Zout waterontharder | Aqua Service

Ben je op zoek naar een nieuwe waterontharder of ontkalker? Maar u heeft ook zout nodig voor uw waterontharder? Ontdek nu de waterontharders en zout voor uw waterontharder van het beste merk: Aqua Service, de #1 in België.

Gratis en vrijblijvend informatie van alle Aqua Service waterverzachters: vraag nu je prijsofferte (incl. advies) aan:

Waterontharders Aqua Service

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

Aqua Service Waterontharder
Waterontharders

Zout voor mijn waterontharder

Een waterontharder met onthardingszout (zout waterontharder) wordt gebruikt om grote hoeveelheden kalk in ‘hard water’ te verwijderen.

Het zout dient om de filter schoon te spoelen tijdens de regeneratie. Door een waterontharder met zout te gebruiken, verkrijgt u zuiver en kalkvrij water in huis. Wel moet u hier uiteraard het juiste onthardingszout voor gebruiken.

Zout Waterontharder

Zout waterontharder

Hier leest u meer over het zout dat u kunt gebruiken voor uw waterontharder. Zo leest u niet alleen welk zout u moet gebruiken in uw ontkalker, maar ook welke soorten zout er zijn, wat het goedkoopste en duurste zout is en wat het beste zout is voor uw ontharder. Door de informatie op deze pagina te lezen, weet u precies welk zout u moet kopen voor uw waterontharder en waarom.

De waterontharder: altijd met regeneratiezout

In een waterontharder gebruikt u geen gewoon keukenzout, maar wordt altijd zogenaamd regeneratiezout gebruikt. Regeneratiezout filtert namelijk beter dan keukenzout en kan de kalk beter aan het water onttrekken.

Dankzij het regeneratiezout, wordt uw harde water dus zacht.

Een waterontharder met regeneratiezout wordt gebruikt om grote hoeveelheden kalk in ‘hard water’ te verwijderen.

Het regeneratiezout dient om de filter schoon te spoelen tijdens de regeneratie.

Door een waterontharder met regeneratiezout te gebruiken, krijgt u zuiver en kalkvrij water in huis.

Soorten regeneratiezout voor waterontharder

Er zijn drie soorten regeneratiezout: rotszout, ingedampt zout en zeezout. In onderstaande alinea’s leest u meer over de verschillende soorten regeneratiezout.

Rotszout

Rotszout is een mineraal dat uit de bodem gewonnen wordt. Gebruikt u dit zout in uw waterontharder, dan heeft u vrij grove korrels rotszout in het apparaat. De korrels werken effectief maar zijn vrijwel onbewerkt. Dit betekent dat er onzuiverheden kunnen zitten in uw korrels, die kunnen aanslag veroorzaken binnenin de waterontharder. Gebruikt u rotszout voor uw waterontharder, dan zal u het zoutreservoir vaker moeten reinigen.

Ingedampt zout

Ingedampt zout wordt uit mijnen gewonnen. In tegenstelling tot rotszout, wordt ingedampt zout wel grondig gereinigd. Dit betekent dat er minder aanslag in uw waterontharder ontstaat als u dit type zout gebruikt. Ingedampt zout wordt niet geleverd in de vorm van korrels maar in de vorm van tabletten. Deze tabletten blijven altijd hard, waardoor het water in de ontharder vrij kan blijven circuleren zonder dat er een pap ontstaat. Hiermee voorkom je aanslag in uw zoutreservoir.

Zeezout voor waterontharder

Zeezout wordt gewonnen door zeewater in de zon te laten verdampen. Door het water te laten verdampen, blijft alleen het zout liggen. Het zout heeft meer onzuiverheden dan ingedampt zout maar wel minder dan rotszout. U kunt zeezout bestellen voor uw waterverzachter in de vorm van kristallen maar ook in de vorm van korrels.

Zeezout waterontharder: zeezout is het beste zout voor uw waterontharder (onthardingszout of regeneratiezout genoemd).

Hoe goed u uw water kunt ontharden, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van uw waterontharder.

Dit is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het onthardingszout, ofwel de tabletten, de korrels of de kristallen die in uw ontharder worden gebruikt om de kalk uit het water te filteren.

Wij raden u dan ook altijd aan om in goed onthardingszout te investeren, altijd van een professionele en betrouwbare dealer.


info: zout waterverzachter | ingedampt zout | zout voor waterverzachter Aqua Service


Welk zout is het duurst en welk zout is het goedkoopst?

Rotszout is het goedkoopste onthardingszout, gevolgd door zeezout en vervolgens door het duurdere ingedampte zout. Om te weten te komen wat het beste zout voor uw waterontharder is, gaat u best te rade bij uw leverancier. De meeste mensen kiezen voor zeezout, de gulden middenweg.

Opgelet: Vraag uw leverancier van zout of het gekozen regeneratiezout aanslag kan veroorzaken in uw waterontharder. Zo voorkom je extra kosten en kiest u misschien beter een ander type zout. De beste manier om dit te weten te komen is door ondervinding.

Het ontharder zout bij u thuis laten leveren door uw leverancier

Het zout dat u in uw waterontharder gebruikt, moet regelmatig aangevuld worden. Het onthardingszout kan namelijk op geraken. Dan kan er niet meer efficiënt geregenereerd worden en krijgt kalk weer vrij spel. Wilt u dat uw ontharder goed blijft werken? Doe dan regelmatig zout in het apparaat. De meeste mensen met een waterontharder laten het zout gewoon leveren door hun leverancier. Dit kan tijdens het jaarlijkse onderhoud. Als u er plaats voor hebt kan u thuis voldoende zout stockeren zodat u weg kan voor een heel jaar. Uw onderhoudsman kan het zout dan ook meteen voor u aanvullen.

Op deze manier krijgt u niet alleen nieuw zout voor de waterontharder maar wordt uw waterontharder bij elke onderhoudsbeurt ook goed nagekeken door een expert. Zit er aanslag in het apparaat of is er een ander probleem met uw waterontharder? Dan kan dit probleem meteen ter plaatse opgelost worden. Door in een jaarlijks onderhoud te investeren, gaat uw waterontharder langer mee. Daarnaast werkt uw apparaat op deze manier nog beter, zo kan u uw water nog beter kunt ontkalken.

Zout kopen voor uw waterontharder? Vraag professioneel advies

Hoe goed u uw water kunt ontharden, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van uw waterontharder. Dit is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het onthardingszout, ofwel de tabletten, de korrels of de kristallen die in uw ontharder worden gebruikt om de kalk uit het water te filteren. Wij raden u dan ook altijd aan om in goed onthardingszout te investeren, altijd van een professionele en betrouwbare dealer.

Prijzen Aqua Service