Waterontharder kopen bij hard water

Welke waterontharder kopen bij hard water? Een waterontharder zet hard water om in zacht water en is de oplossing tegen hard water. Ontdek de waterontharders van Aqua Service, de nummer 1 in waterontharders!

Vraag ons vrijblijvend naar informatie & prijzen van al onze Aqua Service waterontharders:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Waterontharder Kopen Bij Hard Water
Waterontharder kopen bij hard water

Waarom een waterontharder kopen als je hard water hebt?

Waterhardheid is een veel voorkomend waterkwaliteit probleem. Het wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van opgeloste mineralen, zoals calcium en magnesium, in het water. Wanneer deze mineralen in contact komen met zeep, vormen ze een schuim dat moeilijk te verwijderen kan zijn. Dit is de oorzaak van de witte aanslag op borden en kranen.

Waterontharders verwijderen deze mineralen uit het water, waardoor het reinigen gemakkelijker wordt en de vorming van schuim wordt voorkomen. Aqua Service is het beste waterontharders bedrijf in België. Wij bieden een breed scala aan waterontharders die aan uw behoeften voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op en kom meer te weten!

Heeft u hard water in uw huis?

Heeft u veel last van kalkaanslag in en rond uw badkamer? Is uw douchekop voortdurend verstopt door kalkaanslag? Gebruikt uw wasmachine een ongebruikelijk grote hoeveelheid wasmiddel en is uw was nog steeds niet schoon? Waarschijnlijk is het leidingwater bij u thuis nogal hard. Het water dat uw waterleidingbedrijf uit diepe ondergrondse lagen oppompt, bevat veel calcium en magnesium. Deze harde mineralen bevinden zich in de bodem en komen in het grondwater terecht. Men spreekt van hard water wanneer het grondwater veel magnesium- en calciumdeeltjes bevat. Hard water is niet schadelijk voor de gezondheid. Water dat veel calcium en magnesium bevat, is echter schadelijk voor uw huishoudelijke apparaten. En ook voor de waterleidingen in uw huis. Lees over de nadelige gevolgen van hard water in dit artikel. Ontdek waarom een waterontharder een goede investering is.

Waterontharder Kopen Bij Hard Water 2022 - Waterontharder Kopen Bij Hard Water Waterontharder Aqua Service

Waterontharder Kopen Bij Hard Water

Wat hard water kan doen

Als het leidingwater bij u thuis een relatief hoge hardheidsgraad heeft, krijgt u vroeg of laat te maken met de hieronder genoemde problemen.

– Uw elektriciteitsverbruik stijgt omdat de warmwaterboilers veel meer energie verbruiken dan normaal. Dit is te wijten aan kalkafzetting op het verwarmingselement. Kalkaanslag op het verwarmingselement heeft een isolerende werking. Dit betekent dat het toestel meer elektrische energie nodig heeft om het water op een bepaalde temperatuur te brengen.

– Je hebt een ongewoon grote hoeveelheid wasmiddel nodig om je was schoon te krijgen. Hard water betekent dat de wasmiddelen niet zo goed werken als ze zouden moeten. Als u hard water hebt, zult u dus veel meer wasmiddel moeten gebruiken.

– Het kan nodig zijn een afvoerreinigingsbedrijf in te schakelen om hardnekkige verstoppingen in afvoeren en rioolbuizen te verhelpen. Kalkaanslag door hard water is de oorzaak.

– Uw kleren verslijten sneller dan gewoonlijk en u moet regelmatig nieuwe kleren kopen. Als u uw kleding in hard water wast, raken de vezels van het textiel sneller beschadigd. Ook vervagen de kleuren of wordt uw witgoed grijs.

– Uw huishoudelijke apparaten die in contact komen met leidingwater (wasmachine, stoomstrijkijzer, koffiezetapparaat, waterkoker, enz.) gaan vrij snel kapot. Of in ieder geval eerder dan verwacht. Dit is te wijten aan kalkafzetting op het verwarmingselement en in de toestellen.

– U hebt speciale producten nodig om uw kranen, tegels, badkuip, douchekop, gootsteen, enz. grondig schoon te maken om de kalkaanslag te verwijderen.

– Hard water kan ook op u persoonlijk van invloed zijn. Als u zich regelmatig wast of doucht met hard water, kan uw huid geïrriteerd en droog worden. Je haar wordt dof en voelt erg stug aan.

Kent u de bovenstaande problemen thuis ook? Dan is het zeer waarschijnlijk dat de hardheid van het leidingwater te hoog is. De hardheid van het water kan van regio tot regio sterk verschillen. Uw waterleidingbedrijf kan u de nodige informatie geven over de gemiddelde hardheid van het leidingwater in uw regio. Indien nodig kunt u de hardheid ook zelf meten.

Hoe wordt de hardheid gemeten en welke eenheden worden gebruikt?

De hardheid van het water wordt in België soms uitgedrukt in graden. Water met een hardheid van één Duitse graad bevat 10 milligram calciumoxide per liter water. U kunt de hardheid van het leidingwater zelf bepalen met teststrips of een druppeltest.

– Een teststrip moet gedurende een bepaalde tijd in een bekerglas met een bepaalde hoeveelheid leidingwater worden geplaatst. Het teststrookje zal van kleur veranderen. Daarna kunt u de kleur vergelijken met referentiekleuren die overeenkomen met verschillende hardheidsgraden. Zo krijgt u bij benadering een indicatie van de waterhardheid.

– Een valtest is betrouwbaarder. Voor de valproef moet je een bekerglas vullen met een exacte hoeveelheid water. Een chemische stof wordt druppelsgewijs toegevoegd. Het aantal druppels dat u hebt toegevoegd totdat de kleur van het water plotseling verandert, is een maat voor de hardheid van het water.

Zowel teststrips als kits met een druppeltest kunnen tegenwoordig gemakkelijk online worden besteld bij diverse webwinkels.

Waterontharder Kopen Bij Hard Water

Hoe kan water worden onthard?

Als uit de test van het leidingwater blijkt dat de waterhardheid vrij hoog is, moet u thuis een waterontharder aanschaffen. Hieronder volgt een korte beschrijving van de werking van een waterontharder met regenererend zout. Dit type wordt vaak geïnstalleerd in particuliere huishoudens die te kampen hebben met hard leidingwater. Het apparaat werkt als volgt:

– Het harde water wordt in een cilinder met speciale kogels geleid. Ze zijn gemaakt van kunsthars. Deze ballen absorberen de magnesium- en calciumdeeltjes uit het water. Ze laten dan onschadelijke natriumdeeltjes los in het water. Op deze wijze vindt in de cilinder een uitwisseling van deeltjes plaats tussen het water en de kunstharsbolletjes.

– De korrels in de cilinder moeten regelmatig worden “geregenereerd” omdat zij verzadigd zijn met calcium en magnesium. De waterontharder produceert hiertoe automatisch zout water, dat langs de parels in de cilinder loopt.

– De korrels geven het geabsorbeerde calcium en magnesium af aan het zoute water. Het zoute water geeft op zijn beurt natriumdeeltjes af aan de parels.

– Het zoute water dat calcium en magnesium bevat, wordt weggespoeld in het rioolstelsel. Aangezien het zout water gemaakt is met regenererend zout, moet dit zout regelmatig worden bijgevuld.

Een waterontharder is de ideale oplossing als u de nadelige gevolgen van hard water wilt vermijden.

Vraag advies aan een waterontharder specialist

De installatie van een waterontharder is niet goedkoop. Het is een investering op lange termijn. Laat uw gemiddeld waterverbruik bepalen door ervaren vakmensen. Dit is zeer belangrijk om de hoeveelheid waterontharder te bepalen die u nodig heeft. Kiest u voor een mechanisch gestuurde waterontharder? De regeneratie vindt dan pas plaats nadat een bepaalde hoeveelheid water is onthard. Of op een bepaalde tijd. Elektronische waterontharders zijn veel flexibeler. U kunt ze aanpassen zoals u wilt. De regeneratie begint nooit te vroeg of te laat, en het zoutverbruik wordt tot een minimum beperkt. Huur een erkende loodgieter in om de waterontharder te installeren en te onderhouden. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw huis altijd voldoende zacht water heeft. Op deze manier kunt u veel problemen voorkomen.

Waterontharder Kopen Bij Hard Water 2022 - Waterontharder Kopen Bij Hard Water Hard Water

Waterontharder Kopen Bij Hard Water

Hard water voorkomen met een waterontharder

Hard water is een bedreiging voor veel huishoudens. Dit leidt tot kalkafzetting op waterleidingen en in apparaten die water gebruiken. Gelukkig is er een eenvoudige manier om hard water zachter te maken. Met de hulp van een waterontharder. Een waterontharder is een apparaat dat hard leidingwater zacht maakt door het te filteren. Dit maakt het water beter voor uw sanitair, huishoudelijke apparaten en uw huid. Maar wat is een waterontharder? En wat zijn de voordelen?

Wat is een waterontharder precies?

Een waterontharder kan worden beschouwd als een soort waterzuiveringssysteem. Het filter is een cilinder die harskorrels bevat. Deze filteren het water door middel van ionenuitwisseling. Calcium en magnesium worden uit het water gefilterd. Dit gebeurt via een chemisch proces: ionenuitwisseling. De filtering gebeurt door een combinatie van positieve en negatieve ionen. Natrium (zout) is dus het tegendeel van harde mineralen.

Het filtratieproces begint zodra het leidingwater uw huis binnenkomt. Het water wordt onmiddellijk door de waterontharder geleid. Daar doen de met natrium geladen harskorrels hun werk. Dit natrium (of zout) wordt vervolgens opgeslagen in het zoutreservoir van de waterontharder. Het wordt geleverd in de vorm van tabletten of korrels. De harsdeeltjes binden het calcium en geven het natrium vrij. Hierna is het water in feite al onthard. Zodra de harsbolletjes vol kalk zitten, moet het filter worden gespoeld om het weer te laten werken.

Regeneratie van de waterontharder

Dit doorspoelen of “regenereren” gebeurt meestal automatisch. Het zout in de zoutopslagtank wordt gebruikt om een zoutoplossing te produceren. Dit wordt gebruikt om het harsfilter door te spoelen. Het spoelwater wordt vervolgens via de riolering afgevoerd.

Tijdens dit regeneratieproces kunt u tijdelijk geen zacht water gebruiken. Maar dit duurt maar 20 minuten. Vervolgens wordt weer natrium aan de harskorrels toegevoegd. Het voordeel is dat dit proces steeds opnieuw kan worden herhaald. Dit maakt een waterontharder niet alleen een zeer praktische maar ook een kosteneffectieve investering.

Heb je een extra zoutvoorraad nodig?

Zout is essentieel voor de regeneratie van het filter, en een extra zoutreservoir maakt de opslag van zout gemakkelijker. Een waterontharder wordt vaak op een onhandige en ontoegankelijke plaats geplaatst. Meestal in de kelder of garage. Een afzonderlijk reservoir biedt de mogelijkheid de waterontharder op afstand aan te sluiten. Dit maakt het gemakkelijk om het zout bij te vullen.

Heeft u een waterontharder nodig?

Waarom is een waterontharder zo onmisbaar? Hard water bevat veel calcium en magnesium. Deze stoffen hebben een nadelig effect op veel dingen in uw huis. Het tast zowel uw lichaam als uw waterleidingen en huishoudelijke apparaten aan. Een waterontharder is zeker een goede investering. Je zult veel problemen vermijden.

Het nut van een waterontharder voor uw huis

Kalkaanslag komt op verschillende plaatsen in uw huis voor. In de wasmachine, de waterkoker en het koffiezetapparaat, bijvoorbeeld. Hierdoor slijten deze apparaten sneller. En de smaak van water, thee of koffie is ook totaal verschillend.

Bovendien vormt kalk zich sneller op de tegels in de douche of het bad. En dat is nadelig voor zowel het uiterlijk als het gevoel. In dat geval wordt vaak een gewone kalkverwijderaar of een ander middel zoals azijn gebruikt. Maar het is nog beter om kalkaanslag te voorkomen door een waterontharder te installeren. Zo heeft u altijd zacht water van hoge kwaliteit in huis. En op lange termijn bespaart u zowel geld als tijd.

Waterontharder Kopen Bij Hard Water

De vele voordelen van een waterontharder voor uw huis

Bepaalde regio’s hebben meer last van hard water dan andere. De nadelen zijn hier dus duidelijk. Een koffiezetapparaat dat niet meer goed werkt door kalkaanslag, kalkaanslag in de badkamer, hogere stookkosten omdat de verwarming niet meer goed werkt, enz. Een waterontharder is de perfecte oplossing voor dergelijke problemen. Het biedt een aantal interessante voordelen.

1. u betaalt minder voor verwarmingskosten

Een grote hoeveelheid kalk in het water zet zich na verloop van tijd ook af in de waterleidingen. Of in het verwarmingssysteem van het huis. Hierdoor raakt alles meer en meer verstopt. Het resultaat is minder warm water. Kalk is een isolerend materiaal. Daardoor is de warmte die de radiator afgeeft, minder merkbaar in uw woning.

Dit lagere rendement van de verwarmingselementen kan ertoe leiden dat u over een periode van 5 tot 10 jaar tot 30% meer energie verbruikt. En dat kan duur zijn. Dankzij een waterontharder voorkomt u warmteverlies en bespaart u op lange termijn veel geld.

2. je gebruikt minder zeep en wasmiddel

Het voordeel van de aanschaf van een waterontharder is dat u tot enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen op zeepproducten. Producten zoals poetsmiddelen en detergenten werken beter in zacht water. U hebt dus tot 50% minder product nodig voor hetzelfde effect.

3. textiel en huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Alle apparaten die water gebruiken zijn gevoelig voor de nadelige gevolgen van hard water. Kalkaanslag kan tot op zekere hoogte worden verwijderd met producten zoals azijn. Dit is geen echte oplossing. Het verkort ook de levensduur van de toestellen.

Een waterontharder daarentegen voorkomt dat hard water in uw toestellen terechtkomt. Op die manier gaan dergelijke toestellen tot 30% langer mee! Dit geldt ook voor kleding. Met een waterontharder in uw huis vermindert u de hoeveelheid kalkaanslag drastisch.

4. een waterontharder is milieuvriendelijker

Als u normaal altijd flessenwater koopt, maakt een waterontharder dit overbodig. Uw water zal veel beter smaken. Het betekent ook dat u minder plastic in uw huis zult hebben. Een waterontharder heeft ook andere voordelen. Het bespaart je een hoop werk. U hoeft geen tegelvloeren schoon te maken en koffiezetapparaten te ontkalken met dure en gevaarlijke producten. Die komen de natuur ook niet ten goede.

Een waterontharder is de meest economische oplossing voor uw huishouden

Hard water heeft alleen maar nadelen voor het huishouden en voor uw huid. Alleen daarom al is een waterontharder een goede investering. Een waterontharder biedt ook financiële voordelen. U krijgt de aankoopprijs terug. Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke, goedkope en eenvoudige manier om uw water te ontharden? Dan is een waterontharder zeker aan te bevelen.

Waterontharder Kopen Bij Hard Water 2022 - Waterontharder Kopen Bij Hard Water Waterontharders

Waterontharder Kopen Bij Hard Water

Waarom een waterontharder kopen als je hard water hebt: 7 redenen

Waterhardheid is een veel voorkomend probleem dat kan worden opgelost met een waterontharder. Aqua Service is het beste waterontharders bedrijf in België.

1. Hard water leidt tot kalkafzetting op kranen, fittingen en douchekoppen. Een waterontharder voorkomt deze afzettingen en zorgt ervoor dat uw kranen er als nieuw blijven uitzien.

Zeep schuimt niet goed in hard water en laat een kleverige film op uw huid achter. Een waterontharder zorgt ervoor dat zepen en detergenten beter werken en houdt uw huid schoon en vrij van residu.

Hard water kan problemen veroorzaken met uw toestellen. Kalkaanslag in apparaten kan leiden tot een lager rendement en zelfs tot defecten. Een waterontharder kan de levensduur van uw toestellen helpen verlengen.

4. Hard water kan ook problemen veroorzaken met uw sanitair systeem. Kalkaanslag in leidingen kan leiden tot een verminderde waterdoorstroming en zelfs tot verstoppingen. Een waterontharder kan deze problemen voorkomen en ervoor zorgen dat uw sanitaire installatie probleemloos blijft werken.

5. De mineralen in hard water kunnen ook vlekken achterlaten op vaatwerk en glazen. Een waterontharder helpt uw vaatwerk en glazen schoon en streeploos te houden.

6 Het calcium en magnesium in hard water kunnen er ook voor zorgen dat uw wasgoed stug en ruw aanvoelt. Een waterontharder maakt uw wasgoed zachter, waardoor het zachter en gladder aanvoelt tegen uw huid.

7. Hard water kan ook droog en breekbaar haar veroorzaken. Een waterontharder maakt je haar zachter en handelbaarder.

Als u hard water hebt, is een waterontharder een verstandige investering. Aqua Service is het beste waterontharders bedrijf in België en kan u helpen uw hard water problemen op te lossen.

 

Aqua Service waterontharders

Waterontharders zijn apparaten die hard water behandelen door de mineralen die het water hard maken te verwijderen. Hoewel een waterontharder een doeltreffende remedie kan zijn tegen hard water, zijn er een paar dingen die men moet overwegen alvorens er een te kopen.

Ten eerste is het belangrijk de hardheid van het water te bepalen. Om dit te doen, kunt u een waterhardheid test laten doen. Deze meet de hoeveelheid calcium en magnesium in het water. Als het niveau van deze mineralen hoog is, kan een waterontharder een goede oplossing zijn.

Een andere belangrijke overweging zijn de kosten van een waterontharder. Ze kunnen variëren van een paar honderd tot meer dan duizend dollar. Het is belangrijk de kosten van een waterontharder af te wegen tegen de voordelen.

Een laatste punt om te overwegen is de grootte van de waterontharder. Als het te groot is, past het misschien niet in de beschikbare ruimte.

Als u besluit een waterontharder te kopen, is Aqua Service in België een uitstekend bedrijf om er een aan te schaffen. Wij bieden waterontharders van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen.

FAQs over waterontharders en hard water

Wat is waterhardheid?

De hardheid van water is een maat voor de concentratie calcium en magnesium in het water. Hoe hoger de waterhardheid, des te moeilijker is het om zeep en detergenten in het water op te lossen, wat tot slechte reinigingsprestaties kan leiden.

Wat zijn enkele veel voorkomende symptomen van hard water?

Enkele veel voorkomende symptomen van hard water zijn:
– Zeepophoping op vaatwerk, kranen en huid.
– Minder schuimvorming in zepen en detergenten
– Minerale afzettingen op kranen en keukengerei
– Verminderde watertoevoer uit kranen en douchekoppen
– Vlekken op wasgoed en handdoeken

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat calcium en magnesium uit water verwijdert en het water “zacht” maakt. Onthard water schuimt beter, reinigt beter en laat minder minerale aanslag achter op sanitair.

Heeft iedereen een waterontharder nodig?

Nee, niet iedereen heeft een waterontharder nodig. Als je hard water hebt en een van de bovenstaande symptomen ervaart, is een waterontharder misschien iets voor jou.

Hoe weet ik of ik een waterontharder nodig heb?

Indien u niet zeker bent of u een waterontharder nodig hebt, neem dan contact op met uw plaatselijke Aqua Service-kantoor. Wij kunnen de hardheid van uw water testen en u de volgende informatie geven.

Wat zijn de gebruikelijke methoden om hard water te behandelen?

Enkele veelgebruikte methoden om hard water te behandelen zijn:
– Omgekeerde osmose
– Ionenwisseling
– Distillatie

Wat zijn de voordelen van onthard water?

Enkele voordelen van onthard water zijn: verbeterde reinigingsprestaties,
minder minerale aanslag op armaturen en toestellen, en beter schuimen van zepen en detergenten.

Hoe vaak moet een waterontharder worden geregenereerd?

De meeste waterontharders moeten ongeveer om de veertien dagen worden geregenereerd.

Wat is Aqua Service?

Aqua Service is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling oplossingen, waaronder waterontharders. Wij hebben een breed assortiment producten om aan uw behoeften te voldoen en ons ervaren team kan u helpen het juiste product voor u te kiezen.

Is Aqua Service het beste waterontharder bedrijf?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat er veel verschillende waterontharder bedrijven zijn. Aqua Service is echter een vertrouwde naam in waterbehandeling en wij bieden kwaliteitsproducten en -diensten waar u op kunt vertrouwen.

Hoe kan ik meer te weten komen over Aqua Service en waterontharders?

Indien u meer informatie wenst over Aqua Service en onze waterontharder producten, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.