Waterontharder voor je appartement kopen

Wil je een waterontharder voor je appartement kopen? Ontdek zeker de waterontharders van Aqua Service. Aqua Service is de nummer 1 in waterontharders in België. 

Twijfel niet en contacteer ons vandaag nog voor jouw gepersonaliseerde prijsofferte:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Waterontharder Voor Je Appartement Kopen
Waterontharder voor je appartement kopen

Waterontharder voor flats

Waterontharder voor kleine of gehuurde kamers

Je nieuwe flat heeft een mooi uitzicht, vriendelijke buren en een kruidenierswinkeltje in de straat. U heeft een goed gevoel over uw keuze van huurwoning. Alleen merkte je eerst niet dat het water uit de kraan “anders” is dan wat je gewend bent. Na een paar weken realiseer je je dat het niet je verbeelding is. U geeft meer uit aan wasmiddel en uw zeep geeft u geen schoon gevoel. Zelfs je haar en huid komen in opstand. Je hebt gehoord van hard water, maar je hebt er in je vorige huis niet mee te maken gehad, dus je weet niet eens wat het precies is of hoe je het moet oplossen.

De eenvoudige definitie van waterhardheid is de hoeveelheid opgeloste calcium- en magnesiummineralen die het water bevat. Hard water heeft een hoog mineraalgehalte en kan voorkomen in bronwater of stadswater. Het is over het algemeen veilig om mee te drinken en te wassen, maar na verloop van tijd leidt het tot vervelende, dure en zelfs gênante problemen. Douchen met hard water vermindert het vochtgehalte en laat een film achter die huid en haar kan uitdrogen, wat vaak leidt tot roos of opflakkering van huidproblemen zoals eczeem.

Als je met hard water wast, breekt de stof sneller af en ziet je witte was er groezelig uit. Wassen met hard water laat vlekken of resten achter, en mineraalafzettingen kunnen uw leidingen, gootstenen en douchekoppen verstoppen wanneer hard water door uw toestellen stroomt. De energierekening stijgt als apparaten harder moeten werken, en lelijke vlekken in gootstenen en badkuipen kunnen frustrerend zijn.

Het is waarschijnlijk dat uw vrienden of buren dezelfde problemen hebben gehad. Sommigen van hen hebben hun problemen met hard water opgelost door een waterontharder voor het hele huis te installeren. De voordelen van een waterontharder hoeven niet beperkt te blijven tot huiseigenaren. Als u in een huurhuis, flat of zelfs een stacaravan woont – overal waar zacht water gewenst is, de ruimte beperkt is en een permanente aansluiting niet nodig is – zijn vele mogelijkheden voor waterfiltratie beschikbaar.

Waterontharder Voor Je Appartement 2022 - Waterontharder Voor Je Appartement Kopen Aqua Service

Waterontharder Voor Je Appartement Kopen

Waterbehandeling

Als u uw woonruimte verhuurt en de waterkwaliteit wilt verbeteren met een waterontharder, moet u het verschil begrijpen tussen de point-of-use (POU) en point-of-entry (POE) methode. POU-systemen worden rechtstreeks geïnstalleerd op het punt waar het water uw huis binnenkomt. Ze worden ook wel waterontharders voor het hele huis genoemd, omdat ze al het water behandelen dat het huis binnenkomt. Dit type filtratie wordt geïnstalleerd in de buurt van de hoofdwaterleiding en is misschien niet haalbaar als u in een flat of huis woont, omdat de aansluiting die nodig is voor de installatie niet kan worden gevonden en/of de toestemming van de huisbaas vereist is.

Een POU waterontharder is precies wat hij lijkt te zijn – hij wordt geïnstalleerd op de plaats waar het water wordt gebruikt en rechtstreeks aangesloten op een kraan of douche, waarbij alleen het water wordt gefilterd dat van die bron afkomstig is. Deze systemen kunnen water van hoge kwaliteit met een goede smaak leveren door onzuiverheden te verwijderen, net als een POU. Als u in een flat of huis woont, is een waterontharder het gemakkelijkst te installeren. Kleinere, compacte systemen zijn gemakkelijk in te bouwen in kasten, onder gootstenen, in stacaravans of flats waar ruimte vaak een probleem is.

Natuurlijk is de grootte van een waterfiltratie-unit een factor als het gaat om beschikbare ruimte. POU-waterontharders zijn klein en gemakkelijk te installeren op een enkele watertoevoer, meestal onder de gootsteen in de keuken of badkamer, en behandelen het deel van het water dat u gebruikt om schoon te maken, te baden of te drinken. De kleine ruimte die u opoffert voor een filtersysteem is het resultaat meer dan waard. Uw water is geurvrij, smaakt heerlijk en verwijdert kalkaanslag, hard water en roestvlekken.

Compacte waterontharders

Ook als u niet permanent in een camper of boot woont, hoeft u geen hard water te hebben. Als u veel reist of uw investering met u mee wilt nemen, kunt u een draagbare waterontharder gebruiken om onderweg water te filteren.

Gezinnen met kampeerders hebben vaak te kampen met hard water omdat het mineraalgehalte van plaats tot plaats verschilt. Een draagbare waterontharder houdt de waterkwaliteit op peil, waar u ook bent. Reisvriendelijke draagbare waterontharders hebben de volgende kenmerken: snelle regeneratie, ruimtebesparend, compact ontwerp, handgrepen, gemakkelijke aansluitingen, weinig tot geen drukverlies, doorstroomkoppen, hoog rendement, weinig onderhoud en de meeste hebben geen elektriciteit nodig.

Draagbare waterontharders werken zoals gewone waterontharders door calcium- en magnesiumionen te vervangen door kalium- en natriumionen. Draagbare waterontharders helpen ook kalk- en roestvlekken te voorkomen en verlengen de levensduur van uw watersystemen. Dit type waterontharder biedt vaak uitstekende garanties: levenslange garantie op de tank en 5 jaar op andere onderdelen.

De fysieke grootte van een waterontharder is niet altijd een factor als het gaat om de gemiddelde gezinswoning, maar de grootte en het gewicht van het apparaat zijn van groot belang als je onderweg bent of als de ruimte beperkt is. Elke waterontharder heeft een specifieke korrelcapaciteit. Dit verwijst naar de maximale hardheid die de ontharder kan verwijderen voordat regeneratie nodig is. De ideale korrelcapaciteit hangt af van de hardheid van het water en het aantal mensen dat de ontharder moet bedienen. Een draagbare waterontharder met een pelletcapaciteit tussen 10.000 en 15.000 pellets is meestal voldoende voor 3 personen.

Sommige draagbare waterontharders hebben een eenvoudige regeneratiecyclus waarbij u zout aan de pekeltank moet toevoegen en het regeneratieproces handmatig moet starten. Andere geavanceerde modellen doen dit automatisch. De meeste draagbare waterontharders hebben geen elektriciteit nodig, hoewel sommige slimme functies hebben met totaal opgeloste vaste stoffen meters die een batterij kunnen vereisen.

Koop Beste Waterontharder voor Huizen

Waterontharders voor het hele huis zijn vaak het antwoord op problemen met hard water, maar een standaard waterontharder is voor de meeste flatbewoners niet de oplossing, gewoon vanwege de manier waarop een gebouw is aangesloten. Het installeren van een waterontharder is waarschijnlijk niet toegestaan of haalbaar. Zelfs als u toestemming krijgt van uw huisbaas om het te installeren, wordt het dure systeem waarschijnlijk zijn eigendom wanneer u verhuist.

Als hard water voor u een probleem is, is het waarschijnlijk ook hinderlijk voor uw buren in het appartementencomplex en voor de huisbaas. Onderhoud om toestellen en loodgietersproblemen te herstellen kan duur zijn voor de eigenaar van het gebouw; het is mogelijk dat uw huisbaas uiteindelijk de voordelen zal inzien van een investering in een POE-systeem voor het hele gebouw. Maar als uw huisbaas niet helemaal overtuigd is en u het leven met hard water beu bent, kunt u de waterkwaliteit in uw eigen huis nog steeds gemakkelijk verbeteren.

Waarom heb ik een waterontharder nodig?

Je bent net verhuisd naar je nieuwe flat, de verhuisdozen zijn uitgepakt, de familiefoto hangt op de schoorsteenmantel, en je voelt je best goed over wat je hebt bereikt. Maar voordat u zich helemaal thuis voelt en weer verfkleuren en tapijten gaat kiezen, zijn er een paar dingen die u van uw to-do lijst moet afvinken.

Om op de goede weg te blijven naar een gelukkig huisbezit, moet u uw investering beschermen. Het is geen geheim dat het bezitten van een eigen huis uw financiën onder druk kan zetten, dus het is het perfecte moment om na te denken over manieren om te besparen. Een goed begin is kosten te besparen door onnodig hoge energierekeningen en meer onderhoud aan uw toestellen te vermijden.

Misschien staat je huis vol met apparaten. Sommige zijn nieuw, sommige zijn oud, en van sommige weet je niet eens wat ze doen. Wat u niet wilt, is een dure reparatie of onmiddellijke vervanging. Hoe goed u ook elk klein onderdeel van uw verhuizing hebt geïnspecteerd en gepland, er komt voor alle huiseigenaren een moment dat er iets misgaat: “Oh nee!”. En als dat probleem te maken heeft met de watervoorziening in uw huis, moet u er zo snel mogelijk iets aan doen.

Waterontharder Voor Je Appartement 2022 - Waterontharder Voor Je Appartement Kopen Hard Water

Waterontharder Voor Je Appartement Kopen

Hard water in uw flat of huis

Wij zijn voor bijna elk aspect van ons leven afhankelijk van water. Drinken, koken, baden, schoonmaken en ontelbare huishoudelijke taken. De vraag is, waar komt ons water vandaan en is het veilig? Het water in uw huis is afkomstig van een gemeentelijke zuiveringsinstallatie of een particuliere bron. Beide bronnen zijn een eindresultaat van de watercyclus van de aarde.

Wanneer de regen valt, is hij van nature zacht, maar wanneer hij door de bodem en in de waterlopen stroomt, neemt hij mineralen op zoals kalk, calcium en magnesium. Deze mineralen in hard water komen via meren en rivieren in het grondwater terecht, dat uiteindelijk in huishoudens terechtkomt. Dit gebeurt via uw waterput of uw gemeentelijke watervoorziening.

Als uw huis hard water heeft, bent u niet de enige. Dankzij deze opgeloste mineralen heeft tot 85% van de mensen last van hard water – en de schade die het veroorzaakt aan watergebruikende toestellen.

Als uw nieuwe huis een waterontharder heeft, zou een goede huisinspecteur deze al getest moeten hebben om er zeker van te zijn dat hij goed werkte voordat de verkoop van uw huis gesloten werd. Of uw water al getest is of niet, het is een goed idee om het te laten testen bij uw plaatselijke bouwmarkt. De hardheid van uw water controleren is eenvoudig en niet duur.

De hardheid wordt gemeten in korrels per gallon. Als uw water een hardheid van 1 korrel per gallon of minder heeft, hebt u zacht water en kunt u aan de slag. Water tussen 1 en 3,5 is redelijk hard, en alles boven 3,5 wordt als hard beschouwd en kan verstoppingen veroorzaken en uw leidingen ruïneren.

Nadelen van hard water

Als je een grote verhuizing aan het plannen bent, is tussen de stress van het inpakken, het veranderen van je adres en alle financiële details, het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt een waterontharder. U zult waarschijnlijk pas weten of het water in uw huis u bevalt of niet, nadat u de papieren hebt getekend.

Maar als verstandige huizenkoper hebt u alle hoeken en gaten van uw nieuwe huis gecontroleerd, onder de gootsteen gekeken en u ervan vergewist dat er geen zichtbaar lekkende kranen of lopende toiletten zijn. Dus wat heb je gemist? Als u geen last had van hard water voordat u hier kwam wonen, weet u misschien niet hoe een nieuwe waterontharder zal helpen of welke impact hard water heeft op uw huishouden.

Wat je niet kunt zien, kan je pijn doen. Hard water veroorzaakt kalkaanslag aan de binnenkant van leidingen, vaatwassers, wasmachines, boilers, koffiezetapparaten en ijsmachines. Deze mineraalafzettingen verminderen de waterdoorstroming en dwingen de toestellen harder en minder efficiënt te werken. Ze kunnen ook de tank van uw waterverwarmer aantasten, waar u de aantasting misschien pas opmerkt als het te laat is.

Sommige tekenen van hard water zijn duidelijk, maar andere die niet worden behandeld, komen pas aan het licht als er dure problemen ontstaan. Vergeet niet dat hoe meer uw toestellen moeten werken, hoe minder efficiënt ze zijn. Bovendien nemen de exploitatiekosten toe, evenals de kosten voor onderhoud en reparaties. Meer slijtage verkort de levensduur van alle belangrijke toestellen en doet de energiefactuur van een woning met honderden euro’s per jaar stijgen.

Een waterontharder kopen

Als uw flat of huis vorige eigenaars had, hopelijk verlieten ze het in sprankelend schone staat toen ze de sleutels overhandigden. Wel moet u letten op tekenen van hard water in badkuipen, douchegordijnen en deuren. Mineralen in hard water in combinatie met zeep leiden tot een wit residu, kalkaanslag genoemd, op alles waarmee het in contact komt. Het schrobben van zeep is een tijdelijke oplossing; het zal terugkomen als je het probleem niet bij de wortel aanpakt.

Controleer uw waterleidingen op minerale afzettingen. Als u witte of gelige aanslag ziet rond de ventilatieopeningen, is dit een teken van hard water, dat uiteindelijk uw armaturen zal verstoppen en de waterdoorstroming zal verminderen als dat nog niet gebeurd is. Nog erger voor uw portemonnee is wat hard water kan doen met grote apparaten zoals boilers. Zoals bij alle kleine apparaten kan kalk zich daarin ophopen, wat uiteindelijk kan leiden tot dure reparaties of voortijdige vervanging.

Harde mineralen maken het water niet alleen onooglijk om te drinken, maar maken ook vlekken op kleding. Het laat ook lelijke vlekken achter op borden en glazen en gênante vlekken in toiletten. Hard water reageert met zeep om een plakkerig schuim te vormen, dus een goede ontharing of een gladde, schone huid kun je wel vergeten. Zonder onthard water voelt u zich ongewassen en ziet u er misschien ook zo uit.

Hard water behandelen

Om de waterkwaliteit in uw nieuwe huis te beoordelen, moet u de waterverbruikende apparaten in uw huis nader bekijken en uw water testen. Zo hoeft u later geen waterschade meer op te ruimen. Indien nodig kan een waterontharder specialist u helpen de beste waterontharder voor uw huishouden te vinden.

We hebben allemaal water nodig, maar hebben we echt zacht water nodig? Door een waterontharder te installeren voordat u een nieuwe woning betrekt, kunt u voorkomen dat calcium- en magnesiummineralen dure reparaties aan waterleidingen en toestellen veroorzaken. Als u niet zeker bent wat u met een bestaand systeem moet doen, kan een vakman u advies geven over het vervangen of repareren van een waterontharder.

Niemand wil dat zijn zuurverdiende geld samen met zijn toestellen op de schroothoop belandt. U kunt ervoor zorgen dat de watergebruikende toestellen in uw huis een lange levensduur hebben door de mineralen die verantwoordelijk zijn voor hard water te verwijderen. Met behandeld water gebruiken apparaten minder zeep, minder water en gaan ze langer mee.

Hoog rendementswaterontharders helpen huiseigenaars een goede start te maken, zodat andere toestellen zo zuinig mogelijk kunnen werken. Het installeren van een waterontharder voor het hele huis bespaart tijd, geld en gedoe. De verhuisdozen zijn weg en je hebt je waterkwaliteit checklist ingevuld. Gefeliciteerd! Leun nu achterover, ontspan met een koud glas verfrissend water en geniet van uw nieuwe huis.

Waterontharder Voor Je Appartement 2022 - Waterontharder Voor Je Appartement Kopen Waterontharder Kopen

Waterontharder Voor Je Appartement Kopen