Zacht water en hardheid water | Aqua Service

U wilt uw hard water terug omtoveren naar zacht water? Dan raden wij u een nieuwe waterontharder of een waterontkalker aan! Ontdek nu de waterontharders van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Ontdek de volgende 9 unieke voordelen van zacht water

Zacht water: 9 unieke voordelen.

Hard water, het type water dat standaard uit de leidingen komt, kan een heel aantal problemen veroorzaken waar heel wat mensen niet eens bij stil staan. Het leidt tot opbouw van kalk, tot vlekken op de vaat, stijve kleding en nog heel wat andere zaken. Frustrerend voor wie er zich wel bewust van is. Het is dan ook niet meer dan logisch dat meer en meer mensen kiezen voor een waterontharder en zacht water. Zacht water is eigenlijk gewoon water dat dankzij het gebruik van een waterontharder ontdaan is van calcium en magnesium ionen.

Zacht Water En Hardheid Water

Zacht water en hardheid water

Het gevolg? Geen kalk in het water, iets wat binnen de sector bekend staat als zacht water. Het gebruik van zacht water heeft dan ook heel wat unieke voordelen tegenover het leidingwater zijn gang laten gaan en hard, kalkrijk water in uw huishouden hebben. We zetten ze even op een rijtje.

De 9 unieke voordelen van het gebruik van zacht water

De waterleidingen verstoppen niet met zacht water

Hard water is dus water waarin calcium en magnesium ionen nog vrij aanwezig zijn. Nu is het belangrijk om te weten dat deze ionen zich vastzetten op leidingen en zorgen voor kalkaanslag. Een situatie waar u in het begin niet al te veel van zult merken maar wel stelselmatig erger wordt. Dit gaat zo door tot de waterleidingen verstopt zijn en dat is verre van een ideale situatie. Water komt niet meer uit de kranen en het zal een behoorlijke duit kosten om dit op te lossen. Verstopte waterleidingen is dan ook een probleem waar u persoonlijk weinig aan kunt verhelpen en het domein van gespecialiseerde bedrijven is. Een waterontharder laten installeren en consequent met zacht water werken elimineert dit probleem nog voor het ontstaat. Zacht water is ontkalkt en het spreekt dan ook voor zich dat er geen kalkaanslag wordt opgebouwd in de waterleidingen.

Uw energiefactuur daalt dankzij zacht water

Energie en elektriciteit zijn geweldige zaken… tot de rekeningen komen. Zoals u zelf ongetwijfeld al hebt mogen ervaren vertegenwoordigd de energiefactuur steevast een behoorlijke hap uit uw budget. Niet verwonderlijk dan ook dat mensen altijd op zoek zijn naar manieren om deze te laten dalen. Maar wat als we u vertellen dat het gebruik van zacht water daarbij kan helpen? Er zijn immers tal van apparaten en toestellen in een huishouden die water nodig hebben om te functioneren, denk bijvoorbeeld alleen al maar aan verwarmingselementen. Hard water zet kalk af in deze toestellen en kalk is een isolerend materiaal. Gevolg? Er is meer water, moeite en energie nodig om door deze isolerende wand van kalk heen te geraken voor hetzelfde resultaat. Bij zacht water is er geen opbouw van kalk en werkt alles weer exact zoals ontworpen.

Een meerwaarde voor het huis

De tijd dat mensen hun hele leven in dezelfde woning bleven is verleden tijd. Het kan dan ook perfect zo zijn dat u erover aan het nadenken bent uw huis op de markt te gooien. Daarbij bent u uiteraard op zoek naar alle mogelijke manieren om die belangrijke meerwaarde te realiseren die de verkoopprijs net dat tikje hoger jaagt. Het installeren van een waterontharder is een dergelijke meerwaarde. De optie tot zacht water is er eentje die heel wat kopers op zijn minst in de verleiding zal brengen.

Beperk uw ecologische voetafdruk met zacht water

Kalkaanslag van hard water heeft een desastreus effect op veel toestellen. U hebt naar alle waarschijnlijkheid al gezien wat kalk kan doen met een wasmachine of aanverwanten. De apparaten die hard water gebruiken slijten sneller en zijn dan ook sneller aan vervanging toe. Bovendien hebt u, zoals we al zagen, meer water en energie nodig in het huishouden. Stuk voor stuk zaken die een negatief effect hebben op uw ecologische voetafdruk en op het milieu. Met een waterontharder en zacht water kunt u dan ook uw ecologische voetafdruk beperken.

Zacht water: voorkom en genees huidproblemen

We douchen thuis ook met leidingwater en voor veel mensen betekent dat zacht water. Nu is kalk in hard water eigenlijk niets anders dan miniscule stukjes steen. Stukjes steen die op microscopisch niveau de huid aan stukken scheuren. Voor de meeste mensen is dat geen enkel probleem maar wie een gevoelige huid heeft kan hier heel wat last van ondervinden. Niet voor niets wordt mensen met huidziektes aangeraden om te gaan voor een waterontharder en zacht water.

Uw was is zacht zonder chemische hulpmiddelen

Als u de was doet met hard water, zoals het merendeel van de bevolking, is het u vast al opgevallen dat alles stijf uit de was komt. Dit wordt vaak opgelost door een wasverzachter om de kleren toch wat minder stijf te maken. Dat kleding stijf uit de was komt ligt natuurlijk aan de kalk in hard water. Onthard of zacht water zonder kalk heeft dan ook een totaal ander effect. Zo kunt u elke keer zachte was hebben zonder daar chemische hulpmiddelen zoals een wasverzachter voor te moeten gebruiken. Goed voor het milieu en voor uw portefeuille!

Verleng de levensduur van uw apparaten

We zeiden het al: hard water gebruiken is eigenlijk gewoon een aanslag plegen op uw huishoudapparaten. Alles wat met kalk in contact komt zal sneller verslijten en dan ook sneller vervangen moeten worden. Het gebruik van zacht water stelt hier paal en perk aan.

Geen vieze kalksporen en hard water

Het meest zichtbare probleem van hard water en kalkaanslag is zonder enige twijfel het residu dat achterblijft wanneer hard water gepasseerd is. Iedere huisvrouw of huisman kent wel de nodige problemen met die kalkresten weg te krijgen. Het gebruik van een waterontharder en zacht water maakt van vieze kalkresten iets dat voor u voltooid verleden tijd is.

Bespaar een fortuin op schoonmaakspullen

Schoonmaakproducten zijn een dure zaak. Dubbel jammer is het dat u er al heel wat van moet gebruiken om kalk te verwijderen en ze dan ook minder effectief zijn dan zouden moeten tegen het echte vuil. Door dankzij zacht water kalk uit de vergelijking te halen hebt u heel wat minder schoonmaakproduct nodig voor hetzelfde resultaat. Een win-win situatie!

Zacht water? Waarom dan ook geen waterontharder kopen?

Het gebruik van een waterontharder en zacht water biedt aan ieder huishouden dus heel wat unieke voordelen. Het is een investering die zichzelf op relatief korte termijn terug betaald en bovendien u heel wat werk uit handen neemt. En stel uzelf de vraag: waarom zou u eigenlijk blijven werken met hard water?


Zacht water en hardheid water

Prijzen Aqua Service