Ben je van plan om een waterontharder te kopen? De beste waterontharders kan je kopen bij Aqua Service. Aqua Service staat bekend als de nummer 1 in waterontharders in België. Wat is de gemiddelde prijs van een waterontharder?
Heb je interesse in 1 van onze waterontharders? Neem dan contact met ons op om onze waterontharders te ontdekken:
Wat is de gemiddelde prijs van een waterontharder?
Hard water is een bedreiging voor veel huishoudens. Gelukkig zijn er waterontharders. Zij zijn de meest efficiënte manier om problemen te voorkomen. Heeft u de pech dat u in een gebied met hard water woont? Dan kan een waterontharder uw leven veel aangenamer maken. Een waterontharder zet hard leidingwater om in zacht water. Het water wordt “zacht” gemaakt door de kalk eruit te filteren. Kalkaanslag in het water kan de leidingen verstoppen. Als u hard water hebt, wordt u ook voortdurend geplaagd door kalkaanslag. Een waterontharder biedt vele voordelen voor uw gezondheid, het huishouden en het milieu. Het is een investering en een levensverzekering voor de voorzieningen in uw huis.
De prijs van een waterontharder, de 7 belangrijkste factoren
Als u overweegt een waterontharder te installeren, is het uiteraard belangrijk dat u waar voor uw geld krijgt. Er zijn veel verschillende soorten waterontharders op de markt. In allerlei prijsklassen. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, gaan wij hieronder in op enkele prijsfactoren. Zo weet u zeker dat u krijgt wat u verwacht. En u kunt nog jaren genieten van de voordelen van een waterontharder.
1. de capaciteit van een waterontharder
Waterontharders zijn er in verschillende maten. Dit bepaalt grotendeels de prijs die u betaalt. Het kiezen van de juiste maat is van cruciaal belang. Als u de juiste keuze maakt, zal uw waterontharder de hulpbronnen efficiënt gebruiken. Anders riskeer je het te verspillen. De boodschap is: denk op lange termijn.
Als u bijvoorbeeld een te grote waterontharder hebt geïnstalleerd, zult u te veel water en te veel zout verbruiken. Is uw waterontharder te klein? Dan is het regenereerzout te snel verzadigd en moet het filter van tijd tot tijd worden gespoeld. Het is aan de verkoper om u hierover goed te informeren. Allereerst moet uw consumptiepatroon worden vastgesteld. Op basis hiervan kunt u de juiste keuze maken.
2. de grootte van de waterontharder
Tegenwoordig zijn waterontharders compacte apparaten. Als u echter een grote capaciteit nodig hebt, zult u enige ruimte nodig hebben om uw toestel te installeren. Om deze reden zijn waterontharders ontwikkeld met afzonderlijke componenten. Praktisch voor grootverbruikers. Maar ook voor een kleine flat of studio. Normaal gesproken worden waterontharders in de kelder of garage geïnstalleerd. Op die manier kunnen ze rechtstreeks op de waterleiding worden aangesloten. Aangezien het zout regelmatig moet worden bijgevuld, kan het nuttig zijn het zoutreservoir op een gemakkelijk bereikbare plaats te zetten.
3. controle van de waterontharder
In het algemeen worden waterontharders in twee soorten onderverdeeld: mechanische en elektronische. De mechanische zijn het goedkoopst.
– Een mechanische waterontharder
Deze waterontharders zijn eenvoudig maar statisch. Wij bevelen ze aan als uw verbruik zeer regelmatig is. Het filter wordt op een bepaald tijdstip gespoeld. Of bij een bepaalde hoeveelheid verbruikt. Deze instellingen staan vast. Dit type waterontharder kan geen rekening houden met schommelingen in het verbruik. Mechanische ontharders zijn meestal 20% goedkoper dan een elektronische versie.
– Een elektronische waterontharder
Een elektronisch of digitaal gestuurde waterontharder biedt u de mogelijkheid de spoelcycli te regelen volgens specifieke programma’s. Ze zijn dus altijd aangepast aan uw verbruik. Dit maakt ze zuiniger dan een mechanische waterontharder. Natuurlijk zijn deze apparaten iets duurder. Ook hier is er een ruime keuze. Er zijn ook zeer geavanceerde waterontharders. Ze hebben intelligente software met sensoren die zelfs de waterhardheid kunnen meten. Zij registreren elke verandering en passen zich voortdurend aan de omstandigheden aan.
4. de kosten van het onderhoud van de waterontharder
Zoals bij alle toestellen speelt onderhoud een belangrijke rol. Zowel bij het bepalen van de prijs als voor de levensduur van de waterontharder. De kosten van onderhoud worden vaak onderschat. Daarom is het beter om een goede waterontharder te kopen. Het is verleidelijk om voor een goedkoop model te kiezen. Uiteindelijk betaalt u meer. De onderdelen zijn van inferieure kwaliteit en gaan sneller stuk. Zo wordt goedkoop duurkoop.
5. de aankoop van regeneratiezout voor het spoelen van de waterontharder
Regeneratiezout is essentieel voor de goede werking van een waterontharder. Vaak wordt vergeten dat zout ook een kostenfactor is. Zout is een eerste vereiste voor verzachting. Koop goed regenereerzout, zodat uw toestel optimaal kan werken. Goedkoop zout smelt veel sneller. Dit kan uw filter verstoppen. Leveranciers bieden vaak contracten aan om zout bij u thuis te leveren. Dit is geen slecht idee. Je zult nooit meer zonder willen. Als u ook het onderhoud door dezelfde leverancier laat doen, krijgt u vaak een goede prijs voor uw zout.
6. Een verlaagd BTW-tarief voor de installatie van uw waterontharder
Is uw huis 10 jaar oud of ouder? Dan betaalt u 6% btw in plaats van 21%. Tenminste als u de installatie aan een vakman overlaat.
7. een onderhoudscontract voor kosteneffectief onderhoud op lange termijn
Installateurs en verkopers van waterontharders geven soms korting op de waterontharder zelf als je een onderhoudscontract tekent. Het onderhoud omvat het bijvullen van zout en het reinigen van het filter. Zulke contracten zijn handig. U mist nooit onderhoud en voorkomt problemen. Een goede leverancier heeft altijd reserveonderdelen op voorraad. Vraag uw leverancier om duidelijke informatie. Op die manier weet u altijd wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.
Hoeveel kost een waterontharder? 5 nuttige tips
We kennen allemaal die vervelende kalkaanslag. Helaas vormt het zich snel, is het op veel plaatsen te vinden en is het niet altijd gemakkelijk te verwijderen. Deze afzettingen worden veroorzaakt door zogenaamd “hard water”. Hard water ziet er natuurlijk hetzelfde uit als zacht water. Hard water betekent gewoon dat het water een relatief hoog kalkgehalte heeft. Gelukkig is het niet schadelijk om te drinken. Het heeft echter nog vele andere nadelen. Zacht water is over het algemeen beter. Je kunt er zelfs geld mee besparen.
Maar wat als je de pech hebt om in een gebied met hard water te wonen? Maak je geen zorgen. Er is een eenvoudige oplossing. U kunt hard water veranderen in zacht water. Dit is mogelijk met een waterontharder. Een waterontharder zet uw harde leidingwater om in zacht water. Dit zachte water heeft vele voordelen ten opzichte van hard water. Lees snel verder om meer te weten te komen. Ontdek alle voordelen van een waterontharder.
1. geld besparen: Kleren en apparaten gaan langer mee, energierekeningen gaan omlaag
– U gelooft het misschien niet, maar ook kleding heeft last van hard water. De kalkdeeltjes in het water tasten de vezels aan. Zelfs de kleuren blijven niet zo lang mooi. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het toegenomen gebruik van detergenten. Tenslotte wordt witte was sneller grijs. Dit komt doordat de kalk in het water reageert met het wasmiddel. Deze chemische reactie veroorzaakt een grijze waas over het wasgoed. Jammer.
– Kalkaanslag tast ook apparaten aan. Het nestelt zich in elektronische apparaten die water verwarmen. Kalkaanslag op de verwarmingselementen van deze toestellen. Op die manier wordt de warmte opgeslagen tot de toestellen uiteindelijk oververhit raken. Er gaat veel energie verloren in het proces. Dit gebeurt in waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines, warmwaterboilers, enz.
– Met een waterontharder bespaart u ook op uw energierekening. Kalkaanslag isoleert. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de warmte niet goed wegstroomt. Dit kan leiden tot een aanzienlijke stijging van de verwarmingskosten in de winter.
2. een indicatie van de kosten van een waterontharder
Maar hoeveel kost een waterontharder nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld. Wat een waterontharder kost, hangt af van verschillende factoren. Het hangt natuurlijk af van het type waterontharder waarin u geïnteresseerd bent. In het algemeen moet u rekenen op een prijs tussen 1.200 en 1.600 euro. Natuurlijk betaalt u een bepaalde prijs voor een betrouwbaar toestel van hoge kwaliteit. De prijzen kunnen sterk variëren. De prijs hangt onder meer af van het type besturingssysteem, de grootte, de installatiekosten, het jaarlijks onderhoud en de keuze van het zout.
3. Goedkoop is duurkoop
Natuurlijk wilt u de kosten zo laag mogelijk houden. U hoeft niet per se voor het duurste model te gaan. Maar laat je niet opjagen door de prijs. Kies voor kwaliteit. Stel de aankoop zo nodig uit tot hij goedkoper is. Op lange termijn zijn de duurdere waterontharders eigenlijk goedkoper. Dit komt omdat zij in de meeste gevallen duurzamer zijn. Ze gebruiken minder water en zout. Zij zijn ook van betere kwaliteit, waardoor op onderhouds- en reparatiekosten wordt bespaard. Natuurlijk wil je ook een waterontharder die lang meegaat en goed werkt. Een goedkoop toestel zal sneller stuk gaan en u met de kosten opzadelen. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor. Er zijn andere factoren die misschien nog belangrijker zijn. Uw consumentengedrag, bijvoorbeeld. Het is altijd raadzaam professioneel advies in te winnen. Een professional kan u het beste advies geven.
4. gebruikte waterontharders en hun nadelen
Soms kiezen mensen ervoor om een gebruikte waterontharder te kopen. Dit is natuurlijk een aantrekkelijke keuze. Maar het is niet erg verstandig. Het is vaak niet duidelijk in welke staat een gebruikte waterontharder verkeert. En meestal is er geen garantie. Goedkoop kan duurkoop zijn.
5. Vergelijken loont
Een laatste nuttige tip is het vergelijken van verschillende aanbiedingen en leveranciers. Als u precies nagaat welk toestel welke functies heeft, wordt de keuze gemakkelijker. Vergelijk zaken als prijs, soort zout en kwaliteit. Zorg ervoor dat je advies krijgt van een professional. Zij zullen u kunnen helpen de juiste keuze te maken. Een waterontharder is een investering die u veel kan opleveren. Het is dus raadzaam twee keer na te denken alvorens het te kopen.
Prijs van waterontharder
Een waterontharder heeft vele voordelen. U zult versteld staan van het verschil tussen hard en zacht water. Uw huid en haar zullen zachter zijn, uw toestellen zullen langer meegaan, enz. Met een waterontharder kunt u ook veel energiekosten besparen.
Waar moet je op letten als je iets koopt?
Ten eerste, laat je niet verblinden door de prijs. Het is raadzaam om de mogelijkheden samen met een vakman te bekijken. Samen kunt u een goede keuze maken. Vraag het ook aan je familie of vrienden. Hoe hebben ze het gedaan? Het is niet aan te raden een tweedehands model te kopen. Deze hebben vaak geen garantie meer. Je weet ook niet of de machine goed is onderhouden, enz. Koop ook niet via het internet. Tenslotte is het raadzaam verschillende waterontharders te vergelijken. Neem je tijd om je keuze te maken. Leg alles uit en kies een waterontharder die zich aan uw verbruik kan aanpassen. Op die manier zult u een goede en betrouwbare keuze maken.
Negatieve gevolgen van hard water
Mensen weten vaak niet of ze hard of zacht water in hun leidingen hebben. En hoe zit het met jou? Weet u hoe hard uw water is? Het water dat uit uw kraan komt, verschilt van streek tot streek. Hard water is water met een relatief hoog calciumgehalte. Hoewel het geen invloed heeft op onze gezondheid, kan hard water grote schade aanrichten.
Zacht water heeft voordelen boven hard water. Omdat zacht water minder kalk bevat, zal het onder andere uw huishoudelijke apparaten niet aantasten. Bovendien kunt u met zacht water veel energiekosten besparen. Met een waterontharder kunt u genieten van zacht water, zelfs in een gebied met hard water. Lees verder om te leren waarom dit belangrijk is. We zetten een aantal negatieve gevolgen van hard water voor u op een rij.
1. je kleren verslijten sneller
Kalkaanslag tast veel dingen aan. Inclusief je kleren. Je weet dit waarschijnlijk al, maar het lost het probleem niet op. Helaas gaat een mooie, kleurrijke trui niet lang mee. De kleur verliest snel zijn frisheid. De stof zelf verslijt ook, want kalk tast ook de kleuren aan. Hard water versnelt dit proces vanwege het kalkgehalte. Maar ook door het extra wasmiddel en wasverzachter dat je gebruikt bij hard water. Een verspilling van je kleren!
2. kalkaanslag op glaswerk
Mooi glaswerk zal nooit meer zo helder schitteren als toen je het voor het eerst kocht. De antikalktabletten die u in uw vaatwasser doet, zullen daar weinig aan veranderen. Uw ramen zullen er ook onder lijden. Een echt streeploze reiniging is moeilijk met hard water. De kalk komt eruit als het water opdroogt.
3. het water smaakt minder goed
Zacht water smaakt beter dan hard water. Om deze reden kopen mensen vaak flessen bronwater. Dat is jammer, want ons kraanwater is drinkbaar ondanks de kalk. Met minder calcium in het water zou uw water veel beter smaken en zou u misschien geen flessenwater meer kopen. Een waterontharder zou dus een kosteneffectieve oplossing zijn.
Zelfs je thee heeft last van kalkaanslag. Heb je ooit thee gezet met zuiver bronwater? Doe dat! Je zult verrast zijn. De kalk in het water reageert met de ingrediënten van de thee. Hierdoor zal de thee bitterder smaken. Vaak blijft er ook een bruine “film” op de thee achter. Dit wordt veroorzaakt door kalk, wat niet het geval is met zuiver water. Dus zacht water smaakt niet alleen beter. Ook andere dranken waarvoor u water gebruikt, smaken beter met zacht water.
4. het beïnvloedt uw apparaten
Thuis gebruiken we allerlei huishoudelijke apparaten waar water doorheen stroomt. Denk bijvoorbeeld aan koffiezetapparaten, waterkokers, vaatwassers, wasmachines en drogers. Kranen, het verwarmingssysteem en de douche hebben ook te lijden onder hard water. Kalkaanslag is niet goed voor dit soort apparaten. Het water stroomt er doorheen, maar de kalk blijft zitten. Het vernietigt geleidelijk je apparaten. Uw huishoudelijke apparaten verslijten sneller. Dit kan de kosten aanzienlijk opdrijven. Of het nu gaat om reparatiekosten of de aanschaf van nieuwe apparaten. Met zacht water wordt de levensduur van uw toestellen aanzienlijk verlengd. 5.
5. kalk heeft een isolerende werking
Kalkaanslag heeft een isolerende werking. Als kalk zich ophoopt in uw waterleidingen, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw centrale verwarming. De warmte wordt bijvoorbeeld minder goed naar uw huis overgebracht. Dit kan ertoe leiden dat u in de winter flink moet stoken. Dit is natuurlijk energieverspilling.
6. hard water veroorzaakt hogere kosten
U vermoedt het misschien niet, maar onder meer de kwaliteit van uw water heeft een directe invloed op uw energiefactuur. Hard water zal u op lange termijn veel meer kosten. Met andere woorden, u kunt veel geld besparen met een waterontharder. Daarom kost zacht water minder:
– Omdat kalkaanslag een isolerende werking heeft, verbruikt u mogelijk onnodig energie. Door het isolerende effect kan warmte minder goed worden afgevoerd. Dit kan de energiekosten aanzienlijk doen stijgen. Dit is niet het geval met zacht water. Dan wordt de energie veel efficiënter gebruikt.
– Je kleren zullen langer meegaan. Je witte haar zal langer wit blijven.
– Apparaten worden zwaar beschadigd door kalkaanslag. Met zacht water zult u minder reparatiekosten hebben. U zult ook minder vaak nieuwe toestellen moeten kopen of installeren.
– Je kunt niet zomaar van kalkaanslag afkomen. Water en zeep zijn niet genoeg. Er zijn speciale reinigingsmiddelen nodig. In de loop der jaren kunnen de kosten oplopen. Het verwijderen van kalkaanslag is ook erg vervelend.
Omdat zacht water beter smaakt, kunt u zorgeloos uit de kraan drinken met een waterontharder in uw huis. Zacht water is net zo lekker als bronwater uit flessen. Vanaf nu kunt u dus geld besparen wanneer u bronwater in flessen koopt. Dit is ook positief voor het milieu.
Hard water: koop een nieuwe waterontharder
Hard water kost je meer geld. Bovendien is het in veel gevallen ook slechter voor het milieu. Denk aan de hogere energierekening. Een hoger energieverbruik is niet alleen slecht voor uw portemonnee. Het is ook niet goed voor het milieu.
Het is ook milieuvriendelijker om water uit de kraan te drinken in plaats van bronwater uit plastic flessen. Met een waterontharder kunt u genieten van heerlijk water. Als gevolg daarvan wordt minder plastic weggegooid. Denk aan de transport- en productiekosten van plastic. Bovendien komt er meer CO² vrij in de atmosfeer. Zacht water is dus ook beter voor het milieu.
Het is duidelijk dat hard water veel nadelen heeft. Gelukkig kan hard water gemakkelijk worden omgezet in zacht water met een waterontharder. Het zal je alleen maar voordelen brengen. Een waterontharder is een echte investering die zich uiteindelijk terugbetaalt.
Waterontharder Prijs