uw vaat schoon te krijgen, uw kleren te wassen of uw water aan de kook te brengen. Omdat ze werken op het vermogen waarvoor ze zijn berekend, gaan ze net zo lang mee als u verwachtte toen u ze kocht.

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen 2022 - Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen Kopen

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen

Wilt u geld besparen op uw nieuwe toestellen? Koop een waterontharder

Wilt u geld besparen op nieuwe apparaten door uw huidige apparaten langer te gebruiken? Koop dan een waterontharder. U zult geen problemen meer hebben met kalkaanslag in uw toestellen, zeepschuim en schade veroorzaakt door het gebruik van chemische ontkalkingsmiddelen. De aanschaf van een waterontharder is een eenmalige investering, maar die betaalt zichzelf snel terug. U bespaart niet alleen geld op nieuwe toestellen, maar ook op wasmiddelen, dure schoonmaakproducten en zelfs uw energiekosten. Dit betekent dat u uiteindelijk zelfs geld overhoudt voor uw waterontharder wanneer u uw investering hebt terugverdiend.

Bovendien vermindert de aankoop van een waterontharder uw ecologische voetafdruk. Door minder apparatuur te kopen, minder energie te verbruiken en minder schadelijke wasmiddelen te kopen, draagt u bij tot een beter milieu.

Dingen die mensen hebben overtuigd van een waterontharder

Als u in een gebied met veel hard water woont, kent u waarschijnlijk de nadelen die dit voor uw huishouden met zich meebrengt. Kalkaanslag bouwt zich snel op in huishoudelijke apparaten. Het verkleurd je kleren en laat een witte film achter op je sanitair. Dit is vooral merkbaar in de badkamer. Gelukkig is er een oplossing om hard water om te zetten in zacht water. Dergelijke vervelende situaties kunnen perfect worden vermeden.

Hoewel waterontharders er in ontelbare vormen, maten en prijzen zijn, bieden ze allemaal dezelfde voordelen. Hard water wordt omgezet in zacht water door de harde elementen, calcium en magnesium, uit het water te filteren. De volgende factoren verklaren waarom een waterontharder zo’n goede investering is. En waarom het de moeite waard is om te kopen op de lange termijn.

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen
Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen 2022 - Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen Waterontharder Kopen Aqua Service

5 voordelen van zacht water met een waterontharder

Een waterontharder is een systeem dat hard leidingwater zacht maakt met behulp van een filter. Harde mineralen zoals magnesium en calcium worden uit het water verwijderd. Dit verbetert de smaak van het water. De waterleidingen worden niet meer aangetast en ook kleren behouden langer hun kwaliteit. Wij leggen hierna uit waarom. Hard water thuis? Lees dan zeker verder.

1. minder betalen voor verwarming

Hard water bevat veel kalk. Deze kalk bouwt zich langzaam op tot het kalksteen wordt. Je kunt kalksteen niet zomaar verwijderen. Dit gebeurt aan de binnenkant van uw waterleidingen en op verwarmingselementen van apparaten. Zoals in boilers, bijvoorbeeld. Het gevolg is dat alles snel verstopt raakt en apparaten niet meer zo goed werken. Kalkaanslag is een zeer isolerende stof. Hij slaat de opgewekte warmte op in plaats van ze af te geven. Dit is het omgekeerde effect. Vooral in radiatoren of boilers kan dit grote problemen veroorzaken. De verwarming moet harder werken voor hetzelfde resultaat. En dit heeft onvermijdelijk een negatief effect op de verwarmingskosten. Over een periode van 5 tot 10 jaar kan dit leiden tot een vermindering van het rendement met maximaal 20%.
Dankzij een waterontharder kan dit grotendeels worden vermeden.

2. u gebruikt minder zeep en agressieve detergenten

Als u een waterontharder hebt geïnstalleerd, kan dit leiden tot besparingen op wasmiddelen. U kunt tot 250 euro per jaar besparen op verzorgingsproducten, wasmiddelen, enz. Kalkaanslag verstoort de werking van de actieve bestanddelen in deze producten. In zacht water kunnen de actieve bestanddelen doen waarvoor ze bedoeld zijn. In hard water is dit ook mogelijk, maar dan moet u grotere hoeveelheden gebruiken. Op lange termijn wordt dit een kostenfactor. En het is slecht voor het milieu. Een waterontharder kan het verbruik van dergelijke producten met 30% verminderen.

3. huishoudelijke apparaten en kleding gaan veel langer mee

Als u zacht water gebruikt, gaan huishoudelijke apparaten langer mee.
Kalkaanslag is veel minder aanwezig en kan zich niet in apparaten nestelen. Natuurlijk kunt u kalkaanslag ook verwijderen met middelen als azijn. Maar dit heeft ook een negatief effect op de levensduur van de toestellen. Een waterontharder pakt het probleem bij de bron aan. Kalk heeft geen schijn van kans. Dit kan de levensduur van dergelijke toestellen met wel 30% verlengen. Op de lange termijn kunt u veel besparen. Zacht water biedt ook voordelen voor wasmachines. Je gewassen kleren slijten veel minder snel. De kalk in hard water tast de kleuren en vezels van uw kleding aan. Witte was wordt snel grijzig. Een waterontharder voorkomt dit.

4. milieuvriendelijker met een waterontharder

Een waterontharder is ook een milieuvriendelijk toestel. Je hoeft geen flessenwater meer te kopen. Hard water is net zo goed drinkbaar als zacht water. Maar hard water kan slecht smaken en ruiken. Je zou in de verleiding kunnen komen om water in flessen te kopen. Zacht water smaakt veel beter. Het is bijna vergelijkbaar met mineraalwater.

Een waterontharder bespaart u ook een hoop schoonmaakwerk. U hoeft niet langer verkalkte tegels te schrobben of kalkaanslag van apparaten te verwijderen. Dit alles heeft positieve gevolgen voor het milieu. U gebruikt minder wasmiddel, huishoudelijke apparaten en waterflessen. En je verbruikt minder energie. Het resultaat? Minder grondwaterverontreiniging, minder afval en uiteindelijk minder CO2-uitstoot.

5. zacht water smaakt veel beter dan hard water

Een laatste voordeel van een waterontharder is dat het water veel aangenamer wordt om te drinken. De grote hoeveelheid mineralen in hard water betekent dat hard water letterlijk harder smaakt. Dit geldt ook voor de smaak van dranken als thee en koffie. Maar ook voor bereidingen als soepen en sauzen. Dankzij een waterontharder zal uw water veel aangenamer zijn om te drinken. U hoeft geen flessenwater meer te kopen.

Een waterontharder biedt alleen voordelen

Veel huishoudens stellen de aanschaf van een waterontharder uit. Natuurlijk heeft dit zijn prijs. Op zich is de aankoop echter niet zo slecht. Het is een soort investering. De voordelen van een waterontharder zijn talrijk. Ze maken de investering meer dan goed. Dit geldt voor veel dingen, zoals onze huid, kleding, de kwaliteit en levensduur van huishoudelijke apparaten, enz. Op lange termijn bespaart een waterontharder u ook geld. En het is ook beter voor het milieu.

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen 2022 - Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen Waterontharder

Waarom Je Een Waterontharder Moet Kopen