Waterontharders vergelijken | Aqua Service

Ben je op zoek naar een nieuwe waterontharder of ontkalker, maar u weet niet welke u moet kopen? Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België. U kan onze verschillende modellen waterontharders vergelijken.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Waterontharders vergelijken: u wil de verschillende modellen, types, prijzen, enzovoort vergelijken van beschikbare waterontharders?

Dan zit u hier aan het goed adres.

Waterontharders vergelijken: een vergelijking van de bestaande systemen

U wil waterontharders vergelijken? Veel mensen zegt een waterontharder misschien niets, maar in een wereld waar besparing, milieuvriendelijke maatregelen en gezondheid steeds belangrijker worden, is een waterverzachter een onmisbaar toestel. Een waterontharder maakt immers het water dat u thuis in de leidingen krijgt zachter, waardoor het gezonder is, minder schadelijk voor leidingen, zachter voor kledij en gewoonweg minder kalk achterlaat op kookgerief.

Waterontharders Vergelijken

Waterontharders vergelijken ? Vraag uw gratis prijs offerte aan en vind de beste waterontharder

De voordelen van een waterontharder begrijpen is van groot belang om een aankoop te overwegen, zeker aangezien er verschillende soorten ontharders zijn. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie – rekening houdende met factoren zoals het aantal personen, het dagelijkse waterverbruik, enzovoort – kunt u kiezen tussen diverse modellen.

Types waterontharders vergelijken en verkennen.

Zo zijn er onder meer: mechanische besturing van de waterontharder, elektronische besturing van de waterontharder, intelligente besturing van de waterontharder.

De eerste stap is inderdaad een onderscheid maken tussen twee types besturen van waterontharders:

Mechanische waterontharders

Deze ontharders worden ook wel hydraulische ontharders genoemd (of volume-gestuurde, op waterdruk werkende systemen) en genereren enkel zacht water als de hoeveelheid beschikbaar water onder een zeker niveau zakt. In het systeem zit een watermeter ingewerkt voor het water dat wegvloeit, waardoor het water dat voor regeneratie wordt gebruikt (of teruggespoeld water) niet worden meegeteld.

De aanwezige hoeveelheid water die onthard is wordt gemeten met een soort schroef, die een klok aandrijft. Zodra de klok op een bepaald punt komt te staan, gaat het systeem automatisch zacht water genereren. Dergelijke types kosten over het algemeen minder dan de elektronische variant, maar er vinden soms wel overbodige spoelingen plaats, ook als er geen water gebruikt wordt (wat natuurlijk duurder uitkomt als u bijvoorbeeld op reis bent). Daardoor wordt ook meer zout gebruikt, met hogere kosten op de lange termijn tot gevolg.

Elektronische waterontharders

Dergelijke ontharders zijn voorzien van een revolutionair systeem, waarbij beroep wordt gedaan op een soort kalender om de spoelingen op vaste tijdstippen te laten doorgaan. Een elektronische ontharder is dan ook ideaal als u dagelijks en constant water gebruikt en iedere dag water wilt regenereren. Hierbij wordt er niet onnodig gespoeld en ligt het zoutverbruik dus ook een heel stuk lager.

Elektronische waterontharders

Waterontharders vergelijken: soorten

Naast de werkwijze van een waterontharder kan er ook een onderscheid gemaakt worden op het vlak van toepassingsmogelijkheden. Waterontharders worden overal gebruikt, en een aanbod aan diverse types die voldoen aan de vereisten is dan ook geen overbodige luxe. Het volgende overzicht geeft een goed beeld van welke soorten er allemaal zijn, zo kan u beter waterontharders vergelijken. Ze geven u de mogelijkheid om bewust te kunnen kiezen voor de ontharder die het best bij uw situatie past.

Waterontharder voor huishoudens

Steeds meer mensen integreren een waterontharder in de woning om van de voordelen van zacht water te profiteren. Huishoudelijke ontharders zijn hier perfect voor: ze hebben een inhoud van max 30 liter – wat voor een gezin met 4 personen ruimschoots volstaat – waardoor u over wel 1,7 kubieke meter zacht water kunt beschikken per uur. Er zijn echter ook grotere types verkrijgbaar, met een inhoud van 15 liter.

Dergelijke ontharders kunnen ofwel mét of zonder ombouw gekocht worden. Zonder ombouw betekent dat er een hardcilinder en zoutreservoir aanwezig zijn, terwijl een systeem mét ombouw over een geïntegreerd reservoir voor zout beschikt.

Waterontharder voor professionele doeleinden

Kleine bedrijven maken ook steeds meer gebruik van waterontharders, en daar dient een professioneel type dan ook voor. Of het nu gaat om een school, restaurant, hotel, bakker, dokter, slager of tandarts, dergelijke waterontharders zijn ideaal. Ze functioneren eigenlijk op dezelfde manier als de huishoudelijke types, maar hebben logischerwijs en grotere capaciteit om aan de waterbehoefte te kunnen voldoen.

Professionele types

Waterontharder voor industriële doeleinden

De industrie kan eveneens wel varen bij de voordelen van een waterontharder. Denkt u maar een kantoren, ziekenhuizen, grote hotels en restaurants, scholen, bibliotheken, landbouwbedrijven, gemeentehuizen en wasserijen, … Het zijn stuk voor stuk instellingen die nood hebben aan een grote aanvoer van water. En daar is een industrieel systeem perfect voor. Bij dergelijke types is een hars cilinder tot wel 40 liter aanwezig (soms nog meer) zodat de waterbehoefte vervuld kan worden.

Simplex waterontharder

Er kan bij waterontharders eveneens een onderscheid gemaakt worden tussen die met één hars cilinder – de simplex ontharder – en die met twee – de duplex ontharder. Huishoudelijke modellen hebben meer dan genoeg aan één cilinder om aan de noden te voldoen. Maar dat hangt alsnog af van het verbruik binnen het huishouden. Het nadeel van een dergelijk systeem is immers dat als water geregenereerd wordt, u geen zacht water toevoer heeft. Voor veel mensen is dit geen probleem, omdat ze het water ’s nachts laten regenereren zodat ze er overdag gebruik van kunnen maken. Voor meer advies over de simplex systemen is het dan ook aangeraden beroep te doen op een specialist. Die kan u ongetwijfeld helpen om voor uw specifieke situatie de beste ontharder te kiezen.

Duplex waterontharder

Zoals reeds gezegd heeft een duplex systeem twee aparte cilinders, met als voordeel dat er altijd zacht water beschikbaar is. Terwijl de ene cilinder het nodige water regenereert, zorgt de andere voor de toevoer van reeds verzachte water. Het regeneratieproces duurt op zich slechts 10 à 20 minuten, en wordt automatisch door de ontharder ingesteld. Op die manier hoeft u dus nooit bang te zijn zonder water te komen zitten. Waardoor een dergelijk systeem dé oplossing is voor mensen die veel water gebruiken, en op constante basis.

Waterontharder met een aparte module

Waterontharders met aparte module (zonder ombouw) zijn erg flexibel. Het reservoir voor het zout staat immers los van de hars cilinders, wat voordeel kan bieden als er weinig plaats is. Als u bijvoorbeeld het systeem in de kelder wil plaatsen, maar de waterleidingen zich hoger bevinden, is een dergelijk systeem aangeraden.

Compacte waterontharder

Compacte ontharders zijn klein van formaat, maar bieden daardoor het voordeel dat u ze haast over kunt wegstoppen: in een keukenkast of ene gangkastje, waar dan ook. Het spreekt voor zich dat een dergelijke ontharder handig uitkomt in kleinere woningen die toch over zacht water willen beschikken.

Dergelijke systemen zijn meestal volume gestuurd en kosten gemiddeld tussen de 1300 en 1800 euro, afhankelijk van hoeveel water het systeem kan verwerken.


Info: Waterverzachter prijs | Beste waterverzachter 2022 | Waterverzachters vergelijken | Waterverzachter merken | Waterverzachter online kopen

Waterontharders vergelijken


Waterontharders: een vergelijking van de bestaande ontkalkers of waterverzachters.

Waterontharders: veel mensen zegt het misschien niets, maar in een wereld waar besparing, milieuvriendelijke maatregelen en gezondheid steeds belangrijker worden, is het een onmisbaar element.

Waterontharders maken immers het water dat u thuis in de leidingen krijgt zachter, waardoor het gezonder is, minder schadelijk voor uw waterleiding, zachter voor kledij en gewoonweg minder kalkaanslag achterlaat.

Prijzen Aqua Service