Prijs van een goede waterontharder

Wat is de prijs van een goede waterontharder? Een goede waterontharder kan je vinden bij Aqua Service. Aqua Service is de nummer één van België.

Wil je graag informatie over onze prijzen en modellen? Neem dan contact met ons op via onderstaand kader en ontvang binnenkort je prijsofferte op maat:

Aqua Service Waterverzachter

Stap 1 van 2 - Waterverzachters: prijzen

De beste waterontharder tegen de beste prijs

Als u overweegt een waterontharder voor uw huis aan te schaffen, is het heel gemakkelijk om door het grote aanbod het overzicht te verliezen over wat er beschikbaar is. Welke soorten waterontharders zijn er en welke is de beste?
Factoren die een rol spelen bij het kiezen van de juiste waterontharder voor uw huis zijn: uw waterverbruik, de grootte van uw huis, maar ook de ruimte die u hebt om een waterontharder te installeren. In dit artikel zullen we de verschillen en de belangrijkste punten bij de aanschaf van een waterontharder duidelijk uitleggen.

Waarvoor is een waterontharder nuttig?

Eerst een paar redenen waarom een waterontharder zo handig is in huis. Een waterontharder is een apparaat dat bepaalde stoffen uit het water voor huishoudelijk gebruik verwijdert, zodat het water minder hard wordt. Zo heeft u geen last meer van kalkaanslag in de badkamer of keuken en hoeft u uw huishoudelijke apparaten niet meer te ontkalken. Dit verkort de reinigingstijd aanzienlijk en verlengt de levensduur van de huishoudelijke apparaten.

Prijs Van Een Goede Waterontharder 2022 - Prijs Van Een Goede Waterontharder Aqua Service

Prijs Van Een Goede Waterontharder

Hoe werkt een waterontharder precies?

Er zijn verschillende soorten waterontharders, maar een van de meest voorkomende is het ionenuitwisselingsmodel. Bij dit type wordt het harde leidingwater eerst door een harsfilter geleid. In dit filter blijven de “harde” stoffen, zoals magnesium en kalk, aan de hars kleven en worden zo uit het water verwijderd. Na een bepaalde tijd raakt de hars in dit filter verzadigd en moet het filter worden uitgespoeld. Dit wordt vaak regeneratie genoemd. Deze spoeling gebeurt met een zoutoplossing en na de spoeling is het harsfilter weer schoon en dus klaar voor gebruik. Bij de meeste waterontharders verloopt dit proces automatisch. De regeneratie duurt vaak niet al te lang en kan ’s nachts worden uitgevoerd, zodat u helemaal geen last hebt van dit proces. Hoe vaak een waterontharder moet worden geregenereerd hangt af van uw waterverbruik en verschilt dus van huishouden tot huishouden. Hoe meer water u gebruikt, hoe vaker uw waterontharder zal moeten regenereren.

Hieraan moet worden toegevoegd dat de regeneratietijd kan variëren, afhankelijk van de waterontharder. Terwijl het regeneratieproces bij sommige modellen slechts twintig minuten duurt, kan het bij andere bijna een uur duren. Als dit voor u van groot belang is, is dit een belangrijke overweging bij de aankoop van een waterontharder.

Besturingssystemen voor waterontharders

Er zijn verschillende besturingssystemen voor waterontharders. Zo zijn er bijvoorbeeld volumegestuurde of tijdgestuurde waterontharders. Bij volumegestuurde waterontharders wordt de hoeveelheid water die door het filter wordt onthard, gemeten. Wanneer een bepaalde hoeveelheid water is onthard, begint de regeneratie. Het enige nadeel is dat u het exacte tijdstip van regeneratie niet kunt bepalen. Met een tijdgestuurde waterontharder kunt u dat zelf bepalen, want hij regenereert na verloop van een bepaalde tijd. Het nadeel hiervan is echter dat u hard water krijgt als u uw waterontharder te weinig laat regenereren, maar te veel onthardingszout gebruikt als u dit te vaak doet. Het is dus moeilijk in te schatten hoe vaak u uw waterontharder moet laten regenereren, vooral als uw waterverbruik sterk varieert.

Waterontharders die met volumeregeling werken, maken gebruik van een mechanisch systeem. Er zit een teller in de waterontharder die aangeeft hoeveel hard water er al doorheen is gegaan. Wanneer deze teller een bepaalde waarde bereikt, wordt de regeneratie gestart. Een elektronische waterontharder daarentegen werkt met elektriciteit, zoals de naam al zegt. Dit zijn tijdgestuurde waterontharders. Hiermee stelt u een vaste tijd in waarop de spoeling moet plaatsvinden. Een nadeel van dit type kan zijn dat het extra energieverbruik veroorzaakt, een voordeel is dat u precies kunt instellen wanneer de regeneratie plaatsvindt. U kunt bijvoorbeeld de regeneratietijd zo instellen dat dit proces ergens ’s nachts plaatsvindt om ongemak te voorkomen.

Waterverbruik

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij de aankoop van een waterontharder is de capaciteit van het model. De vereiste capaciteit hangt af van het aantal personen in uw huishouden. Hoe meer mensen er in een huis wonen, hoe meer water er wordt gebruikt en hoe meer water er moet worden onthard. Het omgekeerde is natuurlijk waar voor kleinere huishoudens. Als u besluit een waterontharder te kopen, moet u ongeveer weten hoeveel water er in uw huis wordt gebruikt. Weet je dat niet? In dit geval is het geen probleem, de meeste fabrikanten geven aan voor hoeveel personen een waterontharder geschikt is. Dit kan gaan van waterontharders voor een of twee personen tot waterontharders voor meer dan vijf personen. De grootte van een waterontharder hangt ook af van zijn capaciteit. Hoe groter de capaciteit van een waterontharder, hoe groter de afmetingen van het toestel.

De grootte van een waterontharder is natuurlijk niet zo belangrijk, maar het bepaalt wel waar in uw huis u hem kunt plaatsen. Aangezien een waterontharder op de waterleiding moet worden aangesloten, maar niet te veel in de weg mag zitten, is de meterkast vaak de ideale plaats voor een waterontharder. Maar er moet ruimte voor zijn. Als er geen plaats is in de meterkast, kan een waterontharder ook elders in huis worden aangesloten, maar dan is een kleiner model soms praktischer. Om je een idee te geven van de grootte van een waterontharder: De meeste zijn ongeveer zo groot als een kleine vuilnisbak.

Een waterontharder kopen

Een waterontharder is meestal een vrij dure aanschaf, dus het is goed om uit te zoeken wat u precies wilt en welk model bij uw huishouden past. Ik hoop dat deze uitleg u heeft geholpen bij uw beslissing en alles een beetje duidelijker heeft gemaakt. Het is echter altijd raadzaam advies te vragen aan een deskundige die kan inspelen op uw specifieke behoeften. Op die manier vindt u gegarandeerd de waterontharder die perfect bij uw huishouden past.

Wat is de gemiddelde prijs voor een goede waterontharder?

Een waterontharder

De aanschaf van een waterontharder is de beste manier om uw huis van zacht water te voorzien. Hard water is niet alleen een gevaar voor uw sanitair en uw textiel, het is ook ongezond.

Een waterontharder verhelpt de problemen die door hard water worden veroorzaakt en is een goede investering. Maar voor iedereen die er een wil installeren, is het belangrijk om een goed idee te hebben van de kosten. Hoewel een waterontharder sowieso zijn prijs waard is, kan het geen kwaad om op de hoogte te zijn van de prijsfactoren.

De prijs van een goede waterontharder

Waterontharders zijn er in verschillende vormen, maten, types en dus ook prijzen. De voordelen van zacht water zijn groot, en een dergelijk systeem kan veel kosten. Maar dankzij het energiebesparende effect van het toestel (bv. door een betere werking van de radiatoren in huis) kunt u een deel van deze prijs in een paar jaar terugverdienen. Factoren die de prijs bepalen zijn onder andere:

1. omvang en capaciteit

De grootte van de waterontharder speelt een belangrijke rol in de prijs. Een te grote waterontharder kan leiden tot onnodige ontharding en te veel zout verbruiken, afhankelijk van de vraag. Indien de capaciteit echter te klein is, zal het regeneratiezout te snel verzadigd zijn en zal het systeem te vaak moeten worden gespoeld.

2. het type waterontharder

In het algemeen zijn er twee soorten waterontharders: mechanische en elektronische. Het type dat u kiest, zal ook in grote mate de prijs bepalen die u betaalt.

– Een mechanische waterontharder

Deze systemen werken eenvoudigweg door een timer te gebruiken om het water op vaste tijdstippen met zout te spoelen. De hoeveelheid water die wordt gebruikt doet er niet toe, dus soms wordt er te veel gespoeld. Deze apparaten zijn veel goedkoper dan de elektronische versie.

– Een elektronische waterontharder

Deze types zijn uitgerust met een besturingssysteem dat u in staat stelt volgens bepaalde spoelprogramma’s te werken. Op die manier kunnen de spoelingen worden aangepast aan uw specifieke waterverbruik. Dergelijke systemen zijn iets duurder, maar u kunt toch geld besparen omdat ze minder onnodig zout gebruiken. Dus er is geen verspilling. De prijs van een elektronische waterontharder is gewoonlijk niet minder dan 1300 euro.

2. onderhoud speelt ook een rol

Naast de initiële kosten van een waterontharder spelen ook andere factoren een rol, zoals het onderhoud. Heel vaak hebben systemen een aantrekkelijke prijs, maar kosten ze uiteindelijk meer omdat het onderhoud erg duur kan zijn. Regenereerzout kopen kost ook wat. Daarom is het belangrijk de extra kosten te kennen en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te nemen.

Attentie: Onderhoudscontracten

Verkopers en installateurs van waterontharders bieden u vaak een onderhoudscontract aan dat regelmatige zoutvullingen en controles omvat. Deze controleren onder andere of het water zacht is en of er bacteriën aanwezig zijn.

Hoewel dit natuurlijk een leuk extraatje is, is het raadzaam goed op de voorwaarden van dergelijke contracten te letten om onaangename verrassingen te voorkomen. Zo’n contract is natuurlijk een hele opluchting: u hoeft zich immers niet meer zelf te bekommeren om het onderhoud en het zout. Niettemin is het raadzaam opheldering te vragen om onaangename (facturerings)verrassingen te voorkomen.

3. zout en wasmiddel apart kopen?

Meestal zijn het bijvullen van regeneratiezout en het onderhoud van de waterontharder in dergelijke contracten inbegrepen, maar let wel op de prijs. U kunt zout vaak veel goedkoper krijgen in online winkels of eenvoudige doe-het-zelfzaken, bijvoorbeeld, wat u veel geld kan besparen.

U moet echter ook letten op de kwaliteit van het zout en de schoonmaakmiddelen. Goedkoop spul klinkt misschien verleidelijk, maar als de kwaliteit niet goed is, zijn er veel meer problemen die u uiteindelijk (letterlijk) duur kunnen komen te staan. Goedkoop zout, bijvoorbeeld, smelt snel en vormt een harde substantie in het zoutreservoir die de werking van uw ontharder alleen maar kan beïnvloeden.

Prijs Van Een Goede Waterontharder 2022 - Prijs Van Een Goede Waterontharder Goede Waterontharder

Prijs Van Een Goede Waterontharder

De prijs van een goede waterontharder

Het belangrijkste om te onthouden bij de aankoop van een waterontharder is dat er veel verschillende factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Informeer u dus goed over welke aspecten de kostprijs beïnvloeden en bereken zowel de korte- als de langetermijnkosten. Dit is de enige manier om een goed overzicht te krijgen van de gemiddelde prijs en er intussen zeker van te zijn dat het toestel dat u koopt van goede kwaliteit is. Capaciteit, bedrijfsmodus en extra kosten zijn slechts enkele van de factoren die de prijs beïnvloeden en die grondig moeten worden onderzocht alvorens een beslissing te nemen.

Is uw waterverbruik constant en regelmatig? Dan is een mechanisch systeem de beste keuze. Gebruikt u onregelmatiger water omdat u vaak reist of veel bezoekers hebt? Dan is een elektronische waterontharder de oplossing. In ieder geval is het vinden van het beste systeem belangrijker dan de prijs. Een goede waterontharder is verkrijgbaar vanaf 1300 euro, maar als je het beste van het beste kiest, waarbij kwaliteit en duurzaamheid nog beter aan de verwachtingen voldoen, kan de prijs oplopen tot 2500 euro.

Een waterontharder kopen bij een professioneel bedrijf

Misschien kiest u voor een goedkope waterontharder, alleen omdat de instapprijs aantrekkelijk lijkt. Maar laat u niet misleiden: vaak zijn de goedkoopste apparaten ook het onbetrouwbaarst, gaan ze minder lang mee en veroorzaken ze veel problemen. Het is dus beter iets meer te betalen voor een waterontharder, maar in ruil daarvoor er zeker van te zijn dat hij goed werkt en lang meegaat.

Ontdek 9 besparingen en voordelen die een waterontharder u kan opleveren

Water is water, toch? Niet helemaal, water komt in verschillende vormen, ook in Nederland. Op sommige plaatsen in Nederland is het water harder dan op andere. Maar wat betekent dat precies? Eén ding is zeker, hard water brengt enkele nadelen met zich mee. Gelukkig kunt u er iets aan doen.

De nadelen van hard water zijn talrijk. Van aanslag op brillen tot kleren die niet meer zo lang meegaan. De meeste mensen zijn zich bewust van deze nadelen. Maar wist u dat hard water over het algemeen meer geld kost? En wist u dat het gemakkelijk en relatief goedkoop is om er iets aan te doen?

Wat is hard water?

Zoals eerder gezegd, is er zowel hard als zacht water. Hard water betekent dat het een relatief grote hoeveelheid kalk bevat. In zacht water is dit gehalte echter betrekkelijk laag. Gelukkig is hard water niet schadelijk voor de gezondheid. Maar waarom zou je er iets aan willen doen? Hard water is misschien niet schadelijk voor ons, maar wel voor andere dingen. Bijvoorbeeld kalkaanslag op uw nieuwe bril, kleren die sneller bederven en kalkaanslag in de badkamer die u niet wegkrijgt. Dit zijn allemaal dingen die veroorzaakt worden door hard water.

Is er een oplossing?

Gelukkig bent u niet bij de pakken neer gaan zitten als er hard water uit uw kraan komt. Afhankelijk van waar je woont, heb je hard of zacht water. Dus er is niet veel wat je er aan kunt doen. Gelukkig is er een oplossing voor hard water. Een waterontharder zorgt ervoor dat u zacht water uit uw kraan krijgt. Sommige mensen vinden dit misschien een beetje overdreven. Er zijn echter vele redenen om een waterontharder aan te schaffen.

Hieronder staan 9 voordelen van een waterontharder.

1. lagere energierekeningen met een waterontharder

Ja, je leest dat goed. Maar hoe leidt hard water precies tot hogere energierekeningen? De reden is dat kalksteen vaak in de leidingen achterblijft als gevolg van het kalkgehalte in hard water. Dit bouwt zich op. Omdat kalk een isolerende werking heeft, gaat er veel warmte verloren. Als u in de toekomst een waterontharder gebruikt om zacht water door de leidingen te laten stromen, zal er minder kalkaanslag achterblijven. Daardoor gaat minder warmte verloren en hoeft u minder te verwarmen. Jaarlijks kan dit heel wat energiekosten besparen!

2. minder schoonmaken met een waterontharder

Hoe goed we ook schoonmaken, kalkaanslag blijft hardnekkig. Reinigingsmiddelen worden vaak gemengd met kalkhoudend water. De ene week was je glazen douchewand mooi en schoon, een paar dagen later is hij alweer verkalkt. En niet te vergeten de spiegels. Er zijn speciale reinigingsmiddelen nodig om ze schoon te maken zonder resten achter te laten. Wastafels en toiletten zijn ook vaak het slachtoffer van hardnekkige kalkaanslag. U besteedt waarschijnlijk elk jaar veel tijd aan schoonmaken en proberen kalkaanslag te verwijderen. Veel van dit schoonmaken kan worden vermeden door de aanschaf van een waterontharder! Een waterontharder voorkomt dat er overal kalkaanslag achterblijft.

3. glazen gaan langer mee met zacht water

Waar de gloednieuwe wijnglazen er in de winkel zo mooi uitzagen, staan ze nu treurig dof in de kast. Hoe goed je ze ook schoonmaakt, als het water hard is, zullen ze nooit zo mooi glanzen als in de winkel. Met een waterontharder worden uw glazen weer schoon. Zonder kalkaanslag in het water wordt uw vaat weer echt schoon!

4. dankzij zacht water gaan kleren langer mee

Je wilt dat je zwarte kleren zwart blijven. Dat is begrijpelijk. Helaas is kalk niet zo goed voor je kleren, en aangezien die echt af en toe gewassen moeten worden, is zacht water aan te bevelen. Kalk zorgt er vaak voor dat kleren minder lang meegaan. Zowel wat betreft de kleur als de kwaliteit van het materiaal. Met zacht water blijft uw kleding langer mooi.

5. minder schade aan huishoudelijke apparaten

Het is nu duidelijk dat kalkaanslag in water veel schade veroorzaakt. De meeste huishoudelijke apparaten gaan langer mee met zacht water. Denk aan waterkokers, wasmachines en vaatwassers. Op deze manier kunt u op de lange termijn veel geld besparen.

6. mooier water

Sommige mensen zeggen zelfs dat zacht water beter smaakt dan hard water. Gelukkig is hard water niet schadelijk voor uw gezondheid. Maar dat verandert niets aan het feit dat limoenen niet erg lekker kunnen zijn. Met een waterontharder smaakt uw thee dus nog beter!

7. Huidproblemen voorkomen met zacht water

Soms kan een waterontharder ook huidproblemen oplossen. Denk aan een droge of geïrriteerde huid. Ook hier kan een waterontharder een oplossing zijn!

8. minder schoonmaak/hygiëneproducten nodig

Al met al zijn de kosten van schoonmaakmiddelen vrij hoog, vooral op jaarbasis. Met schoon water heb je ook minder schoonmaak- en hygiëneproducten nodig. Dit kunnen wasmiddelen, waspoeder of shampoo zijn.

9. besparing op ontkalkingsmiddelen

Het spreekt misschien voor zich, maar als er minder kalk in het water zit, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over kalkaanslag. Dus doe het zonder de dure ontkalkers! Ook hier bespaart u kosten.

Veel voordelen met een waterontharder: koop een ontkalker aan de beste prijs

Het mag duidelijk zijn dat zacht water veel voordelen heeft ten opzichte van hard water. Aangezien u niet kunt kiezen welk water uit de kraan komt, kunt u overwegen een waterontharder aan te schaffen. Hard water is niet alleen onaangenaam, het is ook duur. Daarom is een waterontharder een investering die de moeite waard is. Om te weten te komen of een waterontharder voor u een optie is, kunt u op internet zoeken naar de waterhardheid in uw omgeving.

Prijs Van Een Goede Waterontharder 2022 - Prijs Van Een Goede Waterontharder Waterontharder

Prijs Van Een Goede Waterontharder